Vicepreședinte PSD, Gabriel Valer Zetea, anunță că va depune în Parlament amendamente la proiectele de legi ale Educației, pentru a corecta “neregulile” care “ar bulversa extrem de mult sistemul educațional cât și statutul profesorilor”

1.586 de vizualizări
Foto: Facebook.com – Gabriel Valer Zetea
Gabriel Valer Zetea, lider PSD Maramureș, deputat PSD și vicepreședinte al partidului din coaliția de guvernare, a scris pe pagina sa de Facebook că cei prezenți la discuțiile la care au participat și secretarul de stat în Ministerul Educației Antoneta Bolchiș, subprefectul județului și inspectorul școlar județean, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la mai multe aspecte cuprinse în acest proiect de lege.

În urma discuțiilor de ieri din Maramureș pe tema proiectelor legilor Educației, liderul PSD Maramureș, Gabriel Valer Zetea a spus că “în urma analizei pe care am făcut-o împreună cu colegii mei am stabilit că foarte multe dintre modificările propuse ar bulversa extrem de mult atât sistemul educational cât și statutul profesorilor, iar grupul de lucru constituit va puncta toate aceste nereguli pe care, personal, le voi depune în Parlament ca și amendamente la proiectul de lege”.

La discuții a participat și secretarul de stat în Ministerul Educației, Antoneta Bolchiș, care a fost numită din partea PSD în această funcție în luna aprilie. Potrivit CV-ului, aceasta a fost inspector școlar pentru activități extrașcolare, cu atribuții pentru învățământ special și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, în perioada 2019-2020. De asemenea a fost și psiholog școlar la Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” din Șomcuta Mare.

Redăm mesajul integral al vicepreședintelui PSD:

“Ieri, la sediul PSD Maramureș am analizat, împreună cu secretarul de stat PSD în Ministerul Educației, Antoaneta Bolchiș, cu inspectorul școlar general Mihai Pop, cu subprefectul județului Maramureș, Crina Fiorela Chilat dar și cu reprezentanți ai sistemului de învățământ, proiectele de lege ale educației aflate în dezbatere publică până în 24 august.

Cei prezenți la întâlnire și-au exprimat îngrijorarea cu privire la mai multe aspecte cuprinse în acest proiect de lege astfel că, după câteva ore de discuții s-a decis constituirea unui grup de lucru care va pregăti observațiile pe care le au cei avizați. În urma analizei pe care am făcut-o împreună cu colegii mei am stabilit că foarte multe dintre modificările propuse ar bulversa extrem de mult atât sistemul educational cât și statutul profesorilor, iar grupul de lucru constituit va puncta toate aceste nereguli pe care, personal, le voi depune în Parlament ca și amendamente la proiectul de lege.”


5 comments
  1. Psiholog la școală,posturi cu personaje care nu fac nimic in scoli.Apara CJRAE altă instituție cu mâncători de bani ,plătiți degeaba.Toti își apără statul degeaba că niște hiene .

  2. Menținerea disciplinei ed.tehnologică ca disciplină de sine stătătoare nu ca modul,amendament la legea 62(6), .In toata Europa se alocă 2,3 ore pe săptămână, la noi se cere excluderea ei.Este disciplină care formează aptitudini practice,dezvoltă gândirea și competențe!

  3. Cine este acest individ si ce vrea el?

    Licentiat al prestigioasei universitati „Dimitrie Cantemir”. Btw, rector este dna. dr. Corina Dumitrescu, stralucit om de stiinta pesedist, nominalizata ministru al educatiei de celebrul plagiator Ponta.

    Individul a mai facut si un masterat la, luati loc pe un scaun, Institutul Social-Democrat ”Ovidiu Șincai”.

    El, impreuna cu dna. prof. dr. psiholog inspector de Somcuta Mare, face analize (?!) si este probabil cel mai competent sa propuna masuri, lol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Auxiliarele școlare, cumpărate de Ministerul Educației la licitațiile de manuale – promisiunea Monicăi Anisie pentru un alt mandat. Federația părinților: Familiile plătesc 50 de milioane de euro, anual, pe caiete de lucru

Auxiliarele școlare ar putea fi cumpărate de Ministerul Educației, în cadrul licitațiilor prin care instituția achiziționează manualele pentru elevi. Anunțul a fost făcut de ministrul interimar al Educației, Monica Anisie,…
Vezi articolul

An de an am primit în plic suma la care la care trebuie să împărțim numărul de elevi, așa se calculează în România costul standard per elev, baza finanțării tuturor școlilor din țară, spune președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, membru în Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Preuniversitar

Calculul pentru costul standard per elev a fost explicat de președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache: „Cu excepția anului 2020 când a existat o creștere substanțială de…
Vezi articolul

Plângere penală după anularea sesizărilor de plagiat în cazul premierului Nicolae Ciucă, depusă de Comunitatea Declic. Organizația cere verificarea modului în care dosarul a ajuns la judecătorul Marius Iosif, numit anterior în mai multe funcții publice de PNL

Comunitatea Declic, care derulează diferite campanii sociale, anunță într-un comunicat că depune joi plângere penală la DIICOT, cerând investigarea modului în care au fost anulate sesizările de plagiat în cazul…
Vezi articolul