Anul Internațional al Tabelului Periodic, marcat vineri la Facultatea de Chimie din București: Concurs pentru elevii din preuniversitar

377 de vizualizări
Facultatea de Chimie a Universității din București organizează vineri, 12 aprilie, concursul “Elementul Necunoscut – spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun cine ești!”, destinat elevilor din învățământul preuniversitar. Competiția vine în contextul declarării anului 2019 ca Anul Internațional al Tabelului Periodic, anunță Facultatea.

Evenimentul își propune stimularea creativității elevilor prin realizarea unor materiale originale și inovative privind unul sau mai multe elemente chimice. Astfel, în cadrul concursului au fost înscrise, de către 148 de elevi, peste 75 de lucrări abordând diverse teme referitoare la elementele chimice, de la descoperire până la aplicații și implicații în viața cotidiană, sub formă de desen, pictură, poezie, eseu, poster, film sau joc, spune instituția de învățământ superior.

  • Etapa finală a concursului se va desfășura vineri, 12 aprilie 2019, începând cu ora 14:00, în Amfiteatrul „Gh. Spacu” al Facultății de Chimie (Bd. Regina Elisabeta, nr. 4-12).

Elevii sunt așteptați pentru a aniversa împreună cu comunitatea academică Anul Internațional al Tabelului Periodic într-un eveniment care va include o conferință susținută de academicianul Marius Andruh, prezentarea creațiilor de către elevi, multe premii și suprize pregătite de organizatori, se arată în comunicatul Facultății de Chimie.

Inițiativa UNESCO de a declara anul 2019 ca Anul Internațional al Tabelului Periodic vine în contextul aniversării a 150 de ani de la publicarea Tabelului Periodic de către chimistul rus Dimitri Mendeleev.

Mai multe informații despre eveniment pot fi accesate pe site-ul Facultății de Chimie, precum și pe pagina de Facebook a Facultății de Chimie și pe pagina dedicată evenimentului.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Directoarea Colegiului Național I. L. Caragiale din București, Andreia Bodea: Unii elevi nu mai înțeleg pentru ce trebuie să învețe. Un elev de 17 ani mi-a spus că vrea să dea un tun și să se retragă. Noi în școală oferim modele, dar părinții nu ne lasă să ne facem treaba

Directoarea Colegiului Național I. L. Caragiale din București, Andreia Bodea, spune într-un interviu acordat TVR2, în emisiunea Educația la putere, că “unii elevi nu mai înțeleg pentru ce trebuie să…
Vezi articolul

Aproape jumătate dintre copii sunt victime ale cyberbullying-ului. Când sunt deranjate în mediul online, fetele spun într-un procent mai ridicat că s-au simțit vinovate de situație sau că au sperat că problema va trece de la sine – Sondaj Salvați Copiii

Doi din cinci copii spun că au fost jigniți sau au primit mesaje supărătoare pe internet, în creștere cu aproximativ 3 puncte procentuale, comparativ cu anul trecut. Cu toate acestea,…
Vezi articolul

SURSE: Scrisoarea ministrului Educației către noul ministru al Sănătății: Solicităm să se elimine condiția de înjumătățire a efectivelor de elevi din clasele terminale

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cere eliminarea condiției de înjumătățire a efectivelor de elevi din clasele terminale, potrivit unei scrisori obținută de Edupedu.ro, trimisă vineri către noul ministru al Sănătății, Ioana…
Vezi articolul