Afterschool-urile își reiau activitatea de luni cu regulile pe care le aveau înainte de închidere

652 de vizualizări
Foto: © Annanahabed | Dreamstime.com
Unitățile de tip afterschool revin în activitate după o perioadă de 14 zile în care au fost suspendate de la funcționare prin hotărâre de guvern. Noile decizii al Comitetului Național pentru Situații de Urgență nu conțin nicio reglementare referitoare la acestea, iar ministerul Educației a transmis faptul că nu reglementează în acest domeniu.

Hotărârea de Guvern 1.130 din 25 octombrie 2021 prevede la articolul 1, alineatul 2 faptul că „activitatea operatorilor economici care desfășoară activități tip after-school se suspendă pe o perioadă de 14 zile de la data intrării în vigoare a prezentelor măsuri”.

Duminică, 7 noiembrie, expiră acest termen, astfel încât, dacă nu apar reglementări suplimentare în acest weekend, unitățile respective pot relua activitatea de luni, 8 noiembrie.

Regulamentul după care funcționează afterschool-urile este prevăzut în ordinul 1076/4518/3936/2020 din 12 iunie 2020 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creşelor, grădiniţelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.

Creșele și centrele de îngrijire au fost de deschise și în perioada vacanței, așa că acestea vor funcționa în continuare.

Foto: © Annanahabed | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

VIDEO Profesoară de la Facultatea de Drept, cercetată disciplinar după ce a organizat un examen online cu 770 de studenți simultan și cu 90% din subiecte identice cu cele de anul trecut / Cadrul didactic a reclamat presiuni ale conducerii instituției în fața studenților

Conducerea Facultății de Drept a Universității din București a anulat un examen online susținut simultan de 770 de studenți și a început o anchetă disciplinară față de profesoara Simona Cristea,…
Vezi articolul
Sorin Cîmpeanu și Florin Cîțu, la Guvern / Foto: gov.ro

BREAKING Cum începe școala pe 13 septembrie 2021: Școlile și grădinițele rămân deschise cu prezența fizică a elevilor până la pragul de 6 la mie. Elevii vaccinați de la clasa a VII-a în sus ar putea veni la școală și peste prag. Masca e obligatorie pentru copiii peste 6 ani, dar NU în spații deschise – anunță miniștrii Educației și Sănătății

Școlile și grădinițele vor rămâne deschise până la pragul de 6 la mie de infectare cu noul Coronavirus, în anul școlar care începe în 13 septembrie 2021, a anunțat ministrul…
Vezi articolul