BAC 2022 Peste 49.000 de mii de contestații au fost depuse, mai puține decât anul trecut, potrivit ministerului Educației / Rezultatele finale vor fi anunțate, vineri, 1 iulie

16.509 vizualizări
Foto: © Maurice Van Den Bosch | Dreamstime.com
49.091 de contestații au fost făcute anul acesta de candidații de la Bac 2022, cu 6889 mai puține decât anul trecut, potrivit Biroului de presă al Ministerului Educației la solicitarea Edupedu.ro.

UPDATE: Cele mai multe contestații au fost depuse la limba și literatura română, 22.169 de contestații. La proba obligatorie a profilului, 13.218 contestații. 13.281 au fost depuse la proba la alegere a profilului și specializării, iar la limba maternă 423 de contestații. La toate materiile s-au înregistrat mai puține contestații decât anul trecut, potrivit biroului de presă al ministerului Educației, într-un răspuns pentru Edupedu.ro.

Candidații la Bac 2022 au depus cu 12% mai puține contestații, față de anul trecut, reiese din datele de la Biroul de presă al Ministerului Educației la solicitarea Edupedu.ro. Mai exact, au fost 49.091 de contestații.

Rezultatele finale vor fi anunțate pe 1 iulie, vineri.

Amintim, rata de promovare anunțată de Ministerul Educației în urma publicării rezultatelor de la Bacalaureat 2022, înainte de contestații, este de 73,3%, cea mai mare de acest fel din ultimii 12 ani, potrivit unei analize Edupedu.ro.

89.054 de elevi au promovat examenul, din cei 126.454 de absolvenți de liceu înscriși, din care 111.329 din promoția curentă și 15.125 din seriile anterioare. Au fost cu 5,4% mai puțini candidați decât în 2021, fiind după cum a declarat ministrul Educației, anul cu cei mai puțini candidați la Bac din istoria postdecembristă a României. În același timp, în 2022 a fost cel mai mare procent de promovare la Bac, fiind cu aproape 3 mii mai mulți care au luat examenul față de 2021.

Top 3 cele județe care au avut cele mai bune rezultate sunt: Cluj cu o rată de 85,1%, Iași, cu 81,7%, Galați cu 81,6%, Brăila cu 81,3%, iar București este pe locul 5 cu 77,4%. La polul opus sunt județele Ilfov, cu 47 %, Giurgiu cu 55 % și Călărași cu 57%.

Un candidat promovează Bacalaureatul dacă a susţinut toate probele orale și toate probele scrise, la care a obținut cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea, iar media generală la probele scrisă este de cel puțin 6.

Dosar Rezultate Bac 2022, înainte de contestații

Foto: © Maurice Van Den Bosch | Dreamstime.com /  / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

EXCLUSIV Monica Anisie: Examenele ar putea începe mai târziu de ora 9:00, “dacă este necesar”, pentru realizarea triajului / “Sunt în linie dreaptă cu realizarea Bibliotecii școlare virtuale”, proiect de 40 milioane euro din fonduri europene

“După ce ne vom consulta cu inspectoratele școlare și cu partenerii de dialog social, dacă este necesar, vom gândi începerea probelor poate mai târziu” la examenele de Bacalaureat și Evaluarea…
Vezi articolul

Am dat BACul, acum ce fac? Florin Ulete, psiholog și consilier școlar – sfaturi pentru perioada post-examen: Este recomandată o săptămână de detensionare, să meargă la mare, să se bucure de tot ce li se pare frumos / Nu contează nota, contează ce știu ei să facă

Indiferent dacă au luat sau nu Bacalaureatul, pentru toți cei care au trecut prin acest examen solicitant „este recomandată o săptămână de detensionare (…) să meargă la mare, să se…
Vezi articolul