BREAKING Sorin Cîmpeanu: De miercuri toți elevii din București este posibil să meargă la școală. Nu este logic să organizeze ședință CMBSU în această noapte pentru a anunța deschiderea școlii de marți dimineață

58.841 de vizualizări
Foto: gov.ro
Toți elevii din București, inclusiv cei din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a vor reveni cel mai probabil miercuri la școală, după ce Capitala a atins astăzi o rată a infectării cu noul coronavirus de sub 1 la mie, a declarat ministrul Educației pentru Edupedu.ro. “Este posibil ca de miercuri să se meargă la școală, în funcție de decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Noi am dat prin modificarea ordinului comun posibilitatea să se deschidă, dar asta nu înseamnă că e o obligativitate”, a precizat Cîmpeanu.

Amintim că Bucureștiul a intrat astăzi, 17 mai 2021, în scenariul verde pentru școli: rata infectărilor cu noul coronavirus a scăzut în București sub pragul de 1 la mie, potrivit Digi 24.

Contactat de Edupedu.ro, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că “dacă se publică diseară în Monitorul Oficial modificarea la ordinul comun, nu este logic să organizeze ședință CMBSU luni noaptea pentru a anunța deschiderea școlii de marți dimineață. Se va face, probabil, ședință la nivelul Municipiului București în cursul zilei de mâine, după ce vom avea și rata de infectare de mâine și vom avea o confirmare a trendului descendent“.

Practic, în acest context, văd posibil ca de miercuri să se meargă la școală în București, fără diferențiere în funcție de clasă, dacă aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Modificarea Ordinului comun de ministru Educație-Sănătate creează cadrul pentru ca CJSU/CMBSU să poată decide în acord cu ISJ/ISMB și DSP“, a precizat Cîmpeanu, pentru Edupedu.ro.

Ministrul Educației a adăugat că acele cazuri “de elevi care prezintă orice simptome specifice, vulnerabilități medicale sau alte motive întemeiate, trebuie sa aibă asigurat accesul online la procesul de învățământ“.

Informații de background

Este așteptată publicarea în Monitorul Oficial a modificărilor aduse de miniștrii Educației și Sănătății ordinului comun cu regulile de redeschidere a școlilor. Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat ieri pentru Edupedu.ro că, după noile reguli, toți elevii din București, din Cluj și din celelalte localități aflate în scenariul galben se reîntorc fizic la clase începând din a doua zi după intrarea în verde, fără să mai aștepte prima zi de vineri în care pragul de sub 1 la mie este confirmat.

În urma discuțiilor pe care le-am avut în calitate de ministru al Educației cu ministrul Sănătății, înțelegându-se importanța prezenței fizice în școlile românești, există disponibilitatea de modificare a ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, la alineatul 3 din articolul 2 care prevede că scenariul de funcționare a unității de învățământ se actualizează săptămânal, cu referința la fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică”, a afirmat duminică Sorin Cîmpeanu.

Foto: gov.ro

Citește și:
Bucureștiul a intrat în scenariul verde pentru școli: rata de incidență a scăzut sub 1 la mie. Este așteptată publicarea în Monitor a ordinului comun care să permită revenirea tuturor elevilor la școală
BREAKING Toți elevii din București, Cluj și din celelalte localități în scenariu galben se reîntorc fizic la clase a doua zi după intrarea în verde. Cîmpeanu: Se va da posibilitatea actualizării scenariului de funcționare începând cu ziua următoare zilei în care rata de infectare a coborât sub 1 la mie

9 comments
  1. Sa inteleg ca doamna Ana vrea la scoala. Sa meargă. Eu sunt bolnavă, am boala cronica, am teama de virus. Poate să-mi fie fatal. Nu a prevăzut nimeni pândea, nu suntem pregătiți, da e adevarat ptr scoala on line, dar suntem ptr cea în format fizic?Deloc. E mai bine on-line decât nimic. Cu masca pe gura si nas abia respirând, si profesorul si elevul, credeti ca se pot concentra atât cât să fie calitate din ambele părți. NU. E doar dorința celor care vor să-si bea cafeaua cu colegii la serviciu (ca pe vremuri) sa socializeze sau a celor care nu au ocupatie acasă, sau nu se descurcă cu tehnologia . E super sa te duci la clasa sa faci prezența 15 min, sa citesti regulile de protecție și s-a dus ora. Haideți să mai asteptam putin. Am ajuns cimitirul Europei si noi ne dorim scoala in format fizic.

