Amendă pentru Realitatea Plus, pentru o emisiune în care realizatoarea a dat cu tămâie în studio ca “să iasă dracii din legea educației”, pe subiectul diversității reclamate de cultele religioase

48.918 vizualizări
Alexandra Păcuraru – Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea
Consiliul Național al Audiovizualului a amendat postul Realitatea Plus cu 4.000 de euro (20.000 de lei) pentru o emisiune în care realizatoarea Alexandra Păcuraru, fiica patronului acestui canal TV, a dat cu tămâie în studio “ca să iasă dracii din legea educației”, relatează Paginademedia.ro

În emisiune era abordată tema diversității de gen și orientarea sexuală a adolescenților, în contextul scrisorii adresate de cultele religioase ministrului Educației, prin care cereau eliminarea prevederilor privind promovarea diversității ca resursă de învățare.

Unul dintre comentariile realizatoarei: “La draci poţi să faci orice, doamna ministru al Educaţiei, pe noi lasă-ne aşa cum ne-a lăsat Dumnezeu. Te rog. Luaţi mâna de pe copiii noştri”.

Ce a spus realizatoarea în acea emisiune (difuzată în 15 martie, conform CNA), după cum relatează Paginademedia.ro:

 • “(…) această doamnă Deca de care am ştiut de la început că este progresistă şi că îşi doreşte să ne mutileze copiii pe viaţă. Indiferent cu câte teorii veţi veni la mine să-mi spuneţi că este decent, că este noul viitor să-ţi trimiţi la şcoală băiat să şi se întoarcă fetiţă sau neutru sau să aibă sex stelar sau aşa, eu vă spun că dacă Dumnezeu rânduia aşa, aşa era
 •  Dau drumul la… la tămâie. Mai mult la Gelu şi la ministrul Educaţiei, aici la Deca. Deca care vrea să pună cruce pe Educaţie şi să diversifice tot, ca la draci acolo. La draci poţi să faci orice, doamna ministru al Educaţiei, pe noi lasă-ne aşa cum ne-a lăsat Dumnezeu. Te rog. Luaţi mâna de pe copiii noştri.
 • Păcuraru (ţinând căţuia cu tămâie): Dragă doamnă ministru al Educaţiei, ferească Dumnezeu. (Întinzând căţuia către cameră şi făcând cruci) Vă dau puţină tămâie. Sunt convinsă că nu călcaţi pragul sfintei Biserici. Vă trimit şi la minister să vă dea Dumnezeu înţelepciune să nu traumatizaţi copiii mai mult decât aţi reuşit s-o faceţi până acum.
 • Ne respinge, doamna Leca. Cred că a fost informată, că aici sfârâie tămâia. Daţi-i şi scris lu’ Leca. Lu’ Leca, lu’ Deca, că sfârâie tămâia la mine. O fi semn bun, o fi semn rău, ea să ne zică. 
 • Şi of, Doamne, dacă ai face o minune să se ducă tămâia asta uite aici, asta uite aici. Ia să ducă dracii să sfârâie.”

Din comentariile Dorinei Rusu, membru CNA, potrivit sursei citate:

 • “Aici nu e vorba nici despre ton şi nici despre subiect. E vorba despre felul în care un subiect important a fost…nici nu pot să spun dezbătut, că de fapt nu a fost o dezbatere.Acum e treaba dânsei (moderatoarei) dacă vrea să aibă în studio scene de Evul Mediu timpuriu cu tămâie şi cu tot felul de chestiuni de felul acesta şi să vorbeşti despre draci. Aduci tămâie în studio ca să scoţi dracii, să exorcizezi pe ministrul educaţiei. Sfârâie tămâia, se vorbeşte despre blesteme, ca să nu mai spun că se vorbeşte în acest context de zoofilie şi pedofilie. Au fost făcute nişte afirmaţii care nu aveau acoperire legală, nişte lucruri care nu sunt adevărate, dar se discută despre zoofilie… Una este credinţa în Dumnezeu, afirmarea credinţei în Dumnezeu care este normală, legitimă, fiecare om are dreptul să îşi afirme credinţa şi să combată ceea ce consideră că nu este în regulă, dar nu a fost o dezbatere în legătură cu acea prevedere din legea educaţiei, dacă ar fi exista o dezbatere cu argumente pro şi argumente contra, ar fi fost benefică, însă acest lucru nu a existat. A existat doar o tămâie care sfârâia în studio, au existat referiri discriminatoare legate de minorităţile sexuale şi nu văd ce rezultate poate să aibă o astfel de abordare întru-un studio de televiziune. (…)”

