Calendarul concursului de director din această vară. Proba scrisă pe 8 septembrie, pe 22-29 septembrie – interviurile

10.136 de vizualizări
Foto: © Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com
Ministerul Educației a publicat calendarul concursului de directori, care va avea loc în perioada iunie – septembrie 2022. Concursul a fost anunțat în Parlament de ministrul Sorin Cîmpeanu.

Concursul va începe în data de 27 iunie 2022, odată cu publicarea celor 1.700 de funcții rămase vacante. Depunerea dosarelor de candidatură este programată în prima jumătate a lunii iulie.

Proba scrisă se va desfășura în data de 8 septembrie 2022, iar interviurile vor fi susținute în perioada 22-29 septembrie 2022.

Metodologia de concurs rămâne aceeași, iar bibliografia de concurs la fel, potrivit comunicatului.

Calendarul concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat (sesiunea iunie-octombrie 2022):


DataActivitatea

27 iuniePublicarea funcţiilor vacante pentru care se organizează concursul
Constituirea comisiei naţionale, a comisiilor de organizare la nivel judeţean şi a comisiilor de evaluare a documentelor de înscriere

28 iunie-17 iulieDepunerea dosarelor de înscriere la proba scrisă 

18-21 iulieEvaluarea dosarelor de înscriere

22 iulieAfişarea listei candidaţilor admişi la evaluarea dosarelor

25 iulieDepunerea solicitărilor de analiză si remedierea eventualelor erori reclamate in etapa de înscriere 

26-27 iulieRemedierea eventualelor erori la nivelul etapei de înscriere

28 iulieAfişarea listei finale a candidaţilor admişi la evaluarea dosarelor

29 iulie
Stabilirea centrelor speciale de desfăşurare a probei scrise Repartizarea candidaţilor pe centre


1 august – 6 sept.Transmiterea solicitărilor ISJ/ISMB către consiliile profesorale, autorităţile locale şi companii/universităţi, în vederea desemnării membrilor comisiilor de interviu

8 septembrieDesfăşurarea probei scrise

8 septembrieAfişarea rezultatelor la proba scrisă

8-9 septembrieDepunerea contestaţiilor la proba scrisă

12-13 septembrieSoluţionarea contestaţiilor la proba scrisă

13 septembrieAfişarea rezultatelor finale la proba scrisă

14-18 septembrieÎnregistrarea opţiunilor candidaţilor pentru unitatea la care candidează şi, în funcţie de opţiune, depunerea documentelor pentru unităţile de învăţământ care necesită avize suplimentare, conform art. 8 alin. (1) lit. n)

19-20 septembrieConstituirea comisiilor pentru proba de interviu

21 septembriePublicarea graficului de desfăşurare a interviurilor

22-29 septembrieDesfăşurarea probei de interviu

23-30 septembrieDepunerea şi soluţionarea contestaţiilor la proba de interviu

30 septembrieAfişarea rezultatelor finale ale concursului

3 octombrieExprimarea opţiunilor candidaţilor declaraţi admişi pentru mai multe funcţii/unităţi de învăţământ

4 octombrieValidarea rezultatelor finale

5 octombrieEmiterea deciziilor de numire

Foto: © Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Concurs metodiști 2023-2024. Înscrierile pentru profesorii care pot face inspecții, deschise de mai multe inspectorate școlare – documente / Rezultatele finale se publică până pe 6 octombrie, transmite Ministerul Educației

Înscrierile pentru profesorii care vor să devină metodiști, să îndrume profesori debutanți sau activități de mentorat și să poată lua parte la inspecțiile de specialitate, au fost deschise de către…
Vezi articolul

DOCUMENT Un an școlar cu 18 zile mai lung decât actualul, în medie, dar cu durate minime diferite pentru fiecare ciclu școlar, anunțat ca propunere de proiect legislativ de senatorul Ștefan Pălărie. Școlile sau inspectoratele vor putea să prelungească durata cu maximum 15 zile, iar profesorii vor fi plătiți cu „o primă” în această perioadă

Un proiect de lege care prevede alinierea la media europeană cu 180 de zile de școală în loc de 162 câte sunt acum a fost anunțat de senatorul USR-PLUS Ștefan…
Vezi articolul

Un elev care ar urma să primească un calificativ „nesatisfăcător” la sport, muzică sau desen, potrivit propunerii din proiectul legii învățământului, ar urma să treacă clasa pentru că acestea „nu vor intra în calculul mediei”, conform ministrului Educației

Calificativele obținute de elevi la Educație Fizică, Muzică și Desen ar urma să nu fie luate în „calculul mediei”, după cum a declarat ministrul Educației, la DCNews.ro. Cîmpeanu a făcut…
Vezi articolul

Salarizarea profesorului debutant să fie reintrodusă în proiectul legii Învățământului Preuniversitar – amendament al FSE “Spiru Haret” / Ligia Deca: Susțin că profesorii merită mai mult respect. Cred că este mai puțin important unde se află această prevedere

Președintele Federației sindicatelor din Educație “Spiru Haret”, Marius Nistor a cerut marți în comisia de învățământ din Camera Deputaților, reintroducerea prevederii legate de salarizarea profesorului debutant, în legea Învățământului Preuniversitar.…
Vezi articolul