Lista miniștrilor PNL: Sorin Cîmpeanu, propus la Educație – Surse G4Media

2.765 de vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: Sorin Lupșa – Agepres Foto
Sorin Cîmpeanu este propunerea PNL pentru portofoliul de la Educație, potrivit surselor G4media. Liderii PNL au stabilit luni lista miniștrilor în guvernul cu PSD și UDMR.

Amintim că, în weekend, un al doilea nume se vehicula în cadrul discuțiilor din partid. Era vorba de deputatul Alexandru Muraru, președintele PNL Iași și fratele geamăn al lui Andrei Muraru, consilierul lui Klaus Iohannis numit de șeful statului ambasador în SUA. Mai multe detalii aici.

Citește lista completă de miniștri pe G4Media.ro.

Sorin Cîmpeanu este în prezent la al doilea mandat de ministru al Educației, a mai ocupat acest portofoliu în Guvernul PSD condus de Victor Ponta în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015. Până în prezent, Sorin Cîmpeanu a schimbat 3 partide: a fost membru ALDE, apoi PRO România, pentru ca din ianuarie 2020 să fie membru PNL, fiind ales vicepreședinte pentru educație și cercetare în septembrie 2021, la congresul partidului. A fost premier interimar în noiembrie 2015, după ce Victor Ponta a demisionat în contextul tragediei de la Colectiv.

Cîmpeanu este rector la al treilea mandat al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) din Bucureşti, fiind suspendat pe perioada mandatului de ministru al Educației.

Mai multe detalii despre trecutul politic al lui Sorin Cîmpeanu puteți citi aici.

Sorin Cîmpeanu a declarat, în decembrie 2020, că a doua prioritate a mandatului său de ministru al Educației, după redeschiderea școlilor, este “construcția bugetului pe educație”. În ziua în care și-a preluat mandatul de ministru, Cîmpeanu a afirmat într-un interviu la Digi 24 că “dacă nu vom avea resurse [în buget], mandatul meu este pe masă. Știu exact ce se poate face și ce nu se poate face fără resurse”.

A obținut în final cel mai mic buget alocat pentru Ministerul Educației, ca procent raportat la PIB, din ultimii 30 de ani, dar a insistat în declarațiile publice că este cel mai mare în sumă nominală din istoria acestui domeniu, deși singurele comparații relevante statistic sunt cele prin raportare la Produsul Intern Brut. Recent a declarat că va avea probleme cu plata salariilor profesorilor pe luna decembrie, dacă nu se face rapid o rectificare bugetară. Într-un interviu pentru Știrile ProTV a spus că ar avea nevoie de 160 de milioane de lei.


4 comments
  1. Pe buneeeee, altul chiar nu mai exista, nu a făcut nimic bun, nu se poate, în ce tara trăim!?? Chiar ne considerați prosti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ULTIMA ORĂ Ministrul Educației, după eșecul licitației de tablete pentru elevi: Solicit premierului României demiterea președintelui ONAC și vreau reluarea, în regim de maximă urgență, a procedurilor de licitație

Demiterea președintelui ONAC, Cornelia Nagy, și reluarea, în regim de maximă urgență, a procedurilor de licitație pentru tabletele școlare, asta cere ministrul Educației, Monica Anisie, după eșecul procedurii de achiziție,…
Vezi articolul

Olimpiade școlare 2024. Regulamentele actualizate pentru Olimpiada Națională de Franceză și pentru Olimpiada de Limbi romanice – spaniolă, italiană, portugheză, au fost publicate de Ministerul Educației

Regulile specifice de organizare a Olimpiadei Naționale de Limba Franceză (ONLFR) și a Olimpiadei Naționale de Limbi Romanice (ONLR) 2024 au fost publicate de Ministerul Educației. Etapa județeană va fi…
Vezi articolul

Recuperarea orelor pierdute în timpul grevei se face până pe 16 iunie pentru elevi și profesori, cu excepția claselor terminale / Cei din învățământul tehnologic pot recupera până pe 23 iunie, transmite Ministerul Educației

Recuperarea orelor pierdute în timpul grevei se face până pe 16 iunie pentru elevii din învățământul preșcolar, primar, gimnazial si liceal, cu excepția claselor a VIII-a, a XII-a zi, a…
Vezi articolul