Teleșcoala reîncepe la TVR din 4 octombrie, pe măsură ce tot mai multe școli se pregătesc să predea la distanță. Televiziunea caută profesori pentru programul educațional

1.656 de vizualizări
Foto: tvr.ro
Televiziunea publică va relua de luni, 4 octombrie, programul Teleșcoala, destinat elevilor care nu au acces la cursuri cu prezență fizică și/sau online, potrivit informațiilor Edupedu.ro. Anul acesta, emisiunea este introdusă în program cu întârziere, după ce mulți elevi au trecut deja la învățământul la distanță din cauza situației epidemiologice din localitățile lor, în condițiile în care, acum un an, ea a fost lansată chiar înainte să înceapă anul școlar 2020-2021. Acum, realizatorii caută încă profesori pentru a asigura conținutul educațional televizat.

Astfel, potrivit unui anunț publicat pe Facebook, Teleșcoala lansează o “invitație deschisă” către profesorii dornici să participe la proiectul educațional și precizează că este nevoie de profesori pentru cursuri de:

  • Matematică – gimnaziu
  • Limba și literatura română – gimnaziu
  • Matematică – liceu profil mate-info
  • Matematică – liceu profil pedagogic
  • Matematică – liceu profil tehnologic
  • Limba și literatura română – liceu
  • Istorie – liceu
  • Biologie vegetală și animală
  • Anatomie
  • Chimie organică
  • Chimie anorganică

Anunțul integral:

Programul Teleșcoala fost introdus de TVR la scurtă vreme după ce pandemia Covid-19 a determinat închiderea tuturor școlilor, în primăvara lui 2020. La începutul anului școlar 2020-2021, ea a fost reluată din primele zile de școală pe postul TVR 2, cu programe pentru elevii care se pregăteau pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, dar acel program a fost prefațat de alte cursuri sub același generic – cursuri de competențe digitale pentru profesori și cursuri de limbi străine. În vara anului trecut, ministerul Educației, condus atunci de Monica Anisie, a organizat chiar o Gală dedicată profesorilor participanți la program.

În prezent, Televiziunea publică are un manager interimar, în persoana Ramonei Săseanu, care a preluat temporar conducerea instituției în mai a c., după ce fostul Consiliu de Administrație condus de Doina Gradea a fost demis în urma unei decizii a Parlamentului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mai multe reclamații de la Ministerul Apărării și de la școli private, printre motivele reorganizării ARACIP, agenția care acreditează și evaluează școlile și grădinițele, susține secretarul de stat de la Educație, Radu Szekely / Se discută trecerea liceelor în administrarea consiliilor județene și standarde diferite pentru școlile private – interviu

Reorganizarea Agenției care acreditează, evaluează și autorizează școlile și grădinițele din România, ARACIP, a fost plănuită și pusă în forma unui proiect de hotărâre de guvern fără consultarea niciunui reprezentant…
Vezi articolul