UPDATE Arestarea unui fost prorector de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, solicitată de procurori în cazul chitanțelor false pentru taxe de timbru

7.032 de vizualizări
Foto: Facebook.com / Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați
Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați a solicitat instanței, vineri, să aprobe arestarea preventivă în privința unui fost prorector din cadrul Universității “Dunărea de Jos” din Galați, în legătură cu afacerea chitanțelor false pentru taxe de timbru, potrivit unui comunicat transmis Edupedu.ro. Vineri după-amiază, solicitarea procurorilor era în curs de analizare.
  • UPDATE. Tribunalul Galați a admis arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a fostului prorector al Universității “Dunărea de Jos”, Dragoș Alexandru Opreanu. Acesta va fi încarcerat în arestul poliției, potrivit Viața Liberă Galați.

Parchetul a cerut arestarea inculpatului “O.D.A. (reținut)”, care este cercetat. pentru delapidare în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în varianta agravată și în formă continuată, participație improprie la infracțiunea de uz de fals în formă continuată, participație improprie la infracțiunea de fals intelectual în formă continuată.

Potrivit comunicatului, acuzația de delapidare spune că inculpatul, în calitate de fost director al Direcției juridice și resurse umane și fost prorector la Dunărea de Jos, “și-a însușit în interesul său suma de 270.726,50 lei” printr-o serie de operațiuni la casieria universității. Acuzația de fals material în înscrisuri oficiale ține de alterarea unui număr de 610 chitanțe emise de Poșta Română, atestând plata unor sume de bani de către Universitatea “Dunărea de Jos” Galați, cu titlu de taxe judiciare de timbru. 

  • Celelalte acuzații menționează că inculpatul ar fi determinat martori să folosească acele chitanțe falsificate, pe care suma a fost majorată de 100 de ori, “pentru a crea aparență de legalitate”; respectiv să “ateste nereal (…) împrejurări necorespunzătoare adevărului, respectiv necesitatea eliberării, eliberarea și utilizarea sumei de 270.726.50 lei din casieria universității, în scopul plății taxelor judiciare de timbru, sumă pe care și-a însușit-o, semnând și o parte din înscrisurile oficiale (…)”.

Edupedu.ro a scris, în februarie, că în cazul chitanețelor false pentru taxe de timbru, a fost deschis dosar penal in rem încă de anul trecut. Ministerul Educației sesizase Parchetul în legătură cu Universitatea Dunărea de Jos, în aceeași problemă, încă de acum un an, după cum Edupedu.ro a scris aici.

Tot în februarie, demisia rectorului Lucian Puiu Georgescu și a prorectorului Dragoș Alexandru Opreanu, fost director al Direcției Juridice, a fost cerută de un profesor al Universității, în legătură cu problema plății taxelor judiciare de timbru. În aceeași perioadă era efectuat un control al Curții de Conturi la instituția gălățeană de învățământ superior.

În curs de actualizare


4 comments
  1. Oare nu trebue demisia si celor care lau sustinut, rector, presedintele senatului, director general administrativ, etc. ?

  2. Presa locala va negocia pentru o suma foarte mare anul acesta cu Universitatea Dunarea de Jos. Tacerea are un pret!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Foto: Asociatia Speologica Exploratorii

Asociația Speologică Exploratorii lansează proiectul “RuralKarst”, care vizează elevii și profesorii de geografie și de biologie, pentru a-i implica în activități pentru protejarea mediului carstic

Asociația Speologică Exploratorii din orașul Reșița derulează un proiect la nivel național intitulat RuralKarst, care vizează să implice 6.040 de cetățeni din 27 de județe, în marea lor majoritate elevi…
Vezi articolul

Greva generală din școli – ziua 8. Federațiile sindicale anunță că greva continuă, după cel mai mare protest de stradă al angajaților din școli, după întâlnirea cu președintele Iohannis, miercuri au loc proteste în mai multe orașe

Calendaristic, în școli este a 8-a zi de grevă generală. Federațiile sindicale au avut aseară mai multe consultări cu liderii din teritoriu, conform surselor Edupedu.ro, iar decizia aproape unanimă a…
Vezi articolul