Baremele pentru testele de antrenament 14 și 15, pentru Evaluarea Națională și pentru testul 12, Bacalaureat, au fost publicate

119.058 de vizualizări
Foto: © Sebnem Ragiboglu | Dreamstime.com
Baremele pentru seturile 14 și 15 de teste de antrenament pentru Evaluarea Națională 2021 și cele pentru setul 12 de la Bacalaureat 2021 au fost publicate vineri, 4 iunie 2021, de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. 

Cele mai recente teste de antrenament pentru elevii clasei a XII-a care se pregătesc de examenele naționale au fost publicate pe 31 mai de Ministerul Educației.

Testele de antrenament pentru Evaluarea Națională 2021 sunt concepute pe baza noilor programe școlare și au ca obiectiv pregătirea elevilor pentru susținerea noului tip de examen, care are o structură diferită de cea a examenelor din anii trecuți.

Modelele de subiecte sunt concepute de instituția din subordinea Ministerului Educației care elaborează și subiectele de la toate examenele naționale.

Descarcă testele 14 și 15 pentru Evaluarea Națională 2021:

Pentru Bacalaureat în această săptămână a fost publicat testul cu numărul 12. Baremul poate fi descărcat de aici în format arhivat .zip

Descarcă și baremele pentru testele în limbi materne.

Foto: © Sebnem Ragiboglu | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


4 comments
 1. Buna ziua, puteți publica va rog testul 10 la chimie organica si anorganica, link-ul din articolul respectiv nu merge îmi apare 404 Not Found de aceea vă rog să publicați și testul 10; numai baremul am reușit să-l descarc

 2. ,,Valoarea te consumă ” au obosit săracii.15 teste concepute in 9 luni de scoala mult,mullt pentru ei.Incompetenta ,si superficialitatea astea sunt calitatile salariatilor de la CNE ,salariile mari si nemeritate astea conteaza pentru ei.Rusine!

 3. Pentru că “Testele de antrenament pentru Evaluarea Națională 2021 sunt concepute pe baza noilor programe școlare și au ca obiectiv pregătirea elevilor pentru susținerea noului tip de examen, care are o structură diferită de cea a examenelor din anii trecuți” Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație a facut urmatorul anunt:

  Începând cu semestrul al II-lea al anului școlar în curs, Ministerul Educației (ME), prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), a pus la dispoziția elevilor, săptămânal, teste de antrenament pentru pregătirea susținerii Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, respectiv a examenului național de bacalaureat în vederea pregătirii viitorilor candidați la aceste examene.
  Pentru unele dintre testele de antrenament au fost și vor fi prezentate sugestii de rezolvare în emisiunile Teleșcoală pe care TVR le realizează în parteneriat cu ME. Aceste emisiuni sunt disponibile pe website-ul http://www.edu.ro și pe canalul de youtube al Televiziunii Române.
  În condițiile în care antrenamentul pentru examene trebuie realizat prin rezolvarea testelor în zile diferite, în condiții apropiate celor din sala de examen (timp, modalitate de redactare, fără consultarea unor surse) și pentru a nu adăuga o presiune suplimentară elevilor de clasa a VIII-a, respectiv, a XII-a care doresc să parcurgă toate testele de antrenament, în data de 31 mai au fost postate ultimele seturi de teste de antrenament, urmând ca în data de 4 iunie să fie postate baremele de evaluare și de notare corespunzătoare.
  De altfel, pornind de la testele de antrenament puse la dispoziție de ME, profesorii pot elabora și alte teste realizate pe modelul variantelor oficiale tocmai pentru a răspunde nevoilor punctuale ale propriilor elevi (pot viza acele elemente din materie care necesită repetare/retenție/exercițiu).
  Suntem convinși că toți elevii care în aceste zile au absolvit gimnaziul/liceul vor aborda cu încredere în propriile forțe examenele care se apropie și că efortul depus în toată această perioadă de ei și de profesorii care i-au pregătit va fi încununat de succes.

  Sursa: https://rocnee.eu/testeantrenament/31052021-teste-antrenament.html

  Tocmai acum cand copiii vor intra in vacanta si ar fi putut sa rezolve testele in conditii similare cu cele de la examen, Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație a hotarat sa nu mai publice teste de antrenament. Superb!
  “Multumim” Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rezultate simulare Bacalaureat 2022: Elevii de la profilul pedagogic din județul Iași au înregistrat cea mai mare rată de promovare la Matematică, cu un progres de 25% față de rezultatele din ianuarie 2022. Niciun candidat nu a luat sub 5 la Economie

Peste 57% dintre elevii din Iași care au susținut simularea examenului de Bacalaureat 2022 au obținut medii egale sau mai mari ca 6, potrivit Raportului privind simularea examenelor naționale din…
Vezi articolul

Ministerul Educației prezintă public cifre false? Numărul elevilor de clasa a VIII-a, al înscrișilor și al prezenților la Evaluarea Națională diferă în aproape toate comunicările oficiale din ultimele 4 luni

În acest an școlar au fost 178.899 de elevi înscriși în clasa a VIII-a, a anunțat ministrul Ecaterina Andronescu în cea mai recentă conferință de presă. Cifrele sunt diferite de…
Vezi articolul