Ateliere gratuite pentru copii cu vârsta între 7 și 12 ani, puse la dispoziția părinților și a școlilor în Festivalul internațional de film despre mediu și oameni Pelicam

877 de vizualizări
Foto: Pelicam.ro
Cinci ateliere gratuite pentru copii cu vârsta între 7 și 12 ani sunt puse la dispoziția părinților, a școlilor sau a after school-urilor, în cadrul Festivalului internațional de film despre mediu și oameni Pelicam. Atelierele vor fi organizate la “Seneca Anticafe”, pe Strada Arhitect Ion Mincu 1 în București, și este nevoie de înscrierea copiilor pentru participare. Sunt acceptați maximum 17 participanți. Edupedu.ro este partener al Festivalului internațional de film despre mediu și oameni Pelicam.

Ghizii celor cinci ateliere vor fi Alexandra Teleucă, Monica Șerban și Anastasia Staicu, iar înscrierea la ateliere se realizează pe adresa benjamin[@]pelicam.ro.

Calendarul atelierelor pentru copii cu vârsta între 7 și 12 ani, organizate în Festivalul Pelicam:
  • Atelier 1, sâmbătă 16 oct. la ora 11:00 – Bibanul și Amprenta ecologica (despre pescuit intensiv si omul compulsiv)
  • Atelier 2, duminică 17 oct. la ora 11:00 – Tutankamon și Piramida hranei (despre alimentație responsabilă)
  • Atelier 3, miercuri 20 oct. la ora 11:00 – Dinozaurii din cada noastră (despre circuitul apei în natură)
  • Atelier 4, sâmbătă 23 oct. la ora 11:00 – Care-i treaba cu CO2? (despre Antropocen și Climate change)
  • Atelier 5, duminica 24 oct. la ora 11:00 – Orașul meu și Eco-Obiceiurile (despre poluare strigăm sus și tare)

Atelierele Seneca din cadrul festivalului Pelicam sunt realizate cu sprijinul Orange. Toate evenimentele se vor desfășura conform normelor în vigoare și, în cazul în care apar restricții privind susținerea de evenimente în format fizic, atelierele se vor desfășura online, anunță Pelicam într-un comunicat de presă.

Partener constant al festivalului Pelicam, Asociația SNK va organiza prin Seneca EcoLogos cinci ateliere pentru copii cu vârsta între 7 și 12 ani, în cadrul celei de-a zecea ediție a festivalului. 

Festivalul internațional de film despre mediu și oameni Pelicam, aflat la a 10-a ediție, se va desfășura online în perioada 15-24 octombrie.

Pelicam este un festival organizat de Asociația Les Herbes Folles, înființat în 2012. Evenimentul se prezintă ca singurul festival internațional de film din România dedicat mediului înconjurător, scopul fiind acela de a populariza tema mediului și de a contribui la creșterea gradului de conștientizare a publicului larg față de această temă. Festivalul include o Competiție internațională, secțiunea Fresh Perspectives și o serie de secțiuni în afara competiției – Detalii pe site-ul evenimentului.

Lista filmelor aflate în competiție pentru Trofeul Pelicam (în valoare de 2.000 de euro)
  • The white cube (Olanda, 2020)
  • Current sea (Cambogia, 2020)
  • Once upon a time în Venezuela (Venezuela, 2020)
  • Lords of Water (Franța, 2019)
  • The troublemaker (UK, 2020)
Lista filmelor aflate în competiție pentru Fresh Perspectives (premiu în valoare de 1.000 de euro)
  • Food for change (Franța, 2019)
  • Home of snails (Spania, 2020)
  • The people vs Agent Orange (SUA, Franța, 2020)
  • Making a mountain (Danemarca, 2020)
  • Bread, an everyday miracle (Austria, Germania, 2020)
  • We the power (Olanda, Germania, Belgia, Spania, UK, USA, 2021)

Fiecare film din cadrul festivalului va putea fi văzut online, la o oră programată, iar programul va fi anunțat în curând. Majoritatea proiecțiilor va fi însoțită la final de discuții sau dezbateri.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Proiect de lege pentru anularea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului și echivalarea examenelor, depus la Parlament de un deputat PMP / Consiliul Legislativ: Toți absolvenții care au picat BAC-ul anii trecuți “ar urma să fie promovați”

Un proiect de lege care prevede că Evaluarea Națională și Bacalaureatul pot fi înlocuite cu mediile din gimnaziu și liceu sau cu mediile obținute în timpul anului la materiile de…
Vezi articolul