Afterschool-urile își reiau activitatea de luni cu regulile pe care le aveau înainte de închidere

715 vizualizări
Foto: © Annanahabed | Dreamstime.com
Unitățile de tip afterschool revin în activitate după o perioadă de 14 zile în care au fost suspendate de la funcționare prin hotărâre de guvern. Noile decizii al Comitetului Național pentru Situații de Urgență nu conțin nicio reglementare referitoare la acestea, iar ministerul Educației a transmis faptul că nu reglementează în acest domeniu.

Hotărârea de Guvern 1.130 din 25 octombrie 2021 prevede la articolul 1, alineatul 2 faptul că „activitatea operatorilor economici care desfășoară activități tip after-school se suspendă pe o perioadă de 14 zile de la data intrării în vigoare a prezentelor măsuri”.

Duminică, 7 noiembrie, expiră acest termen, astfel încât, dacă nu apar reglementări suplimentare în acest weekend, unitățile respective pot relua activitatea de luni, 8 noiembrie.

Regulamentul după care funcționează afterschool-urile este prevăzut în ordinul 1076/4518/3936/2020 din 12 iunie 2020 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creşelor, grădiniţelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.

Creșele și centrele de îngrijire au fost de deschise și în perioada vacanței, așa că acestea vor funcționa în continuare.

Foto: © Annanahabed | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Clasamentul internațional al universităților Times Higher Education 2020: Două universități românești sunt pe locurile 801+, iar șapte ocupă un loc în intervalul 1000+

Universitatea Oxford, California Institute of Technology și Cambridge conduc clasamentul internațional al universităților realizat de Times Higher Education. World University Rankings 2020 dat publicității pe 11 septembrie arată că universitățile…
Vezi articolul

Semnal de alarmă transmis de rectorul Universității din București, Marian Preda: Parte dintre profesori au probleme cu valorile civice, cu cunoștințele despre instituțiile democratice. Decalajul e mult mai mare față de profesorii din alte țări

„Este un decalaj între interesul pentru probleme civice și de mediu al tinerilor și conținuturile pe care ei le stăpânesc”, iar o cauză este faptul că o „parte dintre profesori…
Vezi articolul

PROIECT Diplomele studenților care termină facultatea din 2025 vor avea cod QR, la fel și diplomele de doctor din 2024 / Berezovski, Ministerul Educației: Va arăta parcursul academic integral al absolventului

Începând cu anul 2025, diploma de absolvire a programelor universitare – licență, masterat, de inginer, arhitect și altele urmează să conțină ca element distinctiv un cod QR, prevede un proiect…
Vezi articolul