BREAKING DOCUMENT Testarea elevilor care vor să revină în a 8-a zi la cursuri nu se mai face la cabinetele școlare, anunță Ministerul Sănătății

20.883 de vizualizări
Foto: © 216016124 © Alena Stalmashonak | Dreamstime.com
Testarea elevilor care vor să revină la școală în a 8-a zi, după ce au intrat în online din cauza cazurilor de coronavirus apărute în clasă, nu se mai face la cabinetele școlare, potrivit unei circulare a Ministerului Sănătății, obținută de Edupedu.ro.

Amintim că în ordinul comun al ministerelor Educației și Sănătății se prevedea că elevii care vor să revină la școală după o săptămână de carantină, o pot face dacă prezintă rezultatul negativ al unui test antigen rapid, care se putea face gratuit la cabinetul școlar.

Ce prevede circulara Ministerului Sănătății:

„Cursurile pentru grupa/clasa suspendată se pot relua cu prezență fizică începând cu a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv pentru elevii care prezintă rezultatul certificat negativ al testului antigen rapid sau RT-PCR realizat în ultimele 24 de ore fără ca această testare să fie prevăzută în sarcina cabinetelor medicale școlare.

Elevii care nu prezintă rezultatul certificat negativ al unui test antigen rapid sau RT-PCR, reiau cursurile cu prezență fizică după 14 zile de la suspendarea acestora.

În ordinul 5338/1082/2021 nu este prevăzută testarea cadrelor didactice/nedidactice simptomatice.

Sunt testați doar elevii asimptomatici în cazul în care există un consimțământ informat și semnat al părintelui/tutorelui legal cu privire la acordul de recoltare a probelor de exsudat nazofaringian în vederea testării preșcolarilor sau elevilor simptomatici, precum și consimțământul elevului care a împlinit vârsta de 18 ani, în unitățile de învățământ se vor testa gratuit exclusiv copiii și elevii simptomatici, în conformitate cu prevederile Ordinului Comun ME/MS nr. 5338/1082/2021.”

Foto: 216016124 © Alena Stalmashonak | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


6 comments
 1. Mult zgomot pentru nimic!
  Sa stea toti online 4-5 saptamani, pana trece vârful valului lui Câtu si apoi fizic la școală.
  Nu mai bateti continuu apa in piua cu fandoseli despre teste de scuipat si muci.

  1. Referitor la teste , cele din “muci” sunt singurele teste sigure( si asta am aflat-o in ziua in care m-am vaccinat chiar de la medicul de la centrul de vaccinare) .Cele din scuipat dau ,in foarte multe( nepermis de multe) cazuri, rezultate false. Nu pot fi folosite testele rapide din saliva pt testarea elevilor.De-a ce ne jucam aici?

 2. Masura discriminatorie! Cum mai avem parte de educatie pentru toate categoriile in acest mod? Cum isi vor permite familiile sarace sa plateasca aceste teste?

  Nu le este rusine guvernantilor?

 3. Școlile se vor închide ultimele!
  Vrăjeala de pe Krypton, planeta lui Superman (cazut in cap…)
  Elevii nu mai sunt testați în scoala! Ce fițe pe ei, sa vina mai devreme la scoala, pe banii statului. Daca tot vor sa vina mai repede, sa vina pe banii parintilor… Ca scoala este gratis pentru elevi, nu pentru parinti, vorba lui Genunche…
  Profesorii sunt deja fara numar bolnavi de Covid, nu conteaza… Nu ii numara nimeni… Daca 90% din profesorii unei scoli se imbolnavesc, scoala ramane deschisa… Nu exista prevedere legata de inchiderea scolii raportata la numarul de profesori bolnavi! Orele le vor ține Cuțu, Mâțu si Pârțu…
  Ar fi comic, dacă nu ar fi tragic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Programările pentru vaccinul AstraZeneca se deschid de miercuri pentru persoanele cu boli cronice și cele din activitățile esențiale, inclusiv profesorii. În 15 februarie începe vaccinarea în 180 de cabinete din toată țara / Distribuția centrelor

Programările pentru vaccinul AstraZeneca se deschid de miercuri pentru persoanele cu boli cronice și cele din activitățile esențiale, cu vârsta între 18 și 55 de ani, iar în 15 februarie…
Vezi articolul