Când sunt examenele de Bacalaureat 2020 şi Evaluarea Naţională 2020 şi cum se vor organiza

23.777 de vizualizări
Rezultatele de la Evaluarea Națională
Foto: Freepik.com
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că şcolile se vor redeschide în septembrie, când începe noul an școlar, dar că “elevii din clasele terminale, a VIII-a, a XII-a, a XIII-a – unde este cazul, la profesională în anii terminali – vor putea, atenție, vor putea reveni la școală după 2 iunie, între 2-12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naționale”.

Cum se vor desfăşura examenele:

Klaus Iohannis a spus că “normele de distanțare pot fi respectate. Vor fi maximum 10 elevi într-o sală de clasă, vom sta maximum 2-3 ore și se vor pregăti pentru examenele naționale.

Examenele naționale – Evaluarea Națională și Bacalaureatul – se vor organiza așa cum au fost ele planificate din capul locului, însă cu respectarea unor reguli foarte stricte, de distanțare.

Vor sta la distanță mare unii de alții, vor intra pe un coridor, vor ieși pe alt coridor. Se vor face dezinfecții regulate, se va măsura temperatura tuturor persoanelor care intră în școală, și multe alte reguli care vor fi explicate în detaliu de reprezentanții Ministerului Educației”.

Având în vedere că se vor respecta calendarele actuale, iată cum va fi organizată Evaluarea Naţională 2020:

2 – 5 iunie 2020 Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a la Evaluarea Națională 2020
5 iunie 2020        Elevii de clasa a VIII-a termină școala

15 iunie 2020       Limba şi literatura română – examen scris
17 iunie 2020       Matematică – examen scris
18 iunie 2020       Limba şi literatura maternă – examen scris

22 iunie 2020        Afişarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00), urmată de înregistrarea contestațiilor (între orele 14:00 – 20:00)
27 iunie 2020        Afișarea rezultatelor finale

Evaluarea Națională 2020: Modele de subiecte la Limba română și Matematică

Pregătirea la Matematică pentru Evaluarea Națională 2020. Profesorul Sorin Borodi, despre cât timp trebuie să aloce elevii de-a VIII-a pregătirii zilnice la matematică și cum se face recapitularea

Având în vedere că se vor respecta calendarele actuale, iată cum va fi organizat Bacalaureatul 2020:

25 – 29 mai 2020           Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
29 mai 2020                    Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/ a XIII-a

9 – 10 iunie 2020           Evaluarea Competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba română – proba A
11 – 12 iunie 2020         Evaluarea Competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba maternă – proba B
15 – 17 iunie 2020         Evaluarea Competențelor digitale – proba D
18 – 19 iunie 2020         Evaluarea Competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C

22 iunie 2020                    Limba și literatura română – proba Ea) – examen scris
23 iunie 2020                    Limba și literatura maternă – proba Eb) – examen scris
24 iunie 2020                    Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – examen scris

 • Examen la Matematică – pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică și pentru absolvenții de la profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională
 • Examen la Istorie – pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus

25 iunie 2020                    Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – examen scris

Absolvenții trebuie să aleagă una dintre următoarele materii, pentru examen, în funcție de studiile urmate în liceu:

 • Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională
 • Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus

30 iunie 2020             Afișarea rezultatelor (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00)
1-6 iulie 2020            Rezolvarea contestațiilor
7 iulie 2020                Afișarea rezultatelor finale de la BAC 2020

FOTO: Freepik.com


9 comments
 1. Renuntarea cel putin la “Competentele” inutile si fara sens, echivalarea lor cu mediile din liceu, este singura solutie viabila.
  Putini stiu ca aceste examene de competente sunt mult mai complicate ca organizare si de durata decat insusi Scrisul, presupun doua probe orale, una scrisa, una de auditie si una practica.
  Cate laboratoare de informatica sa aiba un liceu ca sa plaseze sute de candidati cate 10 in sala? Cate sali de auditie? La limba moderna copiii stau patru ore in sali. Doua saptamani de pericol total pentru copii si profesori… pentru nimic! Calificative inutile.
  Insa pariez cu voi ca aceste competente NU vor fi anulate. Pentru ca acei “capi” ai ministerului nu au de fapt idee despre cum se desfasoara ele. Va avea cneva curajul sa le explice?

 2. De-aia nu mai pot ăștia. Asta încerc să aflu și eu. Bineînțeles că, la liceul unde voiam să-mi înscriu copilul, nu se știe nimic. Cu două săptămâni înainte de așa-zisele probe de aptitudini. E de noaptea minții.