28 comments
 1. Bănuiesc că și-a atins scopul prezentatoarea dacă a făcut atâta vâlvă emisiunea ei. Oare nu aveți telecomanda la voi celor care le pute rău de la tămâie? Poate cu pucioasă va trece “greata”:)

 2. Bine ca o lasati pe Mahalagioaica de Budeanu sa spuna ce vrea despre oricine…vai mama voastra de CNA 🤔😡

 3. Dacă am ajuns la tămâie și blesteme in secolul XXI este pentru că nivelul de cultură este foarte redus. Comuniștii ne-au “blagoslovit” cu ateism iar urmașii lor cu un fel de struțo-camilă progresistă. Avem o mare majoritate de pupători cronici de moaște și puține capete luminate care să conducă poporul majoritar nătăfleț.

 4. Amenda este abuzivă. Soluția era întrebarea populației prin sondaj despre oportunitatea amendarii postului tv. De multe ori părerea populației poate surprinde pe acești nemernici care au seara in cap curcubeul si cauta prin intuneric si pe ascuns gaura greșită. Porcilor sa întrebați si populatia daca este de acord cu paradele gay, introducerea “diversitatii” in școli și alte lucruri oribile pe care le aveti prin cap. Nu exista “minorități sexuale” ci doar niște dezaxati care nu au ce cauta printre noi. Copiii mei au dreptul să trăiască intr-o lume morala, frumoasa asa cum a creat-o Dumnezeu nu intr-o lume de bolnavi psihici si atei.

 5. Adevarul este că ne conduc niște “Draci cu pensii speciale” care se cred Dumnezei. Roata se va întoarce împotriva lor când nici nu se așteaptă. Ei lucrează împotriva poporului și a țării.

 6. Ei, atâta supărare…. Poate atitudinea nu a fost tocmai cea mai nimerita, dar tămâia e sigur bună! Și apoi adevărul ramane adevăr, indiferent de forma în care a fost spus!

 7. Ce poți spune despre o emisiune moderata de un personaj fals, mediocru și manipulator ? Nimic. Individa nu este altceva decit un personaj de serviciu pentru cei care au interese obscure. Marca banu iese porumbelul pe gura Pacuraresei!!!

 8. De obicei intr-o societate se respecta majoritatea,majoritate creștină care nu sunt deacort cu niște zaluzi de cap,niște globalisti care vreau să schimbe niște valori morale creștine în niște fantezii dracesti

 9. Cristos s-a înălțat !
  Pt cei care dau cu copita în credința noastră, ortodoxă. Dacă eram musulmani…erați de mult trimiși la Alah. Așa că, noi ortodocși, suntem toleranți. Vă lăsăm în plata Domnului. Nu uitați că și pentru voi va fi un slujitor al Domnului, un “popă de ev mediu”, care vă va face slujba de înmormântare. Nu veți fi lăsați pe marginea drumului să vă mânce corbii ochii. Vă va putrezii oasele în cimitir și vouă, copii nătângi și făr’ de minte ce sunteți. Asta nu vă va garanta și mântuirea. Să dai cu tămâie ori aghiazmă, nu scrie că este interzis. Nici unde. În nicio lege. Un ritual creștinesc la scară largă, ce alungă dracii. Când s-a sfințit Casa Poporului și s-a dat aghiazmă și tămâie ? Unde era CNA-ul ? Aud ?

 10. O vezi în fiecare seară că este dusă cu capul. Mă mir că niște persoane onorabile și bine pregătite acceptă prezența în emisiunea ei.

 11. Felicitări doamna Alexandra !
  Dumnezeu sa-i ierte și sa-i lumineze pe toti acești luptători împotriva bisericii…săracii de ei.
  Hristos S-a Înălțat !

 12. Doamne cat primirivism,cata prostie ce nevtrimite cu gandul la vremea sinistra,intunecata si infricosatoare a Inchizitiei!!! Cat bigotism idiot!!!! Saraca educatie,atunci cand lipseste,este de noaptea mintii!!!