  2. Bine că deschideți școlile și la transportul copiilor care fac naveta nu vă gândiți nu mai se fac abonamente gratis pentru ca nu mai aveți bani pentru ca voi furați tot Rușine

  3. @lidia
    Nu aveti nici cea mai mica idee de ceea ce se poate intampla in spatele multor ecrane negre dupa care se ascund unii dintre elevi (asta in cazul in care mai sunt prin zona si n-au plecat sa “socializeze” cu altii ca ei, conexiunea ramanand deschisa). Apoi, ce-ar fi sa incercati sa vorbiti singura timp de 4-5 ore pe zi unor patrate negre pe care scrie G, F, M, N etc? Va garantez ca dupa doua zile din astea o luati pe campii.
    Asa ca atunci cand mai raspundeti unui comentariu, incercati sa-l decodati corect. Nu doare.

  4. Să înțeleg că noi chiar avem de gând să redeschidem școlile în mijlocul săptămânii? Chiar nu se poate aștepta până luni ca să nu-i mai derutăm pe săracii copii?

  5. Adică iar ne caram cu tablete și laptopuri la scoala, să-i servim pe toți “la clește”?
    Nu toți profesorii avem autoturisme sa le caram. Le izbim de toate scaunele și pereții mijloacelor aglomerate de transport în comun.
    In plus, pana cand ii neglijam pe elevii prezenți în banii, ca să tot pierdem și regăsim conexiunea la rețea în scosdla, pentru elevul care sta acasă în vârful patului cu camera video închisă?
    E revoltător.
    Pana la pandemie, elevul bolnav avea scutire medicala și îsi lua lecțiile de la colegi.
    Chiar trebuie ca acest ministru sa își bata joc de cadrele didactice din toate punctele de vedere?
    Si nu știu cum toată tara afla la ora 13 indicii de incidenta a virusului, iar domnul Câmpeanu ii cunoaște de la ora 11.

    1. Draga doamna, incidenta pentru Bucuresti se comunica de DSP Bucuresti pe site-ul dspb.ro la ora 10.00 dimineata, in timp ce la ora 13.00 este comunicatul pe toata tara cu cazuri si valori pentru incidenta.

      Link-ul catre incidenta pentru Bucuresti se afla chiar pe prima pagina a DSP si este disponibila oricui, nu doar domnului Campeanu.

      Sunt convinsa ca acei copii cu boli cronice (diabet, boli cardiovasculare, sau chiar mai grave) nu stau acasa in pat de placere, inclusiv fiul meu are un coleg in aceasta situatie, care dupa ce a venit la scoala zilnic pana la sfarsitul lunii martie, de la 3 mai parintii l-au trecut exclusiv online ca urmare a deficientelor de respectare a regulilor de igiena in scoala.

      De asemena sa nu uitam de copii care vin la scoala zilnic cu ghiozdanul mai greu decat poate duce trupul lor, tot la fel pe mijloace de transport in comun lovindu-se de alti calatori sau de usile autobuzelor.

      Puteti folosi si dumneavoastra un ghiozdan si sa renuntati la geanta, la fel fac si cei care prin natura serviciului duc in spate laptop-ul si alte dispozitive tehnice care le sunt necesare la munca.

      1. Foarte bine punctat doamna Lidia, felicitări!
        Și copilul meu are probleme de sănătate și se încadrează la efectuarea cursurilor online. Am încercat pana acum sa îl duc la școală, l-am dus și în a doua săptămâna s-a îmbolnăvit. De data asta am avut noroc, nu a fost covid…data viitoare, nu se știe. Încă vin elevi răciți la școală, pot avea covid sau nu (doamne ferește, nu doresc nimănui asa ceva), însă elevii care stau acasă fiind răciți, indiferent de boală (gripă, simpla răceală, viroze, etc) și indiferent de zilele în care sunt scutiți, nu pot învață online fiindcă nu au covid sau nu au acte doveditoare ca se încadrează în acei copii cu boli cronice.
        În momentul de fata școală este un pericol pentru sănătatea copiilor noștri, oricine se poate îmbolnăvi și continua sa vina la școală crezând ca e o simpla răceală, nu prea se fac teste covid decât când se agravează situația însă până atunci elevii sau oricine altcineva care lucrează în școală pot infecta destul de multe persoane. Nu sunt de acord cu participarea elevilor la cursurile online însă în momentul de fata situația o impune, trebuie sa renunțăm la prezenta fizica în scoli pentru o perioada însă…
        Noi, părinții trebuie să fim conștienți ca sănătatea copiilor noștri este mult mai importanta decât cursurile (este vorba doar de perioada critica în care ne aflam acum).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitățile au nevoie de scannere pentru verificarea plagiatelor, dar nu le pot procura cu banii de la Minister – rectorul ASE, Nicolae Istudor: Cererea Universitaria de reportare a banilor pentru analiza doctoratelor urmărește evitarea blocării fondurilor publice

Multe universități au nevoie să achiziționeze scannere performante pentru a putea verifica plagiatele din tezele de doctorat, dar nu le pot procura din fondurile alocate de minister pentru că asemenea…
Vezi articolul