 3. Nu cred ca este corect sa se sutina examenul de bacalaureat în luna iunie când doamna Anisie a anunțat ca va fi dat în luna iulie sau augus. Doamna Anisie răspunde de sănătatea elevilor? Toate unitățile de invatamant din tara vor fi dezinfectate corespunzător în condițiile în care unele școlile din România sunt într-o stare deplorabila? Cum vor ajunge elevii navetiști la examenele de Evaluare națională sau bacalaureat când noi nu avem infrastructura? După părerea mea sănătatea elevilor este mult mai importanta decât un examen care nu reflecta nici 50% din capacitatea unui elev.

 4. Nu cred ca este corect sa se sutina examenul de bacalaureat în luna iunie când doamna Anisie a anunțat ca va fi dat în luna iulie sau augus. Doamna Anisie răspunde de sănătatea elevilor? Toate unitățile de invatamant din tara vor fi dezinfectate corespunzător în condițiile în care unele școlile din România sunt într-o stare deplorabila? Cum vor ajunge elevii navetiști la examenele de Evaluare națională sau bacalaureat când noi nu avem infrastructura?

 5. Nu vad o soluție corecta să duci copii 2 săptămâni la școală să recupereze 2 luni de stat acasă ,majoritatea copiilor locuiesc și cu bunici in familie ,riscam să îmbolnăvim atat copii cât și familiile lor ca mai apoi sa nu mai poată susține săracii nici examenul in sine .Iar transportul spre școală cum se face ?merg autobuzele cu 10 elevi deși cam multi pt un autobuz ,de ce nu se ia în calculul mediile de peste ani se crede că avem copii prea sănătoși și nu stim cum sa ii îmbolnăvim ba mai mult doar cei din clasele inferioare sunt copii noștri doar pt aceia se pot lua masuri ,aceștia care au clase terminale nu sunt ai noștri ,daca doamne ferește se îmbolnăvesc cine susține evaluarea sau bacalaureatul ?,doamna ministru cu domnul președinte.
  Va mulțumesc dar eu zic totuși să vă mai gândiți că nu suntem singurii care am proceda la încheierea cu mediile de peste ani sau vi se pare că stam prea bine la capitolul decese și nr de îmbolnăviri , vi se pare că trebuie să ajungem celelalte țări? Nu cred că este așa o mare crimă dacă se încheie anul pt clasele a VIII și a XII fara examen deoarece notele sunt tot munca elevilor iar care nu au muncit în timpul anului nu vor munci nici acum mai mult .Totuși mai ganditi-va sau d-voastră nu mai aveți copii de vârsta copiilor noștri?

 6. Nu vad o soluție corecta să duci copii 2 săptămâni la școală să recupereze 2 luni de stat acasă ,majoritatea copiilor locuiesc și cu bunici in familie ,riscam să îmbolnăvim atat copii cât și familiile lor ca mai apoi sa nu mai poată susține săracii nici examenul in sine .Iar transportul spre școală cum se face ?merg autobuzele cu 10 elevi deși cam multi pt un autobuz ,de ce nu se ia în calculul mediile de peste ani se crede că avem copii prea sănătoși și nu stim cum sa ii îmbolnăvim ba mai mult doar cei din clasele inferioare sunt copii noștri doar pt aceia se pot lua masuri ,aceștia care au clase terminale nu sunt ai noștri ,daca doamne ferește se îmbolnăvesc cine susține evaluarea sau bacalaureatul ?,doamna ministru cu domnul președinte.
  Va mulțumesc dar eu zic totuși să vă mai gândiți că nu suntem singurii care am proceda la încheierea cu mediile de peste ani sau vi se pare că stam prea bine la capitolul decese și nr de îmbolnăviri , vi se pare că trebuie să ajungem celelalte țări? Nu cred că este așa o mare crimă dacă se încheie anul pt clasele a VIII și a XII fara examen deoarece notele sunt tot munca elevilor iar care nu au muncit în timpul anului nu vor munci nici acum mai mult .Totuși mai ganditi-va sau d-voastră nu mai aveți copii de vârsta copiilor noștri?

 7. Mi se pare atat de absurd… Am fost indopati ca vom sustine examenul de Bacalaureat in luna iulie. Acum dupa 2 iunie vom putea merge la scoala, ca in data de 9 iunie sa incepem prima proba orala la limba romana. Iar in 22 iunie avem proba scrisa la limba romana. Probabil venim dupa 2 iunie numai sa nu uitam care e drumul spre scoala…

 8. Sper sa se renunte la probele orale la BAC, asa cum am auzit ca a facut nu mai stiu ce tara.Nu se pun note la acestea, nu intervin absolut deloc in calculul mediei, singura cerinta e ca elevul sa fie prezent. Un elev care nu face nimic la aceste probe si obtine la probele scrise media peste 6 ia examenul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like