UPDATE Cadrele didactice au format cozi la vaccinare vineri, la Romexpo. Prefectul Traian Berbeceanu face apel să fie respectate programările. Cîmpeanu: Perturbările, generate de nerespectarea orelor la care au fost planificați

3.890 de vizualizări
Cozi pentru vaccinare la Romexpo / Sursa: Captura Mediafax.ro
Sute de persoane, majoritatea angajați în educație, au format cozi lungi la centrul de vaccinare împotriva Covid-19 de la RomExpo, vineri de dimineață, potrivit Realitatea.net și Mediafax. Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat la Digi24 că au mai fost deschise 13 puncte de vaccinare dedicate personalului didactic și nedidactic, iar aglomerația s-a creat pentru că unele persoane nu au respectat programarea. La rândul său, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat astăzi la Parlament că motivul aglomerării a fost nerespectarea programărilor pentru vaccinare.

UPDATE 15:30 – „La Romexpo să știți că au fost acele mici perturbări generate de nerespectarea orelor la care au fost planificați, știu exact situații în care erau planificați pentru ora 16:00 și au venit la 8 dimineața și atunci au așteptat, din fericire s-a putut păstra distanțarea chiar mai bine decât o păstrăm noi aici pentru că Romexpo permite acest lucru. De asemenea, au fost cadre didactice care erau programate sâmbătă și duminică și au vrut să vină de vineri. Deci sunt probleme de reglaj, nu au existat probleme care să ducă la refuzul de vaccinare a celor care s-au programat”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Parlament.

Realitatea.net a relatat că dimineață se stătea la coadă și o oră, persoanele care așteptau reclamând că nu s-ar fi respectat orele de programare.

Mediafax a relatat, pe de altă parte, că cei care așteptau nu erau “deranjați că trebuie să mai aștepte câteva zeci de minute și spun că se așteptau să fie aglomerat”.

Traian Berbeceanu a spus că cei mai mulți dintre cei care s-au prezentat vineri, la RomExpo, pentru vaccinare sunt cadre didactice și că mulți erau programați, alții nu.

Berbeceanu la Digi 24:

  • Am fost la Romexpo pentru că am observat din spațiul public că sa creat o aglomerație. Am discutat cu persoane, majoritatea sunt cadre didactice. 
  • Au mai fost deschise 13 puncte de vaccinare dedicate personalului didactic și nedidactic.
  • Foarte mulți de la coadă erau programați, dar unii nu au respectat programul, s-au dus la coadă și de asta s-a creat aglomerație.
  • Toți cei care au fost astăzi fără programare au fost imunizați, dar rugăm să se respecte programările pentru că se creează un disconfort.
  • Se creează coadă, aștepți o oră la coadă și o oră să-ți elibereze adeverința de vaccinare.
  • La Romexpo s-au vaccinat în jur de 1700 de persoane din educație ieri.
  • Azi am avut o creștere importantă, le mulțumim că au ales să se vaccineze.

2 comments
  1. Sigur sunt ,,profesori” in imagine? Ca par a fi niste muncitori de la uzinele „23 August” de pe vremuri. Or fi ,,disponibilizatii” care au trecut prin ,,reconversie” pentru a deveni ,,profesori” de nu pricep nimic din ce se intampla si dau buzna ca ,,vitele” (lui Puiu, regizoru’) la balta? E nevoie sa iasa public Berbeceanu ca sa dea asigurari ca ,,ajunge la toata lumea”? Si nu-s din Caracal …

  2. Cum să te duci neprogramat?! Și dacă tot te duci (fie programat, fie nu), trebuie să vină cineva să te ia de mânuță și să te așeze la 2 metri față de alții?? Dacă te înghesui, deci nu ți-e frică de virus, de ce te vaccinezi? Bine că ne pricepem la virus și la vaccin, dar nu putem păstra 2 metri între noi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like