ULTIMA ORĂ Concursul de directori 2022, sesiunea a treia, va fi lansat luna aceasta, imediat după Bacalaureat. Înscrierile încep pe 28 iunie, anunță ministrul Educației

7.138 de vizualizări
Foto: © Jure Gasparic | Dreamstime.com
Înscrierile la o nouă etapă a concursului de directori vor începe luna aceasta, pe 28 iunie, potrivit anunțului făcut în Parlament de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Înscrierile încep imediat după finalizarea examenului de Bacalaureat, rezultatele inițiale fiind anunțate, potrivit calendarului, chiar pe 27 iunie, cele finale – pe 1 iulie.

„În data de 27 iunie, de azi într-o saptămână, va demara a treia rundă”, a declarat ministrul Cîmpeanu. „Iar pe 28 iunie vor putea deja să își depună dosarele de candidatură colegii profesori care vor să devină directori”, a mai precizat ministrul, în raspuns la acuzațiile de politizare a conducerii școlilor și a educației, aduse de Opoziție.

Reamintim că până acum s-au derulat două sesiuni ale concursului de directori, iar ministrul Cîmpeanu a declarat la dezbaterea „Director de viitor”, organizată de Edupedu.ro și Asociația pentru Valori în Educație, că 20% dintre posturi au rămas neocupate. Tot atunci a anunțat și această a treia etapă. Concret, în primele două etape au fost ocupate 6.969 de posturi de director adjunct și directori, din cele 8.692 de posturi scoase la concurs. Cele rămase neocupate sunt 1.723 de posturi.

Ministrul a spus atunci că trebuie îmbunătățită organizarea probei scrise, încât să se folosească tehnologia, “iar corectarea digitalizată poate evita interpretări și acuze”, a spus ministrul. “De asemenea, e nevoie de îmbunătățirea comunicării între unitățile de învățământ și candidați. Aceștia din urmă trebuie să știe bine probleme școlii”, a subliniat Sorin Cîmpeanu.

Cât despre salarizare, ministrul Educației a recunoscut că un director ar trebui să aibă cel mai mare salariu din unitatea de învățământ, după modelul rectorilor în universități.

Articol în curs de actualizare

Foto: © Jure Gasparic | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

VIDEO Director de viitor – conferință cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: Peste 80% de posturi – ocupate în concursul de directori de școală / Vom propune în viitoarea lege a învățământului preuniversitar introducerea postului de director administrativ

Concursul de directori s-a încheiat și este momentul să aflăm ce vor face cei peste 8 mii de directori care au fost admiși, dar mai ales ce vor face autoritățile…
Vezi articolul