Încă un atac PSD la adresa ministrului Educației. Deputat: Ministerul “nu s-a deranjat să propună o hotărâre de guvern” pentru transportul elevilor, situație care riscă “să se adauge listei de nemulțumiri față de Sorin Cîmpeanu” / PSD dorește “dezbatere cât mai amplă” pe legile educației în Parlament / Premierul declara recent că “parcursul de aprobare nu va fi foarte lung”

2.648 de vizualizări
Foto: Mihai Poziumschi – Agerpres Foto
“Lista de nemulțumiri față de Sorin Cîmpeanu” este invocată de deputatul Lucian Lungoci, reprezentant PSD – partenerul de guvernare al PNL, partidul premierului Nicolae Ciucă și al ministrului Educației – într-un mesaj pe Facebook în care el critică aspru poziția Ministerului Educației în problema transportului. Același deputat spune că PSD consideră că, în Parlament, “trebuie asigurată o dezbatere cât mai amplă” pe legile educației, deși premierul Ciucă, acuzat de plagiat în teza de doctorat și vizat de soluțiile de amnistiere propuse în proiectul legii învățământului superior, spunea recent că “parcursul de aprobare nu va fi foarte lung”.

În mesajul publicat pe Facebook, Lucian Lungoci scrie că, în chestiunea transportului pentru elevi, “e putea mai mult, dar Ministerul Educației nu s-a deranjat să propună o hotărâre de guvern în care să fie stabilite criteriile de alocare a sumelor către autoritățile locale! Un “amănunt” care a împiedicat să fie incluse și sumele necesare până la finalul anului, pentru transportul elevilor”.

El afirmă că, dacă nu va fi înaintat un proiect de Hotărâre de Guvern pe această temă, situația ar urma “să se adauge listei de nemulțumiri față de Sorin Cîmpeanu”. În acest context, deputatul vorbește despre petiția prin care se cere demiterea ministrului Educației, dar și despre “contestatele proiecte de legi ale Educației”:

  • “Listă regăsită în petiția semnată de miile de români care îi cer președintelui Klaus Iohannis să îl demită pe ministrul Educației și să retragă contestatele proiecte ale legii Educației.”

Potrivit lui Lucian Lungoci, “PSD consideră că, atunci când legea va ajunge în Parlament, trebuie asigurată o dezbatere cât mai amplă în care să se țină cont de observațiile venite dinspre societatea civilă. Vor trebui luate în discuție și analizate atât punctele de vedere exprimate de “grupul de intelectuali”, cât și cele ale unor organisme mai apropiate de acest domeniu, respectiv asociațiile elevilor și ale părinților”.

Declarația se face auzită în condițiile în care premierul Nicolae Ciucă declara, săptămâna trecută, că parcursul de aprobare din Parlament “nu va fi foarte lung pentru că trebuie să producă efecte”. După cum nota atunci Edupedu.ro, efectele produse de măsurile pentru amnistierea plagiatorilor, introduse în proiectul legii învățământului superior, ar putea să afecteze și situația în care este premierul Ciucă, cel care a atacat și blocat în instanță cererile de analiză a tezei sale de doctorat, depuse la CNADTCU.

În problema transportului elevilor, premierul Nicolae Ciucă a spus, marți, că în discuțiile de luni cu reprezentanții administrațiilor locale s-a stabilit “să avem o soluție până la 15 septembrie”. Anterior, premierul declara: “E nevoie de o procedură unitară de decontare pentru transportul elevilor. România educată  înseamnă șanse egale la educație tuturor copiilor. UNCJR (Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România – n. red.) și Ministerul Educației vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie”.

Mesajul lui Lucian Lungoci, integral:
Citește și:
Deputat PSD, atac dur la legile educației realizate de Sorin Cîmpeanu: ”România educată a liberalilor este o poveste de adormit copiii” / PSD cere dezbatere ”amplă” în Parlament
Vicepreședinte PSD, Gabriel Valer Zetea, anunță că va depune în Parlament amendamente la proiectele de legi ale Educației, pentru a corecta “neregulile” care “ar bulversa extrem de mult sistemul educațional cât și statutul profesorilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Remus Pricopie / Foto: Agerpres

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, crede că politica celor trei scenarii, aplicată școlilor, este “corectă” și pune în context electoral discuția despre redeschiderea unităților de învățământ

Rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, fost ministru al Educației, a luat poziție, joi, în discuțiile privind situația școlilor închise din cauza pandemiei Covid-19. El…
Vezi articolul
carte Dostoievski

Confruntată cu un val de critici, o universitate din Milano s-a răzgândit și va ține cursul despre scriitorul rus Dostoievski, deși îl anulase “pentru a evita orice formă de polemică în aceste momente de mare tensiune” / Conducerea universității consideră că a fost vorba de o “neînţelegere”

Coducerea Universității Bicocca din Milano a cedat presiunilor, după ce pe reţelele sociale s-a declanşat un protest prin care studenții cereau ca un curs despre scriitorul rus Fedor Dostoievski să…
Vezi articolul