Anul Internațional al Tabelului Periodic, marcat vineri la Facultatea de Chimie din București: Concurs pentru elevii din preuniversitar

379 de vizualizări
Facultatea de Chimie a Universității din București organizează vineri, 12 aprilie, concursul “Elementul Necunoscut – spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun cine ești!”, destinat elevilor din învățământul preuniversitar. Competiția vine în contextul declarării anului 2019 ca Anul Internațional al Tabelului Periodic, anunță Facultatea.

Evenimentul își propune stimularea creativității elevilor prin realizarea unor materiale originale și inovative privind unul sau mai multe elemente chimice. Astfel, în cadrul concursului au fost înscrise, de către 148 de elevi, peste 75 de lucrări abordând diverse teme referitoare la elementele chimice, de la descoperire până la aplicații și implicații în viața cotidiană, sub formă de desen, pictură, poezie, eseu, poster, film sau joc, spune instituția de învățământ superior.

  • Etapa finală a concursului se va desfășura vineri, 12 aprilie 2019, începând cu ora 14:00, în Amfiteatrul „Gh. Spacu” al Facultății de Chimie (Bd. Regina Elisabeta, nr. 4-12).

Elevii sunt așteptați pentru a aniversa împreună cu comunitatea academică Anul Internațional al Tabelului Periodic într-un eveniment care va include o conferință susținută de academicianul Marius Andruh, prezentarea creațiilor de către elevi, multe premii și suprize pregătite de organizatori, se arată în comunicatul Facultății de Chimie.

Inițiativa UNESCO de a declara anul 2019 ca Anul Internațional al Tabelului Periodic vine în contextul aniversării a 150 de ani de la publicarea Tabelului Periodic de către chimistul rus Dimitri Mendeleev.

Mai multe informații despre eveniment pot fi accesate pe site-ul Facultății de Chimie, precum și pe pagina de Facebook a Facultății de Chimie și pe pagina dedicată evenimentului.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Cîmpeanu: În toate localitățile cu rata de infectare sub 3 la mie, indiferent de rata de vaccinare a personalului din învățământ, școlile și grădinițele vor fi deschise cu prezență fizică de luni – azi sunt 1.724 de localități sub acest prag

În toate localitățile cu rata de infectare sub 3 la mie, indiferent de rata de vaccinare a personalului din învățământ, școlile și grădinițele vor fi deschise cu prezență fizică de…
Vezi articolul

Decizie definitivă a Înaltei Curți. Ministerul Educației este obligat să modifice metodologia de mobilitate a personalului didactic și să elimine avizul la angajare pentru toți profesorii, mai puțin cei de religie, pentru că discriminează școlile față de seminariile sau liceele confesionale

Ministerul Educației a pierdut definitiv un proces contra Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, potrivit instanței. Ministerul este obligat acum, după decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, să modifice metodologia…
Vezi articolul