BREAKING Cîmpeanu: Luăm în calcul chiar organizarea în luna iulie a concursului pentru directori. Va avea două etape, prima va fi un examen național scris, cu subiecte unice și relevante

29.486 de vizualizări
Sursă foto: gov.ro
Examenul pentru posturile de directori și directori adjuncți de școală va fi unul național și va fi organizat, cel mai probabil, în luna iulie, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu pentru Edupedu.ro. Examenul va avea două probe, potrivit ministrului, acesta susținând că urmează consultări cu partenerii educaționali.

Prima probă va fi o probă scrisă „cu subiecte unice și relevante”, a precizat ministrul.

„Profesionalizarea guvernanței școlilor în sistemul românesc de învățământ este un obiectiv major în proiectul România Educată. Drept răspuns la întrebarea referitoare la perioada în care se pot organiza (n. red. concursurile pentru funcțiile de directori și directori adjuncți de unități de învățământ), luăm în calcul chiar organizarea în luna iulie a acestui concurs, luăm în calcul, pentru că vor fi două etape, cel mai probabil. Urmează să avem consultări cu toți partenerii de dialog, cert este că prima etapă va fi un examen național scris, cu subiecte unice și relevante”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Declarația vine după întâlnirea de la Cotroceni, cu președintele Iohannis. În urma acesteia, comunicatul Administrației Prezidențiale arată că:

„O altă temă de discuție a vizat nevoia de consolidare a unor conduceri performante la nivel preuniversitar. În acest sens, în perioada următoare, Ministerul Educației va stabili metodologia și criteriile pentru organizarea concursurilor de ocupare a funcțiilor de directori și directori adjuncți.”

Articolul este în curs de actualizare

Foto: gov.ro


21 comments
 1. Ministrul, cu tot alaiul, ar trebuie sa rezolve nenumaratele probleme ale educatiei, blamata acum si nu numai. Si cum bine zicea cineva, sa inceapa “revolutia”in invatamant si nu reforma. Am vazut atatea reforme….. cati ministri ai educatiei

 2. Foarte bine. Asa ar trebui sa procedeze si cu profesorii titulari. Examen de titularizare pentru toti profesorii. As fi curioasa sa vad rata de promovabilitate. Toata stima pentru cadrele didactice, care intr-adevar isi fac meseria cu devotament. Sunt foarte multi insa, care stau pe un loc caldut si asteapta sa treaca ziua si sa vina banii. Cine se simte cu musca pe caciula, poate sa ma contrazica. Restul nu o sa faca.

  1. “Concurs directori…..”= aranjarea sau confirmarea pe 4 ani a celor cu carnet de partid sau cu relatii ! Profesori slabi pregatiti si fara aptitudini manageriale au fost numiti de partid in functie pe criteriul politic(sectorul 1 este renumit de exemplu undeva prin zona Spitalului Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică….. ).
   Eu personal , nu inteleg de ce acest domeniu fundamental nu prezinta interes pentru institutiile statului gen DNA . Cazul “Apele Romane” exista in aprope fiecare unitate scoalara ,inspectorat din Romania. Prin urmare acest concurs va fi un” concurs ieftin” trucat !

 3. Vrajeala ieftina! Intrebari grila de genul ,;Magarul are copite?”cum au fost la circoconcursul de acum 5 ani si asa zisul interviu cu ,,prietenii” din primarii si ,, colegii” din scoala in comisii!
  Oricum domnu ministru Campeanu-Rasucenu se va schimba cum latra vreun sef de la partid sau vreo asociatie de parinti,elevi oricare alta in afara de profesori a caror parere nu conteaza ln nici un fel.

 4. Pana nu dispare influenta politicului din educatie vom ramane tot Romania needucata. Daca vrei sa fi director sau lider de sindicat nu trebuie sa faci politica, ca de exemplu, in ultimii 4 ani sa nu fi fost membru de partid. Iar examenele ar trebui date pe bune, poate ar trebui sa fie si interviuri live sa se vada cate clase au directorii pe la rural, amici cu primarul de altfel.

 5. Vreau sa stiu bibliografia!As dori sa vad modele de subiecte! Vreau sa stiu criteriile de selectie a cadrelor didactice ce pot candida la un post de director. Vreau sa stiu cum pot sa ma pregatesc, ce bibliografie sa parcurg. Acestea trebuie sa fie cat de curand publice!

  1. Corect!Și eu vreau sa știu!Ar trebui sa fie examen național cum este titularizarea.Cu muuuulta materie!Așa cum avem și noi.

