BREAKING DOCUMENT Testarea elevilor care vor să revină în a 8-a zi la cursuri nu se mai face la cabinetele școlare, anunță Ministerul Sănătății

20.907 vizualizări
Foto: © 216016124 © Alena Stalmashonak | Dreamstime.com
Testarea elevilor care vor să revină la școală în a 8-a zi, după ce au intrat în online din cauza cazurilor de coronavirus apărute în clasă, nu se mai face la cabinetele școlare, potrivit unei circulare a Ministerului Sănătății, obținută de Edupedu.ro.

Amintim că în ordinul comun al ministerelor Educației și Sănătății se prevedea că elevii care vor să revină la școală după o săptămână de carantină, o pot face dacă prezintă rezultatul negativ al unui test antigen rapid, care se putea face gratuit la cabinetul școlar.

Ce prevede circulara Ministerului Sănătății:

„Cursurile pentru grupa/clasa suspendată se pot relua cu prezență fizică începând cu a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv pentru elevii care prezintă rezultatul certificat negativ al testului antigen rapid sau RT-PCR realizat în ultimele 24 de ore fără ca această testare să fie prevăzută în sarcina cabinetelor medicale școlare.

Elevii care nu prezintă rezultatul certificat negativ al unui test antigen rapid sau RT-PCR, reiau cursurile cu prezență fizică după 14 zile de la suspendarea acestora.

În ordinul 5338/1082/2021 nu este prevăzută testarea cadrelor didactice/nedidactice simptomatice.

Sunt testați doar elevii asimptomatici în cazul în care există un consimțământ informat și semnat al părintelui/tutorelui legal cu privire la acordul de recoltare a probelor de exsudat nazofaringian în vederea testării preșcolarilor sau elevilor simptomatici, precum și consimțământul elevului care a împlinit vârsta de 18 ani, în unitățile de învățământ se vor testa gratuit exclusiv copiii și elevii simptomatici, în conformitate cu prevederile Ordinului Comun ME/MS nr. 5338/1082/2021.”

Foto: 216016124 © Alena Stalmashonak | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


6 comments
  1. Mult zgomot pentru nimic!
    Sa stea toti online 4-5 saptamani, pana trece vârful valului lui Câtu si apoi fizic la școală.
    Nu mai bateti continuu apa in piua cu fandoseli despre teste de scuipat si muci.

    1. Referitor la teste , cele din “muci” sunt singurele teste sigure( si asta am aflat-o in ziua in care m-am vaccinat chiar de la medicul de la centrul de vaccinare) .Cele din scuipat dau ,in foarte multe( nepermis de multe) cazuri, rezultate false. Nu pot fi folosite testele rapide din saliva pt testarea elevilor.De-a ce ne jucam aici?

  2. Masura discriminatorie! Cum mai avem parte de educatie pentru toate categoriile in acest mod? Cum isi vor permite familiile sarace sa plateasca aceste teste?

    Nu le este rusine guvernantilor?

  3. Școlile se vor închide ultimele!
    Vrăjeala de pe Krypton, planeta lui Superman (cazut in cap…)
    Elevii nu mai sunt testați în scoala! Ce fițe pe ei, sa vina mai devreme la scoala, pe banii statului. Daca tot vor sa vina mai repede, sa vina pe banii parintilor… Ca scoala este gratis pentru elevi, nu pentru parinti, vorba lui Genunche…
    Profesorii sunt deja fara numar bolnavi de Covid, nu conteaza… Nu ii numara nimeni… Daca 90% din profesorii unei scoli se imbolnavesc, scoala ramane deschisa… Nu exista prevedere legata de inchiderea scolii raportata la numarul de profesori bolnavi! Orele le vor ține Cuțu, Mâțu si Pârțu…
    Ar fi comic, dacă nu ar fi tragic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
bani, monede

Elevii și părinții acuză Ministerul Educației și inspectoratele că legitimează “subfinanțarea învățământului”, după prima ședință a noului Consiliul pentru Finanțarea Învățământului Preuniversitar

Elevii și părinții acuză Ministerul Educației și inspectoratele școlare că legitimează “subfinanțarea învățământului preuniversitar, votând pentru creșterea doar cu 4,5% a costului alocat bunurilor și serviciilor, în raport cu 13,5%…
Vezi articolul
Cei cu medii sub 5, școli profesionale

EXCLUSIV Institutul care elaborează curriculumul școlar se comasează cu instituția care concepe subiectele de examene: Centrul Național de Politici și Evaluare, numele noii instituții care unește IȘE și CNEE

Guvernul Orban a comasat astăzi, prin Ordonanță de Urgență, două instituții din subordinea Ministerului Educației. Este vorba despre Institutul de Științe ale Educației (care concepe curriculumul și programele școlare) și…
Vezi articolul

Dosarul cu șină, obligatoriu la Titularizare 2023 – cel mai mare concurs de angajare din România – la mai multe inspectorate școlare județene / Adresarea în scris către profesorii candidați, plină de majuscule, semne de exclamare și sublinieri

Mai multe inspectorate școlare județene anunță candidații la concursul de angajare în învățământ, numit Titularizare, că dosarul cu șină este obligatoriu, dacă vor să fie profesori sau să continue să…
Vezi articolul

Schimbarea subiectelor la BAC și Evaluarea Națională 2019 – Federația Părinților: Este o decizie bună, având în vedere diferențele din contestații

Schimbarea subiectelor pentru Bacalaureatul și Evaluarea Națională de anul acesta “este o decizie bună”, spune Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți. Acesta argumentează că introducerea testelor grilă…
Vezi articolul

DOCUMENT Elevii din școlile speciale, trimiși în online la fel ca cei din școlile de masă. Mama unui copil cu autism: „Este absurd să ceri abilități digitale de la un copil cu handicap grav”

Ministerul Sănătății a respins solicitarea Ministerului Educației de a deschide școlile speciale și de a le permite copiilor de aici să vină fizic la ore, indiferent de scenariu. „Este absurd…
Vezi articolul