Calendarul de preadmitere la studiile de licență și master 2022, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș: Înscrieri până pe 31 mai la studii de licență și 24 mai pentru studii de masterat (P)

5.563 de vizualizări
UMFST / Foto: Lucian Morariu
Încep curând înscrierile pentru Preadmitere la UMFST „George Emil Palade” din Târgu-Mureș. Înscrierea candidaților se va face exclusiv pe platforma de înscriere on-line dedicată Preadmiterii 2022 accesând pagina admitere@UMFST. Perioada de înscriere la Preadmitere la studii de Licență este 19 aprilie – 31 mai 2022. Specializarea Chimie tehnologică din cadrul Facultății de Farmacie este noutatea Universității pentru Preadmiterea 2022. NOU: preadmiterea se organizează atât la studiile de licență, cât și la cele de masterat. Perioada de înscriere la Preadmitere la Masterat este 18 aprilie – 24 mai 2022 conform calendarului afișat de Universitate aici.

UMFST „George Emil Palade”  are în componența sa șapte facultăți care acoperă domenii diverse precum sănătate, științe inginerești, știinte socio-umane, economice, juridice și administrative. Universitatea a deschis în anul 2019 o filială în Hamburg, Germania (University Targu Mures Medical Campus Hamburg sub acronimul UMCH), care oferă condiții ideale de desfășurare a activităților didactice aferente programului de studiu Medicina în Limba Engleză, ceea ce crește vizibilitatea universității în spațiul european și o face unică printre universitățile din România. UMFST pune la dispoziție o ofertă educațională extrem de variată în limbile de predare română, maghiară, engleză, un învățământ de calitate în sistem cu frecvență și la distanță, care asigură succesul în carieră al absolvenților noștri. Serviciile de consiliere educațională și de orientare în carieră puse la dispoziția studenților, campusul modern cu bază sportivă, piscină, terenuri de tenis, săli de sport, sunt de asemenea argumente pe care viitorii noștri studenți ar trebui să le cunoască.

Profesionalismul, dinamismul, multiculturalitatea, comunitatea profesori-studenți sunt principalele atribute care fac ca Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu-Mureș să fie unică.

UMFST „George Emil Palade” din Târgu-Mureș anunță organizarea pentru al doilea an consecutiv a sesiunii de Preadmitere și prezintă o bogată ofertă educațională.

Anul acesta UMFST Tg Mureș vine cu încă o noutate: Preadmiterea se organizează atât la studiile de licență, cât și la cele de masterat.

Preadmitere 2022 – studii de licență

La studiile de licență sunt așteptați să se înscrie liceenii claselor a XII-a care urmează să susțină examenul de bacalaureat în acest an, candidații care dețin diploma de bacalaureat din anii anteriori, precum și candidații care au deja o diplomă de licență și doresc să urmeze o a doua facultate. Candidații se pot înscrie simultan la maximum trei programe de studii. În acest caz își vor depune on-line dosare separate pentru fiecare program.

Înscrierea candidaților se va face exclusiv pe platforma de înscriere on-line dedicată Preadmiterii 2022 accesând pagina https://admitere.umfst.ro/.

Perioada de înscriere la Preadmitere la studii de licență este 19 aprilie – 31 mai 2022 conform calendarului disponibil la aici.

Ca o noutate pentru Preadmiterea 2022, Universitatea vine în întâmpinarea candidaților cu un nou program de studii de licență: Chimie tehnologică în cadrul Facultății de Farmacie.

Nota finală la preadmitere se calculează astfel: 60% x media aritmetică a anilor de studiu IX-XI + 40% x media aritmetică a anilor de studiu la disciplina relevantă pentru domeniul de admitere (clasele IX și X sau clasele IX, X și XI).

Oferta educațională este bogată și în ceea ce privește studiile de masterat.

