Aproximativ 28 de milioane de copii cu vârste de 5 – 12 ani din Statele Unite pot fi vaccinaţi împotriva COVID

272 de vizualizări
Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com
Aproximativ 28 de milioane de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani din Statele Unite pot fi vaccinaţi împotriva Covid-19, a decis marţi seară Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), după ce Administraţia naţională pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a recomandat utilizarea serului în cazul acestei grupe de vârstă, relatează News.ro.

Oficialii sanitari americani au dat marţi aprobarea finală pentru administrarea de doze pentru copii din vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech.

Administraţia naţională pentru Alimente şi Medicamente (FDA) deja autorizase utilizarea vaccinului la copii cu vârste între 5 şi până la 12 ani. Este vorba despre doze care reprezintă o treime faţă de cele administrate adolescenţilor şi adulţilor. Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) este cel care recomandă oficial cine ar trebui să primească vaccinurile aprobate de FDA.

Preşedintele Joe Biden a spus că decizia este „un punct de cotitură”. „Va permite părinţilor să încheie luni de griji legat de copiii lor şi să reducă măsura în care copiii pot da virusul altora. Este un pas important înainte pentru naţiunea noastră în lupta împotriva virusului”, a transmis el într-un comunicat.

Copiii cu vârste între 5 şi 12 ani vor primi două doze reduse, la distanţă de trei săptămâni, din vaccinul Pfizer/BioNTech – calendarul fiind menţinut, însă vor fi utilizate ace de dimensiuni mai mici. Weekendul trecut, Pfizer a început să livreze în statele americane milioane de fiole cu doze pentru copii, care au capace portocalii, pentru a evita ca ele să fie încurcate cu cele destinate adulţilor, care au capac mov.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Programul de Guvernare al Guvernului Cîțu, în bibliografia de concurs pentru angajarea a 14 consilieri și inspectori, funcționari publici, la Direcția „România Educată” din Ministerul Educației

Programul de guvernare al Guvernului Cîțu se găsește în bibliografia de concurs pentru angajarea a 14 persoane, în cadrul Direcției Generale pentru Implementarea Proiectului „România Educată”. Anunțul de concurs a…
Vezi articolul