Anisie: Vorbim de posibilitatea redeschiderii creșelor, after school-urilor, dacă lucrurile vor evolua în bine

7.217 vizualizări
Foto: Pixabay.com
“Dacă lucrurile vor evolua în bine, și-mi doresc acest lucru, putem face pași pentru a redeschide”, a declarat ministrul Educației. Într-o intervenție la Digi 24, Monica Anisie a afirmat că “vorbim despre posibilitatea redeschiderii creșelor, after school-urilor”.

“Având în vedere situația epidemiologică, la acest moment recomandarea experților a fost să nu deschidem unitățile de învățământ. Dar dacă lucrurile vor evolua în bine, și-mi doresc acest lucru, putem face pași pentru a redeschide”, a precizat Anisie.

Declarațiile integrale ale ministrului Educației, cu privire la posibilitatea redeschiderii creșelor și after school-urilor:
  • “Având în vedere situația epidemiologică, la acest moment recomandarea experților a fost să nu deschidem unitățile de învățământ.
  • Dar dacă lucrurile vor evolua în bine, și-mi doresc acest lucru, putem face pași pentru a redeschide, așa cum vă spuneam că am primit…
  • Întrebare: Se vor mai putea redeschide școlile? Anisie: Nu. Școlile își vor încheia activitatea în 12 iunie.
  • Deci anul școlar, cursurile se vor încheia pe data de 12 iunie.
  • Vorbim despre posibilitatea redeschiderii creșelor, after school-urilor”.

 


6 comments
  1. Eu sunt educatoare si stiu ca este necesar sa incercam macar redeschiderea gradinitelor. Oricum vor veni doar acei copii ai căror părinți nu au cu cine sa ii lase. La mine la grupa de exemplu aprox 8, într-o sală cu 25 pătuțuri. Ar fi ok, zic. Nu este posibil sa ii tinem la distanță unul de altul, asta este clar. Dar eu ii vad afara, la scările blocurilor, în parcuri ca oricum se joacă împreună. Cu tiraj epidemiologic strict si multa bunăvoință, se poate incerca. La toamnă când vin toți 27 ce mai facem?

  2. Draga Simona, eu nu dorm din luna martie… caut solutii cum sa platesc chiria, caut solutii cum sa-mi mentin angajatii, caut solutii ca in momentul deschiderii sa am bani de salarii, caut solutii ca in momentul deschiderii sa am toate produsele de protectie astfel incat ca cineva ca tine sa-si primeasca salariu si sa lucreze in conditii cat mai sigure. (am ajuns sa import termometru/dispenser pentru papuci… pentru ca in Romania preturile sunt de cel putin 3 ori mai mari). Sunt un afaceris hapsan cu 2 locuri de munca si care toti banii ii investesc in copiii si in angajatii mei. Da, fac presiuni pentru deschiderea activitatilor educationale… ca cineva ca tine sa aiba loc de munca si poate pentru vecinii tai care vor sa mearga la lucru si nu au ce face cu copilul. Reprezinti clasicul salariat roman, neam de puturosi!!! Draga Simona, daca erai medic pedriatru, ce faceai? Daca lucrai la un centru social de copii, ce faceai? Cu siguranta nu ai ce cauta in domeniul asta. Presupun ca in perioada rece a anului, cand copii sunt cu mucii in gura, tu esti in concediu medical dar te insanatosesti pana la serbarea de Craciun sau 1-8 Martie sa fii prezenta la pomana… 😔 Simona, tu esti un risc major pentru societatea romaneasca… nu-ti cere nimeni sa lucrezi la privat,esti libera sa-ti schimbi locul de munca. Crede-ma, sunt cadre didactice care isi doresc sa reinceapa activitatea.

  3. Este presata de afaceristii hapsani dupa bani !!!
    Dam in judecata Ministerul Educatiei, daca noi, cadrele didactice din mediul privat suntem puse sa lucram intr-un risc major !!!

