Bulgaria: Absolvenții de studii superioare nu mai vor să emigreze

411 vizualizări
Sofia, Bulgaria / Foto: © Dreamstime.com
Aproximativ fiecare al zecelea bulgar – 11,9%, nu numai că intenționează să emigreze în străinătate, dar a luat deja o astfel de decizie și este foarte probabil să o pună în practică foarte curând, transmite publicația bulgară 24Chasa, citată de Rador și preluată de G4Media.ro.

„A primi venituri mai mari” sau „A economisi bani” este motivul pentru 21,9% dintre persoane, iar pentru 4,7% – „Să se realizeze profesional”. Doar 3,2% dintre potențialii migranți cu vârsta cuprinsă între 15 și 74 de ani sunt categorici în decizia lor că nu mai doresc să locuiască în Bulgaria.

Cu cât educația respondentului este mai mare, cu atât își exprimă mai puțin dorința de a emigra din țară, arată rezultatele.

Defalcarea pe etnii arată că etnicii turci și romi manifestă o dorință ceva mai mică decât bulgarii de a-și schimba locul de reședință. La întrebarea despre intențiile de a se muta în alt loc în Bulgaria, persoanele cu studii superioare care intenționează să-și schimbe locul de reședință sunt cu zece puncte procentuale mai numeroase decât cele care răspund la fel, dar au studii primare sau medii, iar când vine vorba de emigrarea în străinătate, absolvenții de studii superioare se dovedesc a fi mai puțini decât persoanele cu o calificare scăzută și studii medii.

Articolul complet, pe G4Media.ro.

Foto: © Tigger76Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

De ce se vor închide toate școlile dintr-un județ, în bloc, dacă vor exista localități cu zero rată de infectare? Consiliul Elevilor cere descentralizarea deciziei la nivelul școlii și dezaprobă creșterea de la 1 la 3 cazuri pentru pragul de trecere a unei clase în online

Consiliul Național al Elevilor (CNE) a transmis astăzi, într-un comunicat, necesitatea adoptării unui algoritm complex de calcul al riscului epidemiologic dintr-o școală, care să ia în calcul, pe lângă rata…
Vezi articolul

Cercetătorul și filologul Ștefan Colceriu: Limbile latină și greacă veche sunt grele, iar în societate totul este la mintea cocoșului. Ne-am dezobișnuit să facem lucruri grele și, dacă vine vreo adversitate peste noi, ne poate doborî cu ușurință

Unul din motivele pentru care limbile clasice – latină și greacă veche ar trebui predate în școli mai intens este faptul că sunt limbi grele „și că în general în…
Vezi articolul

Un șef din Ministerul Educației a candidat pe postul de Director general al Direcției România Educată, care era și în subordinea lui. A luat concursul cu 100 de puncte la interviu / „Dacă era conflict de interese, nu făceam asta”, susține Sorin Decă

Secretarul general adjunct al Ministerului Educației, Sorin Decă, a candidat pentru funcția de Director general al Direcției România Educată, direcție aflată și în subordinea sa, conform surselor Edupedu.ro. Concret, acesta…
Vezi articolul