ASE București a cumpărat cu 6,8 milioane de euro clădirea istorică știută sub numele Casa Sabba Ștefănescu, din Piața Romană

18.062 de vizualizări
Foto: Google Street View
Academia de Studii Economice din București a anunțat, luni, că a finalizat achiziția unei clădiri istorice situate în Piața Romană, știută sub denumirea “Casa Sabba Ștefănescu” – un imobil în stil art nouveau construit în urmă cu mai bine de un secol. Valoarea tranzacției este de 6,8 milioane de euro, “sursa de finanțare fiind asigurată din venituri proprii, prin deblocări de solduri, realizate de către Ministerul Educației”, precizează ASE într-un comunicat.

Clădirea din proximitatea Palatului ASE a fost construită în anul 1903 după planurile arhitectului Oscar Maugsch, precizează instituția. Cum va fi folosită aceasta de către instituția de învățământ superior?

  • “Achiziționarea noului imobil permite concentrarea structurilor administrative ale instituției în jurul Palatului ASE, contribuind, astfel, la asigurarea eficienței, eficacității și economicității proceselor administrative ale universității noastre.”

ASE notează că “va ocupa, astfel, întregul semicerc din cunoscuta Piața Romană”, prin Palatul ASE, “în continuarea căruia se află „Casa Nanu-Muscel” (a cărei restaurare completă se apropie de final, iar noua clădire de spații de învățământ se află într-o etapă avansată a lucrărilor de construire) și „Casa Sabba Ştefănescu”, proaspăt intrată în patrimoniul universității noastre”.


2 comments
  1. De ce cumpara ASE un imobil cu 6.8 milioane euro, imobil care cu cateva luni in urma a fost tranzactionat cu 2.0 milioane euro ?

  2. Ce mare realizare !!! ASE a cumparat “Casa Sabba Ștefănescu” de fapt a cumparat cateva apartamente din imobilul respectiv. Se precizeaza ca: “Achiziționarea noului imobil permite concentrarea structurilor administrative ale instituției în jurul Palatului ASE, contribuind, astfel, la asigurarea eficienței” adica structurile administrative sunt aduse langa Kebab si Starbucks pentru a lucra mai cu spor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii cer aplicarea de luna aceasta a grilei de salarizare aprobată cu Ministerul Educației. „Sub această limită nu avem ce discuta” – anunță liderul sindical Marius Nistor, la intrarea la discuții cu premierul care tocmai a adoptat OUG-ul cu majorări salariale respinse de profesori

Premierul Nicolae Ciucă a chemat sindicatele din educație la discuții, la Palatul Victoria, abia după ce a aprobat într-o ședință extraordinară de Guvern organizată astăzi, 1 iunie 2023, o Ordonanță…
Vezi articolul

Agenția care evaluează calitatea învățământului superior, ARACIS – răspuns pentru ministrul Dîncu în chestiunea școlilor doctorale: Extrapolări generaliste care afectează nemeritat prestigiul tuturor universităților din România, al studenților, al absolvenților, al cadrelor didactice și al cercetătorilor

“Afirmațiile cu privire la lipsa unei componente internaționale în procesul de evaluare a studiilor doctorale și extrapolările generaliste gen ‘lipsa de strategii privind calitatea din învățământul superior’ sunt nefondate, și…
Vezi articolul