BAC 2019 Calendarul sesiunii speciale de Bacalaureat 2019

446 de vizualizări
Regulile examenului de Bacalaureat
Foto: Pexels.com
Sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat 2019 se va desfășura la Ploiești, în perioada 16 mai – 5 iunie 2019, a anunțat astăzi Ministerul Educației.

Examenul va fi susținut la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești și va fi susținut de absolvenţii de liceu din loturile naţionale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele internaționale și concursurile internaţionale sportive.

Sesiunea specială de Bacalaureat – cum se desfășoară

În total, la această sesiune sunt eligibi 176 de elevi de clasa a XII-a, aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive europene sau mondiale.

Înscrierea candidaţilor va avea loc în zilele de 16 şi 17 mai.

Probele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura astfel:

  • 20 – 21 mai (evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă);
  • 22 mai (evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională);
  • 23 – 24 mai (evaluarea competenţelor digitale).

Calendarul probelor scrise:

  • 27 mai (Limba şi literatura română);
  • 28 mai (proba obligatorie a profilului);
  • 29 mai (proba la alegere a profilului şi specializării);
  • 30 mai (Limba şi literatura maternă).

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 31 mai (până la ora 12:00), iar depunerea eventualelor contestaţii este programată în cursul aceleiaşi zile (12:00 – 14:00).

În intervalul 31 mai – 5 iunie vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale.

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cîmpeanu, despre motivele pentru care o parte dintre elevii de clasa a VIII-a nu au fost înscriși la Evaluarea Națională 2022: Am avut mulți elevi care s-au depărtat de școală în acești doi ani de criză sanitară

„Incapacitatea de a promova clasa terminală are legătură și cu faptul că, din păcate, neînțelegând importanța principiului că școlile se închid ultimele și se deschid primele pe timpul crizei sanitare,…
Vezi articolul

Profesorii să fie sancționați disciplinar dacă nu folosesc portofoliul educațional, clasele să fie constituite prin distribuția aleatorie a elevilor, pentru combaterea segregării, admiterea la liceu să fie eliminată din proiect, iar la Religie să fie calificative, în loc de note – solicită reprezentanții Consiliului Național al Elevilor

O serie de 85 de amendamente a fost transmisă Ministerului Educației de către reprezentanții Consiliului Național al Elevilor, precizează organizația într-un comunicat. Reprezentanții elevilor solicită distribuirea elevilor în clasă aleatoriu,…
Vezi articolul