BACALAUREAT 2020 Aproape 12.500 de candidați au susținut astăzi proba de la Limba Română. 45 de candidați au fost eliminați, iar 10 candidați au avut peste 37,3 grade Celsius

1.020 de vizualizări
Etapa specială a Bacalaureatului
Foto: Pixabay.com
În total, au participat 12.499 de candidați din 15.675 înscriși la prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2020), proba E).a) – Limba și literatura română, desfășurată astăzi, 24 august, potrivit datelor comunicate de Ministerul Educației.

Din totalul de candidați înscriși, nu s-au prezentat 3.131 de absolvenți de liceu, în timp ce 45 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. În total, 10 candidați au avut temperatura peste 37.3 ̊C, doi au fost în izolare la domiciliu, iar trei spitalizați/carantinați.

Subiectele și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

  • 25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)
  • 26 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d)
  • 27 august: proba la Limba și literatura maternă –  proba E.b)

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale va avea loc în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Sursă foto: Pixabay.com

Citește și:
SUBIECTELE de la proba de Limba Română, profilul Uman, la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2020
BAREMELE de la proba de Limba și Literatura Română din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalureat 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Foto: © Kantver - Dreamstime.com

Geoparcul Ţara Haţegului, spațiu de inspirație pentru pedagogiile inovative. Sunt pilotate 5 poveşti cu suport digital multisenzorial / Geoparcul este administrat de Universitatea din București

Geoparcul Internaţional UNESCO Ţara Haţegului, administrat de Universitatea din Bucureşti, este spaţiu de inspiraţie şi de pilotare a unui proiect educaţional ce vizează pedagogiile inovative, transmite Agerpres. În cadrul proiectului…
Vezi articolul
Modificările pentru Bacalaureat -Când au loc detașarea la cerere și detașarea în interesul învățământului

Aproape 90 de posturi de consilier școlar, scoase la concurs de Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională / Ce trebuie să cuprindă dosarul de înscriere și care sunt probele

Aproape 90 de posturi de consilier școlar sunt scoase la concursul de titularizare de către Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională, anunță instituția. Vezi mai jos, în articol,…
Vezi articolul

Aproape 300 de monitorizări ale școlilor din București, decise de inspectoratul școlar. În toate, media elevilor de clasa a VIII-a la simularea Evaluării Naționale a fost sub 7, pe una sau ambele discipline – Raport

Inspectoratul școlar al Municipiului București a decis monitorizarea a 294 de școli care “au obținut performanțe scăzute la simularea Evaluării Naționale”, adică cu media notelor sub 7 / probă de…
Vezi articolul