    1. Simona… Eu te-aș întreba din ce îți plătesc afaceriștii aia hapsani salariul… Ca șomaj de al 1 iunie nu va mai fi… E ușor sa judeci… Înainte sa scrii ceva te rog gândește din ambele părți,pune-te în locul părinților care sunt disperați ca nu au ce sa facă cu copiii…analizeaza un pic cifrele pandemiei și apoi da-ti cu parerea

    2. Stimata doamna, dar nu e obligatoriu sa va intoarceti la un serviciu cu un asa “risc major”. De fapt, chiar ar trebui sa luați serios în considerare o demisie, nu va irosiți viata lucrând pentru “astfel de persoane”. Stați acasica liniștită…

    3. Doamna draga, dar restul oamenilor care lucreaza normal nu se expun unui risc? Major, minor, este risc. Si acum ce facem? Care-i solutia? Ne baricadam asteptand…. ce? Daca va simtiti in pericol, va puteti da demisia si va baricadati in casa. Sau la supermarket/piata cand va duceti dupa mancare nu e risc major? Stati doamna acasa, dar atunci sa nu aveti pretentia de venituri salariale. Ca noi, astia parintii de am vrea sa putem duce copiii la asemenea locatii, lucram ca sa avem de unde sa ne platim mancarea, ratele, viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Imediat după proba de Matematică de la Evaluarea Națională începe ultima lecție de „Educație la înălțime”, în direct de la Dăbuleni: Deșertificarea și efectele schimbărilor climatice. Profesorii se pot înscrie printr-un formular

Ultima lecție din proiectul național „Educație la înălțime” din acest an școlar va fi transmisă în direct pentru mii de copii din Dăbuleni, județul Dolj, joi, 24 iunie, de la…
Vezi articolul

Ministrul Educației a trimis corpul de control la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, după o sesizare care acuză posibile nereguli și abuzuri ale rectorului Lucian Georgescu și ale actualei conduceri

Conducerea Universității “Dunărea de Jos” din Galați este acuzată că ar fi format “un grup infracțional organizat” într-o sesizare anonimă trimisă, cu câteva săptămâni în urmă, mai multor instituții ale…
Vezi articolul

VIDEO “Nu te poți aștepta să învețe cu drag la matematică, dacă tu povestești în prezența lui cât de nenorocit e respectivul profesor”. Zece moduri de a determina copilul să placă școala, chiar dacă e pandemie, recomandate părinților de învățătoarea Camelia Florea

Nu fiți descurajați, pentru că veți transmite asta și copilului vostru, spune în clipul cu cele “zece moduri de a determina copilul să-i placă școala, chiar dacă e pandemie”, învățătoarea…
Vezi articolul

OFICIAL Cele aproape 600 de mii de tichete educaționale de 500 lei pot fi date părinților / Fiecare școală își organizează propria procedură prin care dă cardurile cu bani, iar părinții pot fi anunțați prin diriginți și învățători

Procedura prin care cardurile educaționale de 500 de lei vor ajunge la părinți a fost publicată în Monitorul Oficial miercuri seara. Ordinul comun semnat de ministrul Educației și ministrul Fondurilor…
Vezi articolul

Știință pentru copii și tineri: Ateliere de seismologie, nanotehnologie, crearea universului și mecanică cuantică, la Târgul de știință și educație de la Măgurele

Experimentul Planeterrella sau cum se formeaza aurora boreală și aurora australă. Ateliere de seismologie, nanotehnologie, crearea universului și mecanică cuantică. Sunt câteva dintre evenimentele cu care cercetătorii de la Măgurele…
Vezi articolul

Cazul elevului din Alba care a primit nota 8,75 la limba română la Bac și după contestație a obținut 10: Șeful ISJ Alba: “Este prea mult. Nota 10 poți să o dai numai atunci când nu poți să-i găsești absolut nimic” / În țară, peste 5.500 de lucrări au primit peste un punct după contestații

După publicarea rezultatelor finale de la Bac 2023, Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Alba, Cornel Sandu, a fost întrebat într-o conferință de presă cum își explică mărirea unei note a unui…
Vezi articolul