Bugetul Ministerului Educației a primit 100 milioane de lei la rectificarea bugetară, declară ministrul Cîmpeanu, după ce în proiectul actului normativ suma era de zero lei

4.624 de vizualizări
Sursă foto: gov.ro
Rectificare bugetară pozitivă pentru Ministerul Educației, anunță ministrul Sorin Cîmpeanu, după ce în ședința de Guvern de vineri a obținut 100 milioane de lei alocare suplimentară pentru bugetul instituției, bani care vor fi folosiți pentru plata salariilor angajaților din învățământ. Asta în condițiile în care în proiectul de rectificare ministerul nu primea nimic la această redistribuire a fondurilor.

„Prin rectificarea bugetară de astăzi, în bugetul Ministerului Educației, a fost alocată suma de 217 milioane lei pentru cheltuieli de personal/suplimentare necesară ca urmare a preluării creșelor în sistemul de educație (100 milioane lei suplimentare buget și 117 milioane lei din redistribuiri în cadrul bugetului)”, scrie ministrul într-un comunicat primit vineri seara de Edupedu.ro.

„La solicitarea Ministerului Educației, bugetul pentru bursele elevilor a crescut cu 109 milioane lei prin sume defalcate din TVA (anexele 3 și 4)”, mai arată oficialul. Aceste sume sunt în conturile autorităților locale.

„Suma de 5 milioane lei a fost alocată suplimentar pentru finanțarea învățământului particular (anexa 5)”, mai spune ministrul Cîmpeanu.

Reamintim că Ministrul Educației ceruse prin declarațiile publice 160 de milioane de lei la această rectificare, spunând că nu există bani suficienți pentru plata salariilor profesorilor.

Articol în curs de actualizare


2 comentarii
  1. Tot pentru finantarea invatamantului particular sustin si modelul scolii finlandeze. Cine isi va dori invatamant de calitate va trebui sa apeleze la invatamantul privat, cu conditia sa si-l permita. Politicieni de doi bani. Urmeaza cel.putin120.000 de concedieri in invatamant in toata tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Protest al profesorilor în Câmpulung, Argeș. Cer demisia ministrului și susțin că schimbarea cifrelor de școlarizare afectează 30.000 de elevi

Cadrele didactice din Liceul Teoretic Dan Barbilian, Câmpulung, județul Argeș, protestează public față de prevederile Ordinului 4.057 semnat de ministrul Ecaterina Andronescu, prin care cifrele de școlarizare pentru fiecare școală…
Vezi articolul