BREAKING: Președintele Transelectrica a fost revocat, după ce și-a falsificat CV-ul menționând studii pe care nu le-a absolvit (Surse)

3.097 de vizualizări
Marius Carasol / Foto: Facebook/Transelectrica
Președintele Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, a fost revocat în această dimineață atât din funcția de președinte al companiei, cât și din poziția de membru al directoratului Transelectrica, au declarat pentru Edupedu.ro surse apropiate ședinței. Decizia a fost luată de către Consiliul de Supraveghere al companiei. Forul de conducere s-a reunit joi dimineață, după ce Edupedu.ro a dezvăluit că Marius Dănuț Carașol și-a falsificat CV-ul, spunând că a absolvit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București. Universitatea a răspuns însă, pentru Edupedu.ro, că directorul Transelectrica “a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”.

Contactat în cursul zilei de ieri de Edupedu.ro și întrebat dacă a absolvit Universitatea Politehnica din București, așa cum scrie în CV-ul său, Marius Dănuț Carașol a răspuns: “Eu sunt într-o ședință la Sibiu, luați legătura cu colegii mei”. La insistențele Edupedu.ro și la precizarea jurnalistului că răspunsul durează câteva secunde, Carașol a declarat: “Nu pot să vorbesc. Vă mulțumesc!”, și a închis telefonul.

Consiliul de Supraveghere Transelectrica are următoarea componență, potrivit site-ului companiei:
  • Mircea Gheorghe Dumitru Coșea – președinte
  • Adrian Mitroi
  • Alin-Sorin Mitrica
  • Constantin Dumitru
  • Virginia Mihaela Toader
  • Mihaela Constantinovici
  • Florin – Radu Ciocănelea

Membrii Consiliului de Supraveghere Transelectrica sunt numiți de către Adunarea Generală a Acționarilor (AGA), din care face parte și statul român, prin Ministerul Economiei. De altfel, Transelectrica este în tutela Ministerului Economiei.

Potrivit surselor Edupedu.ro, nu doar CV-ul este falsificat, ci și diploma sa de inginer. În ceea ce privește parcursul său universitar, sursele Edupedu.ro spun că Marius Carașol ar fi urmat cursurile UPB, ar fi repetat doi ani de facultate, dar nu a mai absolvit-o.

Marius Dănuț Carașol, Președintele Directoratului Transelectrica.ro, scrie atât în CV-ul oficial, cât și în Biografia publicate pe site-ul gigantului energetic pe care îl conduce că “este absolvent al Facultății de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București”.

Foto: www.transelectrica.ro

 

Edupedu.ro a solicitat oficial Universității Politehnica din București să comunice dacă Marius Dănuț Carașol a absolvit cursurile universității.

Răspunsul oficial al Universității Politehnica din București, la solicitarea Edupedu.ro:
Foto: Edupedu.ro

Transelectrica are un rol cheie în piața de energie electrică din România, fiind responsabilă pentru transportul energiei electrice, funcționarea sistemului și a pieței, asigurarea siguranței Sistemului Electroenergetic National (SEN). Infrastructura gestionată de Traselectrica este considerată infrastructură critică.

Compania este în tutela Ministerului Economiei şi administrează și operează sistemul electric de transport și asigură schimburile de electricitate între țările Europei Centrale și de Răsărit, ca membru al ENTSO-E (Rețeaua Europeană a Operatorilor de Transport și Sistem pentru Energie Electrică). Din 2006, Transelectrica este listată la Bursa de Valori București.

Carașol a fost președintele directoratului Transelectrica din decembrie 2018, potrivit informațiilor publicate pe de companie. În perioada 2006-2015 a lucrat la Enel, iar din 1993 până în 2006 a fost electrician la Electrica Muntenia Sud.

A absolvit Liceul Industrial nr. 4 din Alexandria.

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Încă un atac PSD la adresa ministrului Educației. Deputat: Ministerul “nu s-a deranjat să propună o hotărâre de guvern” pentru transportul elevilor, situație care riscă “să se adauge listei de nemulțumiri față de Sorin Cîmpeanu” / PSD dorește “dezbatere cât mai amplă” pe legile educației în Parlament / Premierul declara recent că “parcursul de aprobare nu va fi foarte lung”

“Lista de nemulțumiri față de Sorin Cîmpeanu” este invocată de deputatul Lucian Lungoci, reprezentant PSD – partenerul de guvernare al PNL, partidul premierului Nicolae Ciucă și al ministrului Educației –…
Vezi articolul

Profesorii să fie sancționați disciplinar dacă nu folosesc portofoliul educațional, clasele să fie constituite prin distribuția aleatorie a elevilor, pentru combaterea segregării, admiterea la liceu să fie eliminată din proiect, iar la Religie să fie calificative, în loc de note – solicită reprezentanții Consiliului Național al Elevilor

O serie de 85 de amendamente a fost transmisă Ministerului Educației de către reprezentanții Consiliului Național al Elevilor, precizează organizația într-un comunicat. Reprezentanții elevilor solicită distribuirea elevilor în clasă aleatoriu,…
Vezi articolul

ROSE Cel mai amplu și mai scump proiect din Educație bate pasul pe loc în evaluarea Băncii Mondiale. S-au cumpărat o mașină, laptopuri, echipamente. Efectele promise asupra celor 1,6 milioane de elevi și studenți – ZERO

Doar 6,76 de milioane de dolari (2,8%) au fost ”trase” de Proiectul ROSE, din octombrie 2015 până în luna iulie 2018, din cele 243,1 milioane de dolari cât este valoarea…
Vezi articolul