Pentru condițiile precare oferite în cadrul unor Olimpiade naționale “vina aparține 99% autorităților locale”, susține președintele Federației asociațiilor de părinți, Iulian Cristache, deși responsabilitatea organizării revine unei direcții din Ministerul Educației

719 vizualizări
Iulian Cristache / Foto: Facebook.com
“Vina aparține 99% autorităților locale, și-n egală măsură conducerilor ISJ-urilor (…) Acolo unde lucrurile au scârțâit, repet, vina aparține  autorităților locale, fie că vorbim de primar, președinte de CJ, prefect sau ISG”, susține, într-o postare pe Facebook referitoare la condițiile de organizare a Olimpiadelor naționale, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache. El și-a spus punctul de vedere în condițiile în care ministrul Educației a spus că se investighează modul în care inspectoratele școlare au decis organizarea Olimpiadelor, în condițiile în care, potrivit metodologiei cadru, publicate pe site-ul edu.ro, responsabilitatea pentru organizarea etapei naționale a olimpiadelor aparține direcțiilor din Ministerul Educației.

Iulian Cristache scrie că “nu avea cum să meargă totul șnur” în organizarea Olimpiadelor” și, “logic, atenția s-a îndreaptat  înspre ME” (Ministerul Educației – n.red.). Dar, afirmă el el, pe lângă problema sumelor alocate per participant, “în rest, dpmdv, vina aparține 99% autorităților locale, și-n egală măsură conducerilor ISJ-urilor.”

El continuă “Părerea mea: Acolo unde lucrurile au scârțâit, repet, vina aparține  autorităților locale, fie că vorbim de primar, președinte de CJ, prefect sau ISG.”

Mesajul lui Iulian Cristache, integral:

De notat că, potrivit metodologiei-cadru publicate pe site-ul edu.ro, organizatorii responsabili pentru etapa națională a olimpiadelor sunt direcții din cadrul Ministerului Educației.

Redăm Articolul 16, alin 1, litera c) din Metodologie: „Responsabilitatea organizării și desfășurării olimpiadelor, în funcție de etapa de desfășurare, revine: c) DGETÎPG, DGÎSSEP și DGMRP/DM din cadrul Ministerului Educației, după caz, pentru etapa națională, respectiv internațională, în cazul în care aceasta se desfășoară în România.

  • Puteți citi aici despre condițiile de la Olimpiada de limba Franceză organizată la Craiova și cea de limba Engleză organizată la Pitești.
  • Cazarea elevilor în condiții mizere la Olimpiada Națională de Franceză a fost decisă de inspectoratul școlar (PNL) susține primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu (PSD): Ne-am fi opus ca ei să fie cazați acolo, dat fiind că liceul intră în reabilitare luna viitoare.
  • Într-un scurt interviu pentru Edupedu.ro, inspectorul general școlar Dolj, cel care a organizat Olimpiada, spune că “trebuie să ne asumăm cu toții responsabilitatea. Nu pot să dau vina pe cineva. Poate am greșit fiecare dintre noi într-o anumită măsură”, a spus Daniel Ion.  

1 comment
  1. Eu am trei copii la școală, dar nu l-am împuternicit pe Cristache să mă reprezinte. Aștia procedează ca la partid, rostogolesc minciunile primite de la politrucii locali, fără să fie convinși că reprezintă ceva/pe cineva.
    Subordonarea (doar politică) vine de la tâmpeanu în jos, iar cățeii mai mici, din teritoriu, nu au curajul să ceară ceva (fonduri), pentru că sunt puși în funcții arbitrar, și depind de ce vrea dulăul de mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Profesoară de la Facultatea de Drept, cercetată disciplinar după ce a organizat un examen online cu 770 de studenți simultan și cu 90% din subiecte identice cu cele de anul trecut / Cadrul didactic a reclamat presiuni ale conducerii instituției în fața studenților

Conducerea Facultății de Drept a Universității din București a anulat un examen online susținut simultan de 770 de studenți și a început o anchetă disciplinară față de profesoara Simona Cristea,…
Vezi articolul

Adolescenții și maturizarea emoțională. Andrei Miu: De ce ți-e teamă de efectele pe care le-ar avea emoțiile, anxietatea sau tristețea? Poate că nu e chiar așa cum crezi. Poate că emoțiile acestea sunt acolo ca să semnalizeze ceva ce deja știi

„De ce ți-e teamă de efectele pe care le-ar avea emoțiile? Anxietatea, de exemplu, sau tristețea. Poate că nu e chiar așa cum crezi”, spune Andrei Miu, profesor universitar de…
Vezi articolul

Un student din Braşov a creat „profesorul online”, care folosește inteligența artificială: Memorează cărțile din programă, selectează subiectele pentru examen, susține testul și trimite mail cu rezolvările, după examen

Creat de un student din Braşov: „Profesorul online” este un soft care îți selectează subiectele pentru examen și nu te lasă să trişezi, anunță Bună Ziua Brașov. Fabian Pavel Velicea este…
Vezi articolul