Bullying-ul elevilor, în sarcina directorilor de școli: proiect guvernamental prin care conducerea școlilor va fi obligată să prevină umilirea copiilor

1.943 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Un proiect de lege inițiat de Ministerul Muncii introduce obligativitatea pentru conducerea școlilor și liceelor de a modifica regulamentele școlare astfel încât să cuprindă măsuri pentru prevenirea manifestărilor agresive ale copiilor.

Proiectul legislativ cere ca în Legea 272/2004 privind drepturile copilului să se introducă următoarele prevederi:

”(21) Copiii, părinții, cadrele didactice, personalul didactic auxiliar și cel administrativ au obligația de a menține un climat pozitiv și incluziv în orice unitate de învățământ, care să permită tuturor copiilor să fie respectați și acceptați.
(22) Conducerea fiecărei unități de învățământ are obligația de a include în regulamentul școlar propriu, măsuri menite să prevină comportamentele agresive, de excludere, de luare în derâdere, de umilire a copiilor și a oricărei alte forme de violență în școală, între copii sau între adulți și copii, inclusiv a bullying-ului și a cyberbullying-ului.”

Mai mult, proiectul va obliga atât Ministerul Educației, cât și inspectoratele școlare și școlile în sine, să prevină și să combată comportamentele agresive în unitățile de învățământ.

Modificările legislative vin pe fondul unui număr crescând de plângeri depuse de părinți sau organizații neguvernamentale la adresa comportamentelor agresive ale unor profesori sau ale unor elevi la adresa altor copii.

Proiectul urmează să fie discutat de guvern și, dacă este adoptat, va fi transmis Parlamentului pentru dezbatere și vot.

Foto: Pixabay.com


3 comments
  1. Duceți-vă copiii la sporturi sporturi de contact si rezolvați aceasta problema mult mai simplu. Eu asa am facut cu copilul meu inca de la gradinita si nu am astfel de probleme. Evitati karate sau mai stiu eu ce aberatii de autoaparare. Duce-ti-I la Box, Lupte, judo, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste 6% dintre copiii de grădiniță și școală din Vrancea au cel puțin un părinte plecat la muncă în străinătate, arată datele Inspectoratului școlar / Cei mai mulți dintre copiii lăsați doar în grija unui părinte sunt la gimnaziu

Aproape 3.000 de elevi din judeţul Vrancea, de la învăţământul preşcolar şi până la liceu, au cel puţin unul dintre părinţi în străinătate, 578 dintre aceştia fiind în grija altor…
Vezi articolul

BREAKING Grevă generală în educație, din 22 mai, pe termen nelimitat, anunță reprezentanții celor trei mari sindicate din învățământ / Elevii să stea acasă, spun sindicaliștii. Regulile generale, anunțate de reprezentanții profesorilor – document

Sindicatele din Educație – Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Federația Sindicatelor din Educație (FSE) „Spiru Haret” și Federația Națională Sindicală (FNS) „Alma Mater” – au anunțat marți, într-o conferință de…
Vezi articolul

Critici ale Consiliul Național al Elevilor față de proiectul cu regulile de acordare a burselor la care susține că „a venit constant cu propuneri”. Organizația solicită plata integrală a cuantumului minim al burselor și acordarea acestora și pentru premianții la competițiile județene

Consiliul Național al Elevilor (CNE) semnalează, într-un comunicat de presă de vineri seară, 25 august, după ce Ministerul Educației a pus în consultare publică noile criterii de acordare a burselor…
Vezi articolul