 6. Acum 5 ani am asistat la cea mai mare mascarada națională a asa zisului concurs de directori pentru învățământul romanesc. S-au dat teste grila, iar rezultatele s-au dat la 48 ore nu pe loc. În acele 48 ore s-au manarit toate cele. Nu îmi ziceți voi acuma după ce ați pus șefi de inspectorate scolare cu carnete PNL care și-au burdușit școlile de membrii PNL ca ii vor schimba. Sa nu ne luați de prosti măcar. Ați politizat învățământul cum nimeni nu a reușit în ultimii 30 de ani. Nu faceți decât o mascarada prin care încă 5 ani sa va asigurați clientela partidului ca va sta aproape. Niște nemernici!

 7. Dacă noii directori vor fi ca noii inspectori și ca noul ministru, e clar cum va arata România needucata.

 8. Iulie ? Liceele tehnice incheie scoala in 16 iulie! Discriminam directorii din aceste scoli ? Basca in iulie sunt si titularizarile.

  1. N-are nimic!Poate fi în aceeași zi cu titularizarea sau a doua zi!In aceleași clase supravegheate video!Se impune supravegherea video și la examen și la repartizarea pe post!Nu făcute după ureche cum se fac repartizările in sectorul 6 unde se dau posturi pe sub mână și supravegherea video a repartizărilor nu e acceptabilă!Când dam examen suntem verificați și în….buzunare(să nu zic altceva) și când urmează repartizarea sa te ții circ!Zici că ești la alba-neagra.Uite postu’!!Nu mai e postu’…

 9. Cam, asa e. Cand se va organiza, de asemenea, mult-asteptatul concurs la toti inspectorii, atat la management scolar, cat si la curriculum ? Caci, sunt atatia cu derogare, de la an la an, fara concurs. Strategia fofilarii. Sau, a agrearii, pe diferite criterii.

  1. Cam, asa e. Cand se va organiza, de asemenea, mult-asteptatul concurs la toti inspectorii, atat la management scolar, cat si la curriculum ? Caci, sunt atatia cu derogare, de la an la an, fara concurs. Strategia fofilarii. Sau, a agrearii, pe diferite criterii.

    1. Da,da.O idee bună.Mai au rezerve politice că mă ofer și eu?Lectii de partid am prins pe postul național de la domnul Orban.Uite ce bine ii merge !Și tot ce a făcut a fost sa-l gâdile pe domnul Johannes la…orgoliu(nu vă gândiți la altceva, păcătoșilor!) cu șlagărul “Cine tace și face ?Johannes!Cine…?Johannes!” și tot așa.Mare hit,mare om!Sunt sigură că istoria o să uite de Mihai Viteazul etc,etc și o să îl pună pe piedestalul de c…cleștar(nu vă gândiți la altceva!aoleu!) la loc de cinste unde urmașii (!?) congolezi și chinezi or să îl aduleze!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Profesorii se vor putea titulariza și pe mai puțin de 18 ore, cât este o normă didactică de bază, anunță ministrul Cîmpeanu, pentru viitoarea Lege a Educației din Preuniversitar / Cel mai mic salariu net va fi 3.750, adică va fi cel mediu pe economie

Profesorii se vor putea titulariza și pe mai puțin de 18 ore, cât este o normă didactică de bază, anunță ministrul Cîmpeanu, pentru viitoarea Lege a Educației din Preuniversitar. Acesta…
Vezi articolul

DOCUMENT Orele remediale pentru elevi pot fi făcute și la stat, și la privat, și în regim simultan. Școlile pot aduce profesori calificați din alte unități pentru aceste cursuri. Ministerul Educației le-a spus inspectorilor că cele 5 zile “pierdute” în Martie vor fi plătite pentru că se consideră absențe ale elevilor

Ministerul Educației le-a transmis șefilor inspectoratelor școlare județene într-o videoconferință, săptămâna trecută, că cele 5 zile “pierdute” în luna Martie în programul de ore remediale plătite lansat cu fonduri europene…
Vezi articolul

Liderul Federației Sindicatelor din Educație: Avem cele mai mici salarii din educație, din Europa. Tinerii performanți nu sunt deloc încurajați să se îndrepte spre acest sistem, îmbolnăvit și el, nici prin remunerație și nici prin condițiile oferite. Guvernul nu face nimic!

Avem cele mai mici salarii din educaţie, din Europa. Tinerii performanţi nu sunt deloc încurajaţi să se îndrepte spre acest sistem, îmbolnăvit şi el, nici prin remuneraţie şi nici prin…
Vezi articolul

„Guvernul vrea să le dea profesorilor banii cu țârâita, cu pipeta / 5 ani, atât va dura ca Guvernul să aducă la zi salariile profesorilor”, a avertizat senatorul USR Ștefan Pălărie, legat de Ordonanța de urgență pentru plata diferențelor de drepturi salariale către profesori

Senatorul USR Ștefan Pălărie spune că Ordonanța de Urgență pe baza căreia urmează să fie plătite diferențele de drepturi salariale către profesori, pentru 2017-2021, adoptată joi în ședința de guvern,…
Vezi articolul