BREAKING Sorin Cîmpeanu: De miercuri toți elevii din București este posibil să meargă la școală. Nu este logic să organizeze ședință CMBSU în această noapte pentru a anunța deschiderea școlii de marți dimineață

21.978 de vizualizări
Foto: gov.ro
Toți elevii din București, inclusiv cei din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a vor reveni cel mai probabil miercuri la școală, după ce Capitala a atins astăzi o rată a infectării cu noul coronavirus de sub 1 la mie, a declarat ministrul Educației pentru Edupedu.ro. “Este posibil ca de miercuri să se meargă la școală, în funcție de decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Noi am dat prin modificarea ordinului comun posibilitatea să se deschidă, dar asta nu înseamnă că e o obligativitate”, a precizat Cîmpeanu.

Amintim că Bucureștiul a intrat astăzi, 17 mai 2021, în scenariul verde pentru școli: rata infectărilor cu noul coronavirus a scăzut în București sub pragul de 1 la mie, potrivit Digi 24.

Contactat de Edupedu.ro, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că “dacă se publică diseară în Monitorul Oficial modificarea la ordinul comun, nu este logic să organizeze ședință CMBSU luni noaptea pentru a anunța deschiderea școlii de marți dimineață. Se va face, probabil, ședință la nivelul Municipiului București în cursul zilei de mâine, după ce vom avea și rata de infectare de mâine și vom avea o confirmare a trendului descendent“.

Practic, în acest context, văd posibil ca de miercuri să se meargă la școală în București, fără diferențiere în funcție de clasă, dacă aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Modificarea Ordinului comun de ministru Educație-Sănătate creează cadrul pentru ca CJSU/CMBSU să poată decide în acord cu ISJ/ISMB și DSP“, a precizat Cîmpeanu, pentru Edupedu.ro.

Ministrul Educației a adăugat că acele cazuri “de elevi care prezintă orice simptome specifice, vulnerabilități medicale sau alte motive întemeiate, trebuie sa aibă asigurat accesul online la procesul de învățământ“.

Informații de background

Este așteptată publicarea în Monitorul Oficial a modificărilor aduse de miniștrii Educației și Sănătății ordinului comun cu regulile de redeschidere a școlilor. Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat ieri pentru Edupedu.ro că, după noile reguli, toți elevii din București, din Cluj și din celelalte localități aflate în scenariul galben se reîntorc fizic la clase începând din a doua zi după intrarea în verde, fără să mai aștepte prima zi de vineri în care pragul de sub 1 la mie este confirmat.

În urma discuțiilor pe care le-am avut în calitate de ministru al Educației cu ministrul Sănătății, înțelegându-se importanța prezenței fizice în școlile românești, există disponibilitatea de modificare a ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, la alineatul 3 din articolul 2 care prevede că scenariul de funcționare a unității de învățământ se actualizează săptămânal, cu referința la fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică”, a afirmat duminică Sorin Cîmpeanu.

Foto: gov.ro

Citește și:
Bucureștiul a intrat în scenariul verde pentru școli: rata de incidență a scăzut sub 1 la mie. Este așteptată publicarea în Monitor a ordinului comun care să permită revenirea tuturor elevilor la școală
BREAKING Toți elevii din București, Cluj și din celelalte localități în scenariu galben se reîntorc fizic la clase a doua zi după intrarea în verde. Cîmpeanu: Se va da posibilitatea actualizării scenariului de funcționare începând cu ziua următoare zilei în care rata de infectare a coborât sub 1 la mie
Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii
 1. Bine că deschideți școlile și la transportul copiilor care fac naveta nu vă gândiți nu mai se fac abonamente gratis pentru ca nu mai aveți bani pentru ca voi furați tot Rușine

 2. @lidia
  Nu aveti nici cea mai mica idee de ceea ce se poate intampla in spatele multor ecrane negre dupa care se ascund unii dintre elevi (asta in cazul in care mai sunt prin zona si n-au plecat sa “socializeze” cu altii ca ei, conexiunea ramanand deschisa). Apoi, ce-ar fi sa incercati sa vorbiti singura timp de 4-5 ore pe zi unor patrate negre pe care scrie G, F, M, N etc? Va garantez ca dupa doua zile din astea o luati pe campii.
  Asa ca atunci cand mai raspundeti unui comentariu, incercati sa-l decodati corect. Nu doare.

 3. Să înțeleg că noi chiar avem de gând să redeschidem școlile în mijlocul săptămânii? Chiar nu se poate aștepta până luni ca să nu-i mai derutăm pe săracii copii?

 4. Adică iar ne caram cu tablete și laptopuri la scoala, să-i servim pe toți “la clește”?
  Nu toți profesorii avem autoturisme sa le caram. Le izbim de toate scaunele și pereții mijloacelor aglomerate de transport în comun.
  In plus, pana cand ii neglijam pe elevii prezenți în banii, ca să tot pierdem și regăsim conexiunea la rețea în scosdla, pentru elevul care sta acasă în vârful patului cu camera video închisă?
  E revoltător.
  Pana la pandemie, elevul bolnav avea scutire medicala și îsi lua lecțiile de la colegi.
  Chiar trebuie ca acest ministru sa își bata joc de cadrele didactice din toate punctele de vedere?
  Si nu știu cum toată tara afla la ora 13 indicii de incidenta a virusului, iar domnul Câmpeanu ii cunoaște de la ora 11.

  1. Draga doamna, incidenta pentru Bucuresti se comunica de DSP Bucuresti pe site-ul dspb.ro la ora 10.00 dimineata, in timp ce la ora 13.00 este comunicatul pe toata tara cu cazuri si valori pentru incidenta.

   Link-ul catre incidenta pentru Bucuresti se afla chiar pe prima pagina a DSP si este disponibila oricui, nu doar domnului Campeanu.

   Sunt convinsa ca acei copii cu boli cronice (diabet, boli cardiovasculare, sau chiar mai grave) nu stau acasa in pat de placere, inclusiv fiul meu are un coleg in aceasta situatie, care dupa ce a venit la scoala zilnic pana la sfarsitul lunii martie, de la 3 mai parintii l-au trecut exclusiv online ca urmare a deficientelor de respectare a regulilor de igiena in scoala.

   De asemena sa nu uitam de copii care vin la scoala zilnic cu ghiozdanul mai greu decat poate duce trupul lor, tot la fel pe mijloace de transport in comun lovindu-se de alti calatori sau de usile autobuzelor.

   Puteti folosi si dumneavoastra un ghiozdan si sa renuntati la geanta, la fel fac si cei care prin natura serviciului duc in spate laptop-ul si alte dispozitive tehnice care le sunt necesare la munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Matematica din clasele I-IV, mai grea ca pe vremea părinților? Claudia Chiru, învățătoare: Informațiile sunt aceleași, mai grea este formarea profesorilor. Inspectorii, metodiștii vin să sancționeze și să umilească

Profesorii, lăsați de izbeliște după ce au ieșit de pe băncile facultății. O spune Institutul de Științe ale Educației, care avertizează că jumătate dintre profesori nu au fost nici măcat…
Vezi articolul