  1. stimabile, încearcă sa nu judeci cu clișee. Inchizitorii (făceau parte numai din ordinul dominican) erau personaje cultivate și cu mult mai inteligente decât madam Păcuraru. Când primeau o plângere de erezie, mai întâi puneau un confrate sa adune probele, sa le analizeze, sa construiască apărarea pentru a vedea dacă pot fi demontate acuzațiile (avocatul diavolului) și dacă ajungeau la concluzia ca acuzațiile nu pot fi demontate de abia atunci arestau persoana acuzata de erezie. Prin urmare, era un aparat represiv ceva mai sofisticat decât credem noi. În orice caz., ei au pus bazele dreptului penal modern. Pe de alta parte, nu au existat mai mult de 5500 – 6000 de cazuri cu condamnări la moarte în toată perioada în care Inchiziția a activat. Groaza era mai mare decât ceea ce a făcut în mod efectvi. Iar ideea ca un om de știință era condamnat la moarte pentru erezie tine mai.mukt fr politica, nu neapărat de ignoranta. Dovada ca un Copernic nu a fost condamnat, sar Galileo da.

 13. Ăștia care vânează vrăjitoare în sistem nou sunt prea reduși ca să înțeleagă că au cam trecut 500 de ani de când era momentul să-și exprime și ei părerea.

  1. Afara din țară cu homosexualii si lesbienele! Rusine celor care îi acceptă! Sodoma si gomora sunt păcatele cele mai grele alături de ucidere si avort. Rusine celor care nu au nici un respect si frica pentru cuvantul lui Dumnezeu!

     1. Nu mă face ca pe tine, stimabile, că nu facem parte din aceeași specie. Când mai evoluezi, mai discutăm.

     1. Lasă, nu te deranja tu să ne faci legătura. Dacă există, ne găsim noi doi. Dacă nu, ce te interesează pe dumneata?

    1. De ce ii deranjează tămâia pe cei se la CNA ???, se simt cu musca pe căciulă ?. libertatea de exprimare este liberă sau … NU ?. Daca un jurnalist are o idee, de ce nu și-o poate exprima ?, piliticienii români, su făcut atâtea experimente dezastruoase pentru români, atatea minciuni încât este greu de crezut că au fost votați chiar de români. DE CE nu intervine si acolo celebrul CNA !!!.

     1. Libertatea de exprimare e foarte des invocată exact de cei care nu au nimic interesant a spune. Exprimă-te, e dreptul tău. Dar e și dreptul celorlalți să râdă de primitivismul vostru.

      Și CNA are hibele lui, dar fix de toate problemele societății n-are responsabilitatea să se ocupe, ci doar de derapajele din media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Întâlnire Iohannis-Cîmpeanu la deschiderea anului școlar, ambii merg la Colegiul Național „Grigore Moisil” din București, de la ora 10 / Prima ieșire publică a Președintelui de la încheierea dezbaterilor pe contestatele proiecte de legi ale educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și președintele Klaus Iohannis se întâlnesc astăzi, 5 septembrie, la festivitatea de deschidere a cursurilor anului școlar 2022-2023 la Colegiul Național “George Moisil” din București. Este…
Vezi articolul
Licitația de manuale pentru clasa a VIII-a

Retipărirea manualelor școlare, tratată cu „superficialitate” de către Ministerul Educației, acuză Federația Națională a Părinților și Uniunea Editorilor din România: Pentru al doilea an, consecutiv, elevii claselor IX–X nu vor avea manuale

Retipărirea manualelor școlare este tratată cu superficialitate de Ministerul Educației, acuză Federația Națională a Părinților și Uniunea Editorilor din România (UER), potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro: „Este clar că…
Vezi articolul

Consiliul Tineretului din România: Propunerea sectorului de tineret nu se regăsește în forma adoptată a PNRR / “Un pas în spate” pentru mecanismele de reziliență ale României

Consiliul Tineretului din România își exprimă, printr-un comunicat emis vineri, “profunda dezamăgire” față de faptul că propunerile sectorului de tineret pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, intitulate CRESC Tineret,…
Vezi articolul