Calendarul concursului de director din această vară. Proba scrisă pe 8 septembrie, pe 22-29 septembrie – interviurile

10.133 de vizualizări
Foto: © Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com
Ministerul Educației a publicat calendarul concursului de directori, care va avea loc în perioada iunie – septembrie 2022. Concursul a fost anunțat în Parlament de ministrul Sorin Cîmpeanu.

Concursul va începe în data de 27 iunie 2022, odată cu publicarea celor 1.700 de funcții rămase vacante. Depunerea dosarelor de candidatură este programată în prima jumătate a lunii iulie.

Proba scrisă se va desfășura în data de 8 septembrie 2022, iar interviurile vor fi susținute în perioada 22-29 septembrie 2022.

Metodologia de concurs rămâne aceeași, iar bibliografia de concurs la fel, potrivit comunicatului.

Calendarul concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat (sesiunea iunie-octombrie 2022):


DataActivitatea

27 iuniePublicarea funcţiilor vacante pentru care se organizează concursul
Constituirea comisiei naţionale, a comisiilor de organizare la nivel judeţean şi a comisiilor de evaluare a documentelor de înscriere

28 iunie-17 iulieDepunerea dosarelor de înscriere la proba scrisă 

18-21 iulieEvaluarea dosarelor de înscriere

22 iulieAfişarea listei candidaţilor admişi la evaluarea dosarelor

25 iulieDepunerea solicitărilor de analiză si remedierea eventualelor erori reclamate in etapa de înscriere 

26-27 iulieRemedierea eventualelor erori la nivelul etapei de înscriere

28 iulieAfişarea listei finale a candidaţilor admişi la evaluarea dosarelor

29 iulie
Stabilirea centrelor speciale de desfăşurare a probei scrise Repartizarea candidaţilor pe centre


1 august – 6 sept.Transmiterea solicitărilor ISJ/ISMB către consiliile profesorale, autorităţile locale şi companii/universităţi, în vederea desemnării membrilor comisiilor de interviu

8 septembrieDesfăşurarea probei scrise

8 septembrieAfişarea rezultatelor la proba scrisă

8-9 septembrieDepunerea contestaţiilor la proba scrisă

12-13 septembrieSoluţionarea contestaţiilor la proba scrisă

13 septembrieAfişarea rezultatelor finale la proba scrisă

14-18 septembrieÎnregistrarea opţiunilor candidaţilor pentru unitatea la care candidează şi, în funcţie de opţiune, depunerea documentelor pentru unităţile de învăţământ care necesită avize suplimentare, conform art. 8 alin. (1) lit. n)

19-20 septembrieConstituirea comisiilor pentru proba de interviu

21 septembriePublicarea graficului de desfăşurare a interviurilor

22-29 septembrieDesfăşurarea probei de interviu

23-30 septembrieDepunerea şi soluţionarea contestaţiilor la proba de interviu

30 septembrieAfişarea rezultatelor finale ale concursului

3 octombrieExprimarea opţiunilor candidaţilor declaraţi admişi pentru mai multe funcţii/unităţi de învăţământ

4 octombrieValidarea rezultatelor finale

5 octombrieEmiterea deciziilor de numire

Foto: © Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Profesorii vor primi în 5 rate diferențele salariale pe care instanțele au stabilit că statul nu le-a plătit pentru perioada 2017 – 2021. Prima rată, în acest an, doar 5% – proiect

Diferențele salariale câștigate de mai multe sindicate ale profesorilor în instanță, ar putea ajunge la toți profesorii, potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență, pus în dezbatere publică. Proiectul vine…
Vezi articolul

Proiectul SuperTeach este realizat cu sprijinul Telekom Romania

Iulius Carebia, formator de profesori într-o școală din Singapore: Încă din ianuarie știam că o să se închidă școlile, iar următoarele două luni de zile ne-am pregătit. Când a venit carantina toată lumea s-a simțit ca la școală / Profesorul aici este respectat, salariul este cât al unui inginer, dar importantă este pasiunea pe care o ai, pentru că după aia banii vin, progresezi în școli

Încă din ianuarie știam că o să se închidă școlile, iar umrătoarele două luni de zile ne-am pregătit, spune profesorul Iulius Carebia, Educational Technology Coach la Școala Germano-Europeană din Singapore,…
Vezi articolul

Școlile italiene pot rămâne deschise pentru elevi în cursul acestei veri, conform unui plan național. Obiectivul principal: elevii să-și refacă legăturile sociale și cele cu școala, după întreruperile din pandemie

Școlile italiene au posibilitatea, pe parcursul acestei veri, să rămână deschise pentru diverse activități educaționale care au drept scop să îi ajute pe elevi să “își consolideze competențele pentru anul…
Vezi articolul

Mega-contractul de 165 milioane de lei pentru wireless în școli: Care este stadiul de implementare a contractului câștigat anul trecut de Telekom România, care subcontractează către Nova Tech – condusă de un fost manager al lui Sebastian Ghiță

În jur de 123,75 de milioane de lei au fost cheltuiți în aproximativ un an pe dotarea wireless a școlilor din megacontractul câștigat anul trecut de un consorțiu condus de…
Vezi articolul