Bulgaria: Absolvenții de studii superioare nu mai vor să emigreze

412 vizualizări
Sofia, Bulgaria / Foto: © Dreamstime.com
Aproximativ fiecare al zecelea bulgar – 11,9%, nu numai că intenționează să emigreze în străinătate, dar a luat deja o astfel de decizie și este foarte probabil să o pună în practică foarte curând, transmite publicația bulgară 24Chasa, citată de Rador și preluată de G4Media.ro.

„A primi venituri mai mari” sau „A economisi bani” este motivul pentru 21,9% dintre persoane, iar pentru 4,7% – „Să se realizeze profesional”. Doar 3,2% dintre potențialii migranți cu vârsta cuprinsă între 15 și 74 de ani sunt categorici în decizia lor că nu mai doresc să locuiască în Bulgaria.

Cu cât educația respondentului este mai mare, cu atât își exprimă mai puțin dorința de a emigra din țară, arată rezultatele.

Defalcarea pe etnii arată că etnicii turci și romi manifestă o dorință ceva mai mică decât bulgarii de a-și schimba locul de reședință. La întrebarea despre intențiile de a se muta în alt loc în Bulgaria, persoanele cu studii superioare care intenționează să-și schimbe locul de reședință sunt cu zece puncte procentuale mai numeroase decât cele care răspund la fel, dar au studii primare sau medii, iar când vine vorba de emigrarea în străinătate, absolvenții de studii superioare se dovedesc a fi mai puțini decât persoanele cu o calificare scăzută și studii medii.

Articolul complet, pe G4Media.ro.

Foto: © Tigger76Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Cursurile Universității Politehnica

DOCUMENT Examenele de licență și disertație 2022 vor fi înregistrate integral și pot fi susținute online numai în stare de alertă, necesitate sau urgență. Vezi proiectul metodologiei cu regulile de organizare a examenelor susținute de studenți la finalul facultății și al masterului

Examenele de licență și disertație 2022 se pot desfășura și online, pe perioada instituirii stării de alertă, necesitate sau de urgenţă, în baza unei proceduri aprobate de către senatul universitar,…
Vezi articolul

Liga Studenților Iași acuză că mai mulți profesori de la UMF Grigore T. Popa ar fi comis abuz în serviciu și șantaj, pentru că ar fi condiționat accesul la examene de vaccinarea studenților împotriva Covid-19

Liga Studenților din Iași anunță că a depus un denunț pentru sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, prin care acuză cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie…
Vezi articolul

Dacă Hotărârea de Guvern cu școlile pilot este publicată rapid, lansarea unei clase sau a două clase chiar începând cu anul școlar 2020-2021 este posibilă, spune Marian Staș, inițiatorul proiectului

”Frontul îngust pentru această ofensivă, adică breșa pe care o avem de făcut este breșa curriculară”, explică în termeni militari, într-un interviu pentru Edupedu.ro, Marian Staș, fost consilier al ministrului…
Vezi articolul