Anisie: Școala ar putea să realizeze condică online pentru profesori. S-a ajuns la o exagerare să ceri print-screen

40.594 de vizualizări
„Școala ar putea să realizeze condică online pentru profesori. S-a ajuns la o exagerare să ceri print-screen”, a declarat ministrul Educației Monica Anisie la Realitatea PLUS, întrebată dacă profesorii trebuie să prezinte dovezi la școală pentru orele online realizate.

Cele mai importante declarații făcute de ministru:

 • Aceste cursuri online au presupus o muncă din partea profesorilor, trebuie să ne adaptăm.
 • Să ne gândim și la cei care nu au avut acces la tehnologie. Trebuie să continue învățarea. În fiecare luni la ora 9 am făcut videoconferințe cu inspectorii, de săptămâna aceasta am rugat să intru în videoconferințe cu directorii școlilor.
 • În județul Sibiu am avut o videoconferință cu toți învățătorii din județ pentru a lua măsurile cele mai bune în consultare cu aceștia.
 • Sunt schimbări și le-am spus-o și lor, trebuie să ne adaptăm din mers. Comunicarea directă dintre noi presupune și rezolvarea problemelor. Pot să iau măsuri foarte articulate care să vină în sprijinul elevilor și profesorilor.
 • În ședința de Guvern am prezentat un proiect de HG pentru achiziționarea de echipamente pentru acești copii din medii dezavantajate – 150 mil lei. Ne pregătim pentru că așa cum toată lumea știe, specialiștii în medicină spun că în curând, în toamnă, o să vină un nou val. Nu am fost pregătiți și știu lucrul acesta.
 • Echipamentele vor fi conectate la internet.
 • Achiziția va fi centralizată, la nivel guvernamental, vor avea internet și vor fi tablete sau laptopuri.
 • Pentru anul școlar 2020-2021 Ministerul va pregăti ghiduri metodologice pentru fiecare disciplină pentru ca profesorii să fie ajutați să recupereze materia.
 • Tezele au fost eliminate. Situația școlară a elevilor se va încheia în conformitate cu prevederile pe care le-am transmis inspectoratelor școlare.
 • Nu vorbim despre manuale, vorbim despre programă. Aceste ghiduri vor cuprinde acele conținuturi din programă care nu au fost predate.
 • Dacă trebui să existe dovezi de la profesori că fac aceste ore: Atunci când aceste cursuri se desfășurau în școală fiecare cadru didactic își completa condica de prezență. Acum fiind vorba despre cursuri online, ar putea unitatea de învățământ să realizeze condică online. Este o exagerare. S-a ajuns la o exagerare să ceri print-screen, să ceri dovezi.

Citește și:


5 comments
 1. Apa de ploaie.
  Poate va amintiti cum d-na spunea ca la ,,vara” profesorii vor urma cursuri de pregătire pentru predarea on line.

  Noaptea minții.

  Sau o noua generație de baieti deștepți…in educație care isi vor umple conturile in plina criza economică.

 2. Si rapoarte si condica? Serios? Pai in rapoarte deja se trec subiectul, activitatile online, cati elevi, clase etc.SI CONDICA ONLINE????

 3. de ce nu echivaleaza competentele? aceste competente au valoare zero. sunt valabile un an si niciodata vreun angajator nu a cerut si nu va cere hartia de la competente. si in vremuri normale sunt pierdere de timp si bani.

 4. Are dreptate ! Este singurul ministru al educatiei care este de partea dreptatii, adevarului !
  Cine a mai facut acest lucru?
  Pe noi, cadrele didactice ne intreaba cineva daca avem tablete, laptop-uri? Eu una, folosesc telefonul, fata mea foloseste laptop-ul la ore. Eu ma chinui cu telefonul si deja, nici nu mai merge bine.
  Dar, nu asta e problema. Problema e, ca unii parinti nici nu sunt curiosi de aceste lectii ce vrem sa le facem cu copiii.
  Asa ca, o condica online, e binevenita. Telefonul nu mai are memorie la cate poze am.

  1. Cum procedati cand incheiati media unui elev in urmatoarea situatie: are o nota in catalog pe sem.2, este pe un grup unde se preda online, este chiar administratorul grupului, participa activ la matematica si romana in privat, dar nu are nicio interventie pe mainul grupului sau la alte discipline de niciun fel, inclusiv la a ta.Eu personal, consider ca il voi nota cu cat merita, deoarece nu mi-a raspuns de ce nu doreste sa participe desi este pe grup si nu ii voi pune ca nota media din sem 1.Voi cum ati face?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ANUNȚ Se caută profesori creatori de soft educațional pentru Biblioteca Virtuală / Onorariu foarte atractiv, programul este flexibil și se lucrează de la distanță. Ce conține portofoliul pentru selecție – termen 15 iulie (P)

Compania românească de IT Software Imagination & Vision (SIMAVI) lansează provocarea profesorilor creativi și interesați să se implice în dezvoltarea de software educațional, în cadrul celui mai mare proiect național…
Vezi articolul

Metodologia și calendarul concursului pentru gradații de merit, prin care anual 16% dintre profesori, directori, inspectori și personalul auxiliar primesc 25% în plus la salariu, publicate în Monitorul Oficial. Care sunt criteriile de acordare / Descarcă fișele pentru concurs

Ordinul de ministru pentru aprobarea Metodologiei și criteriilor privind acordarea gradației de merit personalului didactic din învățământul preuniversitar de stat, în sesiunea 2022, a fost publicat în Monitorul Oficial nr…
Vezi articolul