Lista miniștrilor PNL: Sorin Cîmpeanu, propus la Educație – Surse G4Media

2.752 de vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: Sorin Lupșa – Agepres Foto
Sorin Cîmpeanu este propunerea PNL pentru portofoliul de la Educație, potrivit surselor G4media. Liderii PNL au stabilit luni lista miniștrilor în guvernul cu PSD și UDMR.

Amintim că, în weekend, un al doilea nume se vehicula în cadrul discuțiilor din partid. Era vorba de deputatul Alexandru Muraru, președintele PNL Iași și fratele geamăn al lui Andrei Muraru, consilierul lui Klaus Iohannis numit de șeful statului ambasador în SUA. Mai multe detalii aici.

Citește lista completă de miniștri pe G4Media.ro.

Sorin Cîmpeanu este în prezent la al doilea mandat de ministru al Educației, a mai ocupat acest portofoliu în Guvernul PSD condus de Victor Ponta în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015. Până în prezent, Sorin Cîmpeanu a schimbat 3 partide: a fost membru ALDE, apoi PRO România, pentru ca din ianuarie 2020 să fie membru PNL, fiind ales vicepreședinte pentru educație și cercetare în septembrie 2021, la congresul partidului. A fost premier interimar în noiembrie 2015, după ce Victor Ponta a demisionat în contextul tragediei de la Colectiv.

Cîmpeanu este rector la al treilea mandat al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) din Bucureşti, fiind suspendat pe perioada mandatului de ministru al Educației.

Mai multe detalii despre trecutul politic al lui Sorin Cîmpeanu puteți citi aici.

Sorin Cîmpeanu a declarat, în decembrie 2020, că a doua prioritate a mandatului său de ministru al Educației, după redeschiderea școlilor, este “construcția bugetului pe educație”. În ziua în care și-a preluat mandatul de ministru, Cîmpeanu a afirmat într-un interviu la Digi 24 că “dacă nu vom avea resurse [în buget], mandatul meu este pe masă. Știu exact ce se poate face și ce nu se poate face fără resurse”.

A obținut în final cel mai mic buget alocat pentru Ministerul Educației, ca procent raportat la PIB, din ultimii 30 de ani, dar a insistat în declarațiile publice că este cel mai mare în sumă nominală din istoria acestui domeniu, deși singurele comparații relevante statistic sunt cele prin raportare la Produsul Intern Brut. Recent a declarat că va avea probleme cu plata salariilor profesorilor pe luna decembrie, dacă nu se face rapid o rectificare bugetară. Într-un interviu pentru Știrile ProTV a spus că ar avea nevoie de 160 de milioane de lei.


4 comentarii
  1. Pe buneeeee, altul chiar nu mai exista, nu a făcut nimic bun, nu se poate, în ce tara trăim!?? Chiar ne considerați prosti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

BREAKING Cluburile sportive școlare și palatele copiilor vor trece de la Ministerul Educației la primării, potrivit unui proiect anunțat de Sorin Cîmpeanu: „Cel puțin 10 ani nu își vor schimba destinația”

Cluburile sportive școlare și palatele Copiilor vor trece din administrarea Ministerului Educației, în administrarea primăriilor și consiliilor locale, potrivit unui anunț făcut de ministrul Educației, care a prezentat drept o…
Vezi articolul