Calendar Bacalaureat 2022. Vineri se încheie cursurile pentru elevii de clasa a XII-a, care mai au o săptămână până la examen

24.917 vizualizări
Foto: © Mactong70 | Dreamstime.com
Vineri, 27 mai, este ultima zi de școală pentru elevii din clasele a XII-a și a XIII-a, care urmează să suțină, din 6 iunie, examenul de Bacalaureat 2022, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației. Elevii din clasele terminale sunt primii care încheie școala. După liceeni, elevii de clasa a VIII-a vor încheia cursurile pe 3 iunie, iar restul elevilor vor termina anul școlar 2021-2022 vineri, 10 iunie. Ultimii care intră în vacanța de vară sunt elevii claselor de la profilurile tehnologic și profesional, care încheie cursurile la data de 1 iulie.

Potrivit calendarului oficial, evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală la Bacalaureat are loc în perioada 6-8 iunie, iar evaluarea competențelor digitale, 9-10 iunie.

Edupedu.ro a scris că Ministerul Educației a trimis inspectoratelor o notă prin care anunță că s-a decis extinderea intervalelor de timp pentru cele două probe. Conform notei, evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională (proba C) se va face între 13 și 16 iunie. Evaluarea competentelor digitale – proba D va avea loc în perioada 8-10 iunie 2022.

Amintim că Ministerul Educației a mai trimis o notă cu privire la planificarea probei de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, în cadrul examenului de Bacalaureat. Astfel, pe 13 iunie, a doua zi de Rusalii, nu se organizează probe, deși calendarul oficial prevede asta. Mai multe detalii aici.

Calendarul oficial al examenului național de Bacalaureat 2022, Sesiunea iunie – iulie 2022
  • 23 – 27 mai 2022: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
  • 27 mai 2022: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
  • 6 – 8 iunie 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
  • 8 – 9 iunie 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
  • 9 – 10 iunie 2022: Evaluarea competențelor digitale — proba D
  • 13 – 15 iunie 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
  • 20 iunie 2022: Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
  • 21 iunie 2022: Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
  • 22 iunie 2022: Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă
  • 23 iunie 2022: Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
  • 27 iunie 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00
  • 28 – 30 iunie 2022: Rezolvarea contestațiilor
  • 1 iulie 2022: Afișarea rezultatelor finale

Foto: 53783596 © Mactong70 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Concursuri de știință prin experimente, interviuri cu cercetători sau propuneri pentru o misiune spațială, lansate pentru elevi și profesori în programul „Noaptea cercetătorilor” – ReCoNnect 2024. Înscrieri până pe 30 martie

Elevii de gimnaziu și de liceu se pot înscrie până pe 30 martie într-o serie de „misiuni” dedicate promovării științei, anunță organizatorii Concursului Național de Știință ReCoNnect 2023 – 2024…
Vezi articolul

VIDEO Salarizarea profesorilor în funcție de performanță, discutată la Guvern. Sorin Cîmpeanu: Există posibilitatea să introducem o componentă salarială de motivare în funcție de performanță, prin PNRR

Profesorii ar putea fi plătiți în funcție de performanță, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. “Există posibilitatea, o să discutăm cu miniștrii de resort și cu primul ministru, să introducem…
Vezi articolul

VIDEO Derapaj al inspectorului școlar general de Dolj, Daniel Ion: Foarte mulți trăiesc cu impresia că la liceul militar se face performanță pentru că elevii sunt foarte bine pregătiți. Nu-i așa. Să știți că sunt elevi din satul Plosca, județul Teleorman, din satul nu știu care, din județul Vaslui, din satul nu știu care, din județul Botoșani, nu sunt cei mai buni

Inspectorul școlar general al județului Dolj, liberalul Daniel Alexandru Ion, a avut un derapaj pe scena conferinței SuperTeach de sâmbătă, organizată la Craiova. Acesta a spus că la Colegiul Naţional…
Vezi articolul