Baza materială a şcolilor în 2019. A scăzut numărul laboratoarelor şi al sălilor de gimnastică din licee

592 de vizualizări
La începutul anului şcolar 2018-2019 numărul laboratoarelor din liceele de stat era cu 290 mai mic decât în anul şcolar 2014-2015, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. Şi în învăţământul gimnazial şi primar este o scădere de 21 de laboratoare în perioada analizată. În schimb în învăţământul profesional numărul laboratoarelor a crescut de la 33 în 2015, la 175 în 2019. Diferenţe sunt şi în privinţa sălilor de clasă, a bazinelor de înot, a sălilor de gimnastică, a atelierelor şcolare şi a terenurilor de sport.

Numărul sălilor de clasă din şcolile de stat este de 113.858, cu 2.555 mai mic decât cel din anul 2015. Dacă acum 4 ani, în liceele de stat erau 8.027 de laboratoare şcolare, anul acesta au mai rămas doar 7.737. Şi în liceele private a scăzut numărul laboratoarelor de la 175 la 160. Scăderi, dar de o amploare mai mică au avut loc şi în şcolile primare şi gimnaziale – de la 8.009 la 7.988 laboratoare.

În privinţa bazinelor de înot, a crescut numărul celor din şcolile primare şi gimnaziale, de la 7 la 17, în timp ce la licee a rămas constant – 8 bazine în toată ţara.

Sunt mai multe săli de gimnastică în învăţământul primar şi gimnazial, 3065, faţă de 2915. Numărul acestora a scăzul la la liceu, avem cu 46 mai puţine faţă de acum 4 ani.

Atelierele şcolare sunt şi ele tot mai puţine – 3.454 faţă de 3.880 – o scădere de 426 de ateliere.

Numărul terenurilor de sport a consemnat o creştere importantă, de 350 în perioada analizată, pentru toate ciclurile de învăţământ preuniversitar de stat.

FOTO: Photo by Chokniti Khongchum from Pexels


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mihnea Boștină, virusolog: În cazul gripei, 20-30% din populație e susceptibilă la infecții într-un an. În cazul SARS-CoV-2 – 100%. Rata mortalității este probabil de cel puțin zece ori mai mare

„Rata mortalității pentru cei care dezvoltă complicații respiratorii sau alte complicații este cam de 50%”, în cazul infecției cu noul coronavirus spune Mihnea Boștină, virusolog la Universitatea din Otago, Noua…
Vezi articolul

Un profesor ieșean, condamnat într-un dosar de pornografie infantilă, dă în judecată liceul unde a predat pentru că vrea să se întoarcă la catedră / A semnat acord de recunoaștere a vinei cu DIICOT, iar judecătorul nu i-a dat interdicție să mai predea

Săptămâna trecută, un profesor ieșean a dat în judecată Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” și Inspectoratul Școlar Județean Iași pentru a le obliga să-l reprimească la catedră, relatează publicația Reporter…
Vezi articolul

EXCLUSIV Președintele UDMR, Kelemen Hunor: Sunt categoric împotriva amnistierii plagiatorilor / Surse: deputații UDMR au votat în favoarea amendamentului la ședința Comisiei de Învățământ de luni

Președintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, Kelemen Hunor, a răspuns la o întrebare trimisă de Edupedu.ro spunând că este „categoric împotriva” amendamentului care i-ar amnistia pe plagiatorii cu teze…
Vezi articolul

Eu nu mai vreau să trimit coroane și flori la familii îndoliate. Să înțelegem cu toții că este un efort național, așa cum au făcut și alte țări. Nu putem să fim numai noi într-o insulă – Valeria Herdea, medic pediatru

„Vaccinarea produce câteva efecte locale. Boala produce efecte dramatice. Având copii în îngrijire cu tulburări de comportament, cu tulburări de apetit, cu tulburări de somn, care sunt agitați, sunt hiperactivi,…
Vezi articolul

Performanța elevilor în școală este prezisă de inteligența cognitivă, de disciplina personală și de competențele emoționale. Ghid pentru profesori despre nevoile emoționale ale copiilor și despre cum pot fi ajutați să își facă prieteni, coordonat de psihoterapeutul Domnica Petrovai

Performanța academică a copiilor este prezisă, în următoarea ordine, de inteligența cognitivă, de conștiinciozitatea sau disciplina personală și de competențele emoționale, se arată în Ghidul despre nevoile de dezvoltare ale…
Vezi articolul