Anisie: Școala ar putea să realizeze condică online pentru profesori. S-a ajuns la o exagerare să ceri print-screen

40.597 de vizualizări
„Școala ar putea să realizeze condică online pentru profesori. S-a ajuns la o exagerare să ceri print-screen”, a declarat ministrul Educației Monica Anisie la Realitatea PLUS, întrebată dacă profesorii trebuie să prezinte dovezi la școală pentru orele online realizate.

Cele mai importante declarații făcute de ministru:

 • Aceste cursuri online au presupus o muncă din partea profesorilor, trebuie să ne adaptăm.
 • Să ne gândim și la cei care nu au avut acces la tehnologie. Trebuie să continue învățarea. În fiecare luni la ora 9 am făcut videoconferințe cu inspectorii, de săptămâna aceasta am rugat să intru în videoconferințe cu directorii școlilor.
 • În județul Sibiu am avut o videoconferință cu toți învățătorii din județ pentru a lua măsurile cele mai bune în consultare cu aceștia.
 • Sunt schimbări și le-am spus-o și lor, trebuie să ne adaptăm din mers. Comunicarea directă dintre noi presupune și rezolvarea problemelor. Pot să iau măsuri foarte articulate care să vină în sprijinul elevilor și profesorilor.
 • În ședința de Guvern am prezentat un proiect de HG pentru achiziționarea de echipamente pentru acești copii din medii dezavantajate – 150 mil lei. Ne pregătim pentru că așa cum toată lumea știe, specialiștii în medicină spun că în curând, în toamnă, o să vină un nou val. Nu am fost pregătiți și știu lucrul acesta.
 • Echipamentele vor fi conectate la internet.
 • Achiziția va fi centralizată, la nivel guvernamental, vor avea internet și vor fi tablete sau laptopuri.
 • Pentru anul școlar 2020-2021 Ministerul va pregăti ghiduri metodologice pentru fiecare disciplină pentru ca profesorii să fie ajutați să recupereze materia.
 • Tezele au fost eliminate. Situația școlară a elevilor se va încheia în conformitate cu prevederile pe care le-am transmis inspectoratelor școlare.
 • Nu vorbim despre manuale, vorbim despre programă. Aceste ghiduri vor cuprinde acele conținuturi din programă care nu au fost predate.
 • Dacă trebui să existe dovezi de la profesori că fac aceste ore: Atunci când aceste cursuri se desfășurau în școală fiecare cadru didactic își completa condica de prezență. Acum fiind vorba despre cursuri online, ar putea unitatea de învățământ să realizeze condică online. Este o exagerare. S-a ajuns la o exagerare să ceri print-screen, să ceri dovezi.

Citește și:


5 comments
 1. Apa de ploaie.
  Poate va amintiti cum d-na spunea ca la ,,vara” profesorii vor urma cursuri de pregătire pentru predarea on line.

  Noaptea minții.

  Sau o noua generație de baieti deștepți…in educație care isi vor umple conturile in plina criza economică.

 2. Si rapoarte si condica? Serios? Pai in rapoarte deja se trec subiectul, activitatile online, cati elevi, clase etc.SI CONDICA ONLINE????

 3. de ce nu echivaleaza competentele? aceste competente au valoare zero. sunt valabile un an si niciodata vreun angajator nu a cerut si nu va cere hartia de la competente. si in vremuri normale sunt pierdere de timp si bani.

 4. Are dreptate ! Este singurul ministru al educatiei care este de partea dreptatii, adevarului !
  Cine a mai facut acest lucru?
  Pe noi, cadrele didactice ne intreaba cineva daca avem tablete, laptop-uri? Eu una, folosesc telefonul, fata mea foloseste laptop-ul la ore. Eu ma chinui cu telefonul si deja, nici nu mai merge bine.
  Dar, nu asta e problema. Problema e, ca unii parinti nici nu sunt curiosi de aceste lectii ce vrem sa le facem cu copiii.
  Asa ca, o condica online, e binevenita. Telefonul nu mai are memorie la cate poze am.

  1. Cum procedati cand incheiati media unui elev in urmatoarea situatie: are o nota in catalog pe sem.2, este pe un grup unde se preda online, este chiar administratorul grupului, participa activ la matematica si romana in privat, dar nu are nicio interventie pe mainul grupului sau la alte discipline de niciun fel, inclusiv la a ta.Eu personal, consider ca il voi nota cu cat merita, deoarece nu mi-a raspuns de ce nu doreste sa participe desi este pe grup si nu ii voi pune ca nota media din sem 1.Voi cum ati face?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

LISTA Peste 3.700 de posturi de profesori și 1.600 pentru cadre didactice auxiliare și nedidactice, cerute de inspectoratele județene pentru începutul anului școlar / Solicitările de suplimentare a angajărilor în școli, grădinițe și în centrele de resurse și asistență educațională sunt puse și pe seama noii legi a educației – proiect

Majorarea numărului de clase, ca efect al reducerii numărului de elevi care pot face parte dintr-o formațiune de studiu și intrarea în vigoare a legilor educației pe 2 septembrie 2023…
Vezi articolul

Conferința „Școala de Bani începe școala” este susținută de BCR

VIDEO Florian Lixandru, secretar de stat: Toate programele, toate planurile care se vor elabora și se vor revizui în spiritul articolului 88 din Legea educației vor avea în vedere includerea noțiunilor cu privire la educația financiară la diverse discipline

Planurile-cadru care vor fi revizuite, programele școlare care vor fi actualizate sau refăcute integral, cum sunt cele pentru liceu, vor conține noțiuni de educație financiară, conform declarației secretarului de stat…
Vezi articolul

ANOSR, alianța studenților condusă în trecut de actualul ministru Deca, a ieșit la mitingul de amploare din București și anunță că se solidarizează cu profesorii

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, ANOSR, anunță că este astăzi alături de cadrele didactice din învățământul preuniversitar și superior și susține demersurile sindicatelor acestora privind nevoia unei finanțări…
Vezi articolul

13 ateliere practice pentru profesorii de la școlile de stat, organizate gratuit de profesorii unei școli private. Cum să te conectezi cu elevii, cum să comunici cu părinții, cum să te relaxezi

De miercuri 6 mai până pe 20 mai, profesorii școlii Avenor College organizează 13 ateliere practice destinate profesorilor de la școlile publice, anunță instituția într-un comunicat trimis Edupedu.ro. Profesorii vor…
Vezi articolul

Ligia Deca, despre salariile directorilor de școli: Acum se discută, în funcție de proiecția de buget pentru anul următor, care vor fi creșterile posibile / În urmă cu 2 săptămâni Guvernul anunța că s-au găsit soluții pentru eliminarea inechităților și se vor rezolva “în cel mai scurt timp”

Pentru salariile directorilor de școli, „am avansat deja niște propuneri tehnice de cum s-ar putea rezolva și acum se discută, în funcție de proiecția de buget pentru anul următor, care…
Vezi articolul

În săptămâna Școala Altfel profesorii le pot oferi elevilor o experiență unică la Dino Parc și Dino Tabăra Râșnov / Drumeții pe munte, vizite în care pot vedea urși carpatini, cerbi și mistreți, tururi la Castelul Bran și multe activități educative de neuitat (P)

Dacă ești profesor, știi deja că planificarea activităților pentru Școala Altfel și Săptămâna Verde nu este niciodată o temă fără probleme. Indiferent dacă elevii de-abia au început primul an școlar…
Vezi articolul