Afterschool-urile își reiau activitatea de luni cu regulile pe care le aveau înainte de închidere

718 vizualizări
Foto: © Annanahabed | Dreamstime.com
Unitățile de tip afterschool revin în activitate după o perioadă de 14 zile în care au fost suspendate de la funcționare prin hotărâre de guvern. Noile decizii al Comitetului Național pentru Situații de Urgență nu conțin nicio reglementare referitoare la acestea, iar ministerul Educației a transmis faptul că nu reglementează în acest domeniu.

Hotărârea de Guvern 1.130 din 25 octombrie 2021 prevede la articolul 1, alineatul 2 faptul că „activitatea operatorilor economici care desfășoară activități tip after-school se suspendă pe o perioadă de 14 zile de la data intrării în vigoare a prezentelor măsuri”.

Duminică, 7 noiembrie, expiră acest termen, astfel încât, dacă nu apar reglementări suplimentare în acest weekend, unitățile respective pot relua activitatea de luni, 8 noiembrie.

Regulamentul după care funcționează afterschool-urile este prevăzut în ordinul 1076/4518/3936/2020 din 12 iunie 2020 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creşelor, grădiniţelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.

Creșele și centrele de îngrijire au fost de deschise și în perioada vacanței, așa că acestea vor funcționa în continuare.

Foto: © Annanahabed | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Pentru condițiile precare oferite în cadrul unor Olimpiade naționale “vina aparține 99% autorităților locale”, susține președintele Federației asociațiilor de părinți, Iulian Cristache, deși responsabilitatea organizării revine unei direcții din Ministerul Educației

“Vina aparține 99% autorităților locale, și-n egală măsură conducerilor ISJ-urilor (…) Acolo unde lucrurile au scârțâit, repet, vina aparține  autorităților locale, fie că vorbim de primar, președinte de CJ, prefect…
Vezi articolul

GHID Înscrierea în clasa pregătitoare 2024. Din 11 aprilie, părinții depun cererile la școală sau online / Clarificări de la Ministerul Educației la cele mai frecvente întrebări

Ministerul Educației publică răspunsurile la cele mai frecvente întrebări privind înscrierea copiilor în clasa pregătitoare 2024, criterii de departajare, acte necesare, evaluarea CJRAE,  într-un ghid publicat pe site-ul instituției. Ghidul…
Vezi articolul

Școli-pilot 2021. Până acum 15 școli din România, publice și private, s-au înscris pentru a pilota diferite modele de învățământ sau management educațional. Szekely: Fiecare aplicant va fi contactat pentru a trimite planul de pilotare mai detaliat, o justificare a nevoii și o analiză a impactului și riscurilor

Până acum 15 școli din România, publice și private, s-au înscris pentru a pilota diferite modele de învățământ sau management educațional în programul declanșat de Ministerul Educației, potrivit listei obținute…
Vezi articolul