Pentru condițiile precare oferite în cadrul unor Olimpiade naționale “vina aparține 99% autorităților locale”, susține președintele Federației asociațiilor de părinți, Iulian Cristache, deși responsabilitatea organizării revine unei direcții din Ministerul Educației

714 vizualizări
Iulian Cristache / Foto: Facebook.com
“Vina aparține 99% autorităților locale, și-n egală măsură conducerilor ISJ-urilor (…) Acolo unde lucrurile au scârțâit, repet, vina aparține  autorităților locale, fie că vorbim de primar, președinte de CJ, prefect sau ISG”, susține, într-o postare pe Facebook referitoare la condițiile de organizare a Olimpiadelor naționale, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache. El și-a spus punctul de vedere în condițiile în care ministrul Educației a spus că se investighează modul în care inspectoratele școlare au decis organizarea Olimpiadelor, în condițiile în care, potrivit metodologiei cadru, publicate pe site-ul edu.ro, responsabilitatea pentru organizarea etapei naționale a olimpiadelor aparține direcțiilor din Ministerul Educației.

Iulian Cristache scrie că “nu avea cum să meargă totul șnur” în organizarea Olimpiadelor” și, “logic, atenția s-a îndreaptat  înspre ME” (Ministerul Educației – n.red.). Dar, afirmă el el, pe lângă problema sumelor alocate per participant, “în rest, dpmdv, vina aparține 99% autorităților locale, și-n egală măsură conducerilor ISJ-urilor.”

El continuă “Părerea mea: Acolo unde lucrurile au scârțâit, repet, vina aparține  autorităților locale, fie că vorbim de primar, președinte de CJ, prefect sau ISG.”

Mesajul lui Iulian Cristache, integral:

De notat că, potrivit metodologiei-cadru publicate pe site-ul edu.ro, organizatorii responsabili pentru etapa națională a olimpiadelor sunt direcții din cadrul Ministerului Educației.

Redăm Articolul 16, alin 1, litera c) din Metodologie: „Responsabilitatea organizării și desfășurării olimpiadelor, în funcție de etapa de desfășurare, revine: c) DGETÎPG, DGÎSSEP și DGMRP/DM din cadrul Ministerului Educației, după caz, pentru etapa națională, respectiv internațională, în cazul în care aceasta se desfășoară în România.

  • Puteți citi aici despre condițiile de la Olimpiada de limba Franceză organizată la Craiova și cea de limba Engleză organizată la Pitești.
  • Cazarea elevilor în condiții mizere la Olimpiada Națională de Franceză a fost decisă de inspectoratul școlar (PNL) susține primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu (PSD): Ne-am fi opus ca ei să fie cazați acolo, dat fiind că liceul intră în reabilitare luna viitoare.
  • Într-un scurt interviu pentru Edupedu.ro, inspectorul general școlar Dolj, cel care a organizat Olimpiada, spune că “trebuie să ne asumăm cu toții responsabilitatea. Nu pot să dau vina pe cineva. Poate am greșit fiecare dintre noi într-o anumită măsură”, a spus Daniel Ion.  

1 comment
  1. Eu am trei copii la școală, dar nu l-am împuternicit pe Cristache să mă reprezinte. Aștia procedează ca la partid, rostogolesc minciunile primite de la politrucii locali, fără să fie convinși că reprezintă ceva/pe cineva.
    Subordonarea (doar politică) vine de la tâmpeanu în jos, iar cățeii mai mici, din teritoriu, nu au curajul să ceară ceva (fonduri), pentru că sunt puși în funcții arbitrar, și depind de ce vrea dulăul de mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Concursul de directori la București

Învățământ profesional: Universitatea București, un liceu tehnologic și alte două entități românești – printre parteneri în proiectele selectate de CE pentru finanțare Erasmus+

Mai multe organizații și instituții românești, inclusiv un liceu tehnologic și Universitatea din București, se numără printre partenerii dintr-o serie de proiecte de colaborare transfrontalieră pentru care, joi, Comisia Europeană…
Vezi articolul