Preadmitere 2022 – studii de masterat

La studiile de masterat se pot înscrie studenții aflați în ultimul an de studii universitare de licență care urmează să promoveze examenul de licență în anul în curs, urmând a fi admiși la programul de masterat ales după promovarea examenului de licență sau candidații care dețin o diplomă de licență din anii anteriori.

Înscrierea candidaților se va face exclusiv pe platforma de înscriere on-line dedicată Preadmiterii 2022, accesând pagina https://admitere.umfst.ro/.

Perioada de înscriere la Preadmitere pentru studii de masterat este 18 aprilie – 24 mai 2022 conform calendarului disponibil aici.

Condițiile de participare la concurs, criteriile de admitere și forma de examinare sunt disponibile aici.

Mai multe detalii despre oferta educațională și despre procesul de preadmitere la UMFST „George Emil Palade” Tg Mureș 2022 se găsesc la https://adminfo.umfst.ro/.

Principalele motive pentru care ați alege viața de student la UMFST „George Emil Palade” sunt:

  • Campusul universitar modern cu facilități sportive deosebite, căminele studențești aflate în imediata vecinătate, Cantina Universității situată de asemenea în campus unde se poate servi mâncare proaspăt gătită;
  • Organizațiile studențești și activitățile de voluntariat dau culoare și dinamism Universității;
  • Laboratoarele și sălile de curs alcătuiesc un „Smart campus” fiind modernizate cu ajutorul elementelor de „clădire verde”. Sunt organizate frecvent evenimente referitoare la protecția mediului și durabilitate în cooperare cu agențiile de profil și agenții economici;
  • Facilități de învățare deosebite: Centrul de Simulare și Abilități Practice oferă studenților un mediu ideal pentru însușirea abilităților practice, Laboratoarele Industria 4.0 și Fabricare inteligentă au menirea să ilustreze conceptele de combinare a sistemelor cyber-fizice, internetul lucrurilor şi internetul sistemelor, Centrul de microproducție dotat cu utilaje industriale și imprimante 3D pregătește studenții pentru activitatea industrială, Biblioteca Universității pune la dispoziția studenților atât suporturi de curs cât și cărți, publicații și lucrări de cercetare;
  • Centrul Avansat de Cercetări Medicale și Farmaceutice este singurul din țară cu peste 400 de echipamente de cercetare, unele dintre ele unice în țară;
  • Programele de mobilități permit schimburi de idei și de valori între studenți. Studenții pot aplica pentru mobilități de studii Erasmus+ de tip outgoing, finanțate de universitate, cu durata de un semestru, în universități partenere din Europa;
  • Grădina Botanică, un adevărat centru de cultură și de educație rămâne locul preferat al studenților, în vederea studiului și relaxării;
  • Studio multimedia UMFST Live care permite realizarea de emisiuni tematice și programe structurate în conformitate cu programele academice, cursuri la distanță.

E Pluribus Unum – Dintre multe, Una!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Proiectul SuperTeach este susținut de Telekom Romania

Ligia Deca, consilier prezidențial: Suntem în discuție cu Ministerul Educației și cu Ministerul Fondurilor Europene cu privire la alinierea priorităților de finanțare pentru următorul exercițiu financiar 2021-2027, pentru Planul Național de Reziliență / Bani or să fie

Corelarea resurselor de finanțare centrale, europene și locale cu nevoile din școli și din comunități – aceasta este una dintre cele mai mari provocări pentru Educație, a spus Ligia Deca,…
Vezi articolul

VIDEO 126.000 de angajați din educație, în special din grădinițe și cei care au contact direct cu elevii, vor avea prioritate să se vaccineze înainte de 8 februarie, anunță ministrul Educației / Vor fi organizate webinarii cu răspunsuri pentru profesorii nehotărâți

Un grup de 126.000 de angajați din sistemul de învățământ, în special cei din grădinițe, unde copiii nu poartă mască, dar și cei care lucrează direct cu elevii vor avea…
Vezi articolul