Anisie: Școala ar putea să realizeze condică online pentru profesori. S-a ajuns la o exagerare să ceri print-screen

40.551 de vizualizări
„Școala ar putea să realizeze condică online pentru profesori. S-a ajuns la o exagerare să ceri print-screen”, a declarat ministrul Educației Monica Anisie la Realitatea PLUS, întrebată dacă profesorii trebuie să prezinte dovezi la școală pentru orele online realizate.

Cele mai importante declarații făcute de ministru:

 • Aceste cursuri online au presupus o muncă din partea profesorilor, trebuie să ne adaptăm.
 • Să ne gândim și la cei care nu au avut acces la tehnologie. Trebuie să continue învățarea. În fiecare luni la ora 9 am făcut videoconferințe cu inspectorii, de săptămâna aceasta am rugat să intru în videoconferințe cu directorii școlilor.
 • În județul Sibiu am avut o videoconferință cu toți învățătorii din județ pentru a lua măsurile cele mai bune în consultare cu aceștia.
 • Sunt schimbări și le-am spus-o și lor, trebuie să ne adaptăm din mers. Comunicarea directă dintre noi presupune și rezolvarea problemelor. Pot să iau măsuri foarte articulate care să vină în sprijinul elevilor și profesorilor.
 • În ședința de Guvern am prezentat un proiect de HG pentru achiziționarea de echipamente pentru acești copii din medii dezavantajate – 150 mil lei. Ne pregătim pentru că așa cum toată lumea știe, specialiștii în medicină spun că în curând, în toamnă, o să vină un nou val. Nu am fost pregătiți și știu lucrul acesta.
 • Echipamentele vor fi conectate la internet.
 • Achiziția va fi centralizată, la nivel guvernamental, vor avea internet și vor fi tablete sau laptopuri.
 • Pentru anul școlar 2020-2021 Ministerul va pregăti ghiduri metodologice pentru fiecare disciplină pentru ca profesorii să fie ajutați să recupereze materia.
 • Tezele au fost eliminate. Situația școlară a elevilor se va încheia în conformitate cu prevederile pe care le-am transmis inspectoratelor școlare.
 • Nu vorbim despre manuale, vorbim despre programă. Aceste ghiduri vor cuprinde acele conținuturi din programă care nu au fost predate.
 • Dacă trebui să existe dovezi de la profesori că fac aceste ore: Atunci când aceste cursuri se desfășurau în școală fiecare cadru didactic își completa condica de prezență. Acum fiind vorba despre cursuri online, ar putea unitatea de învățământ să realizeze condică online. Este o exagerare. S-a ajuns la o exagerare să ceri print-screen, să ceri dovezi.

Citește și:


5 comentarii
 1. Apa de ploaie.
  Poate va amintiti cum d-na spunea ca la ,,vara” profesorii vor urma cursuri de pregătire pentru predarea on line.

  Noaptea minții.

  Sau o noua generație de baieti deștepți…in educație care isi vor umple conturile in plina criza economică.

 2. Si rapoarte si condica? Serios? Pai in rapoarte deja se trec subiectul, activitatile online, cati elevi, clase etc.SI CONDICA ONLINE????

 3. de ce nu echivaleaza competentele? aceste competente au valoare zero. sunt valabile un an si niciodata vreun angajator nu a cerut si nu va cere hartia de la competente. si in vremuri normale sunt pierdere de timp si bani.

 4. Are dreptate ! Este singurul ministru al educatiei care este de partea dreptatii, adevarului !
  Cine a mai facut acest lucru?
  Pe noi, cadrele didactice ne intreaba cineva daca avem tablete, laptop-uri? Eu una, folosesc telefonul, fata mea foloseste laptop-ul la ore. Eu ma chinui cu telefonul si deja, nici nu mai merge bine.
  Dar, nu asta e problema. Problema e, ca unii parinti nici nu sunt curiosi de aceste lectii ce vrem sa le facem cu copiii.
  Asa ca, o condica online, e binevenita. Telefonul nu mai are memorie la cate poze am.

  1. Cum procedati cand incheiati media unui elev in urmatoarea situatie: are o nota in catalog pe sem.2, este pe un grup unde se preda online, este chiar administratorul grupului, participa activ la matematica si romana in privat, dar nu are nicio interventie pe mainul grupului sau la alte discipline de niciun fel, inclusiv la a ta.Eu personal, consider ca il voi nota cu cat merita, deoarece nu mi-a raspuns de ce nu doreste sa participe desi este pe grup si nu ii voi pune ca nota media din sem 1.Voi cum ati face?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesoara de Istorie Andreea Laura Martinescu: Am dat la o parte școli de top și am ales un liceu tehnologic. De ce? Pentru că the hard way is the way / Raportat la vârstă și câștiguri, elevii aceștia sunt cei mai realizați dintre tinerii de azi

Mă amuz și zâmbesc când vine vorba de alegerile personale. Niciodată nu am fost adepta căii ușoare, în mare parte pentru că în puținele ocazii în care am ales the…
Vezi articolul

Cîmpeanu: Avem o problemă cu Matematica, cu științele, care trebuie rezolvată / După opt ani sunt încă profesori care fac abstracție de faptul că s-a schimbat programa și predau în continuare așa cum știu ei / Dacă evaluarea va fi standardizată nu cred că își vor mai putea permite să predea altceva

După opt ani sunt încă profesori care fac abstracție de faptul că s-a schimbat programa și predau în continuare așa cum știu ei, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la…
Vezi articolul

DOCUMENT Calendarul pentru concursul de directori va fi modificat – proiect. Avizele de la partide și culte trebuie depuse înaintea probei de interviu și nu înainte de validarea rezultatelor, cum este în prezent

Avizele de la partide, pentru școlile cu predare în limbile minorităților naționale, și cele de la culte, în cazul seminariilor și liceelor teologice, trebuie depuse înaintea probei de interviu și…
Vezi articolul

EXCLUSIV Andronescu propune scoaterea profesorilor de Sport de la clasele pregătitoare, I și a II-a și înlocuirea orelor de Educație fizică cu Joc și mișcare. Federația părinților: le vor face învățătorii? Mai bine iese Religia de la clasele mici

Ecaterina Andronescu vrea să modifice materiile pe care le fac elevii la clasa pregătitoare, clasa I și a II-a. Potrivit unui proiect de ordin intrat în posesia Edupedu.ro, ministrul vrea…
Vezi articolul