Agenția Spațială Europeană a publicat primele imagini cu planeta Mercur, surprinse de sonda BepiColombo

274 de vizualizări
Planeta Mercur / Foto: Agenția Spațială Europeană – octombrie 2021
Primele imagini cu planeta Mercur surprinse de sonda BepiColombo au fost publicate de Agenţia Spaţială Europeană (ESA) şi Agenţia Spaţială Japoneză (JAXA), transmite G4Media.ro.

Sonda spaţială europeană BepiColombo a avut săptămâna aceasta prima „întâlnire” cu Mercur, cea mai ascunsă planetă a Sistemului Solar, în încercarea de a intra pe orbita ei. Bepi a trecut la 199 de kilometri de suprafaţa planetei, înainte de a se retrage din nou în adâncul spaţiului.

Cercetătorii care controlează sonda plănuiesc alte patru astfel de zboruri, de fiecare dată folosindu-se de impulsul gravitaţional al lui Mercur să reducă viteza lui Bepi. Scopul este ca Bepi să se mişte suficient de încet cât să cadă pe o orbită stabilă. Acest lucru ar trebui să se întâmple până la finalul anului 2025.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Jurnalista Emilia Șercan: Am primit un mesaj de amenințare cu moartea. De trei săptămâni public în mod constant informații despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție

Jurnalista Emilia Șercan scrie, într-o postare pe Facebook, că a sesizat poliția după ce luni seara a primit un mesaj de amenințare cu moartea, potrivit G4Media.ro. Șercan precizează că a…
Vezi articolul