Remus Pricopie, rectorul SNSPA: Indiferent cine va prelua portofoliul educației va duce mai departe proiectul România Educată, cu adaptări și modificări

4.458 de vizualizări
Remus Pricopie / Foto: Agerpres
Remus Pricopie / Foto: Agerpres
Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, își afirmă susținerea față de continuarea implementării proiectului prezidențial România educată sub formă de lege de către viitorul ministru al Educației, cu modificări aduse proiectului de lege aflat în dezbatere. “România trebuie să caute calea educației, iar Proiectul România Educată asta face. Existența tuturor acestor dezbateri exprimă preocupare, interes, nu blocaj. Nu există proces de reformă fără zbateri, fără critici, fără pierderi de etapă și fără momente de recalibrare. Asta nu înseamnă, însă, că proiectul este un eșec”, susține fostul ministru Remus Pricopie.

Indiferent cine va prelua portofoliul educației va duce mai departe acest proiect, cu adaptările şi modificările absolut fireşti care se impun în urma tuturor dezbaterilor care au avut loc. «România Educată» va merge mai departe, iar eu, din calitatea mea de profesor, rector SNSPA și fost ministru al educației, voi sprijini în continuare acest proiect de țară”, declară Pricopie.

  • Reacția acestuia vine după ce Sorin Cîmpeanu și-a dat joi demisia din funcția de ministru al Educației, după ce o ancheta publicată de Emilia Șercan în pressone.ro a dezvăluit că acesta a plagiat într-un curs universitar. Portofoliul este preluat în prezent interimar de ministrul Cercetării, Sebastian Burduja.
  • Potrivit surselor Edupedu.ro, principalul nume vehiculat pentru a prelua portofoliul educației este cel al consilierului prezidențial Ligia Deca, criticată însă dur de fostul ministru Sorin Cîmpeanu, în discuțiile pe care le poartă zilele acestea cu cei din partid, în încercarea de a-și securiza o funcție în parlament, după pierderea Ministerului.
Reacția integrală a rectorului SNSPA, Remus Pricopie, la 4 zile de la demisia lui Sorin Cîmpeanu de la Educație și în lipsa unui anunț oficial cu privire la numele viitorului ministru:

“Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie: “România Educată merge mai departe”

Declaraţia rectorului Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, privind necesitatea asumării de către viitorul ministru al Educației a măsurilor de reformă a sistemului național de educație, stabilite în Proiectul România Educată.

“Este regretabil să observăm graba şi bucuria unor intelectuali – angajați politic – de a anunța «decesul» unui demers de reformă a educației. În mod eronat, este asociată schimbarea de la Ministerul Educației cu blocarea Proiectului România Educată. Discursul este unul strict politic, de atac al «oponenților», indiferent cine sunt şi ce fac aceştia, nu unul îndreptat spre interesul şcolii.

De asemenea, nu am cum să mă asociez cu cei care, într-o manieră nu foarte educată (mai exact, folosind un vocabular de stadion), încearcă să ne explice de ce nu este bună România Educată.

Acestora le spun că se înşală. România trebuie să caute calea educației, iar Proiectul România Educată asta face. Existența tuturor acestor dezbateri exprimă preocupare, interes, nu blocaj. Nu există proces de reformă fără zbateri, fără critici, fără pierderi de etapă şi fără momente de recalibrare. Asta nu înseamnă, însă, că proiectul este un eşec.

Indiferent cine va prelua portofoliul educației va duce mai departe acest proiect, cu adaptările şi modificările absolut fireşti care se impun în urma tuturor dezbaterilor care au avut loc.

«România Educată» va merge mai departe, iar eu, din calitatea mea de profesor, rector SNSPA și fost ministru al educației, voi sprijini în continuare acest proiect de țară.””


2 comments
  1. >>exprimă preocupare, interes, nu blocaj
    Exprima disperare mai ales.

    >>nu inseamna ca proiectul este un eșec
    Este un esec pentru ca dupa nu stiu cati ani de LENE prezidentiala a rezultat un caietel neasumat de nici un specialist in educatie. Nici macar de marinărița care a condus proiectul.

    Este un esec pentru ca este un proiect prost de care se ocupa niste impostori sa-l transpuna in lege.

    Este un esec pentru ca nu mai exista speranta. Daca traktoristul va fi inlocuit cu marinărița haosul o sa continuie pana la prabusirea sistemului.

    Este un esec pentru ca mai importante sunt salariile primarilor si pensiile speciale decat finatarea invatamantului.

  2. Romania TREBUIE educata, dar Legile Educatiei elaborate de fostul Ministru Sorin Campeanu trebuie date la cosul de gunoi.
    E opinia expertilor in Educatie, care NU au fost CONSULTATI, a spus-o clar Daniel David, Rectorul UBB Cluj Napoca!
    Intrebarea e: CINE va avea curajul sa le retraga si alaturi de Experti in stiintele Educatiei si cu o larga consultare a asociatiilor de profesori, de elevi, de parinti sa vine cu o propunere agreata si care are credibilitatea pe care i-ar da-o Expertii in Stiintele Educatiei?!
    INTREBARI:
    1) Cine a elaborat Legile educatiei prezentate de Sorin Campeanu, Legi care contin multe prevederi care NU exista in proiectul prezidential Romania Educata!
    2) Cum de nu a venit nici o reactie de la Cotroceni(macar de la dna Ligia Deca!) desi in Legile lui Campeanu exista prevederi care nu sunt in proiectul Romania Educata si cand criticile la adresa acestor Legi au venit de la nume grele din sistemul de Educatie(Daniel David – rector UBB Cluj Napoca, Ioan Aurel Pop – Presedintele Academiei si multi altii)???!!!
    3) De ce ministrul Cîmpeanu a mers înainte cu Legile Educației, avand in mod tacit ACORDUL presedintelui Iohannis, desi Legile astea ale Educatiei au fost criticate dur de societatea civilăm care a cerut si demisia lui Campeanu???!!!??!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cei șase elevi implicați în moartea profesorului francez Samuel Paty din anul 2020, condamnați la închisoare / Profesorul a fost decapitat după ce arătase elevilor caricaturi cu profetul Mahomed la un curs despre libertatea de exprimare

Tribunalul pentru Minori din Paris a pronunţat vineri pedepse de până la 2 ani de închisoare cu suspendare, dintre care şase luni de închisoare sub supraveghere electronică la domiciliu în…
Vezi articolul

DOCUMENTE Circumscripțiile școlare pentru înscrierea la clasa pregătitoare 2023, publicate de inspectoratele școlare. Părinții pot găsi în listă școala de care aparțin, conform domiciliului

Circumscripțiile școlare pentru înscrierea la clasa pregătitoare 2023 au fost publicate joi, 30 martie, de către inspectoratele școlare. Potrivit calendarului oficial, astăzi părinții află școala de care aparțin și numărul…
Vezi articolul