Anglia închide toate școlile, mai puțin pentru elevii vulnerabili și copiii angajaților esențiali, în cel de-al treilea și cel mai sever lockdown de la declanșarea pandemiei

3.900 de vizualizări
Boris Johnson / Sursa: Captura Youtube-Sky News
Școlile, asemenea majorității instituțiilor și afacerilor se închid în Anglia pentru șase săptămâni, începând din noaptea de luni spre marți, a anunțat, luni seară, premierul Boris Johnson, citat de The Guardian. Este vorba despre cele mai dure măsuri restrictive decise în Anglia din martie anul trecut și au drept scop să oprească valul de creștere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, creștere accentuată în această țară de apariția unei noi tulpini a virusului.

Toate școlile primare, învățământul secundar și colegiile trec, în aceste condiții, la predare online pe tot teritoriul Angliei, până la vacanța de la mijlocul lunii februarie. Unitățile de învățământ vor rămâne, însă, deschise pentru copiii angajaților din sectoarele esențiale și pentru cei din medii vulnerabile, iar creșele și școlile speciale vor fi de asemenea deschise. 

  • Notă: În Marea Britanie, învățământul este descentralizat: în Anglia sistemul de educație este administrat de guvernul de la Londra, iar cel din celelalte națiuni britanice, de executivele scoțian, galez, nord-irlandez.

Firmele sunt sfătuite să-și închidă activitățile începând din cursul de luni spre marți, deși măsurile urmează să fie supuse votului Parlamentului abia miercuri. În acest al treilea lockdown național, oamenii trebuie să stea în casă, fiind sfătuiți să părăsească domiciliul doar o dată pe zi, pentru exerciții fizice. Ei pot merge la muncă doar dacă le este imposibil să-și desfășoare munca de acasă și pot face doar cumpărături esențiale.


1 comentariu
  1. Toti inchid de frica coronavirusului mutant care ucide si mai si, si noi le deschidem ca sa ne curete mai repede , incredibil. Oameni inculti au ajuns sa decida plus cei cu multi copii ca vezi doamne le face capul calendar. V-a pus cineva sa faceti multi copii faea sa le asigurati conditii si confort? Eu nu. Un copil costa bani, costa timp acordat in fiecare zi, nu numai il faci si îi dai drumul pe strada si Domnul are grija de ei. Inconstienti si conform legii toti care isi bat gura cu deschiderea scolilor zadarnicesc combaterea bolii….Dumnezeu sa ne ierte….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like