Când vom afla ce se întâmplă cu examenele și anul școlar? Monica Anisie: Mai avem puțin de așteptat, pentru că toate deciziile vor fi corelate cu evoluția epidemiei COVID-19

5.025 de vizualizări
FOTO: Captura presidency.ro
“Mai avem puțin de așteptat” până când Ministerul Educației va anunța o decizie cu privire la structura anului școlar în curs și la examenele din acest an, a declarat ministrul Monica Anisie, pentru Edupedu.ro. Contactată după ce Ministerul a publicat câte 5 seturi de “teste de antrenament” pentru pregătirea elevilor de clasele a VIII-a și a XII-a pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, Anisie a spus că “îmi doresc ca niciun elev sau cadru didactic să nu fie infectat și vom reveni la cursuri atunci când siguranța lor este posibilă”.

Amintim că ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat în weekend că “foarte curând, în funcție de evoluția situației la nivel național privind pandemia COVID-19, vom transmite oficial datele referitoare la reluarea cursurilor și la situația examenelor naționale“. Astăzi, 30 martie, Ministerul a publicat “teste de antrenament” pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat.

Întrebată de Edupedu.ro când vor afla elevii, părinții și profesorii când vor fi susținute examenele și care este decizia cu privire la structura anului școlar 2019-2020, Monica Anisie a declarat următoarele:

  • Mai avem puțin de așteptat, pentru că toate deciziile pe care le vom lua în cadrul Ministerului Educației vor fi corelate cu ceea ce se întâmplă în situația evoluției epidemiei COVID-19. Ceea ce vreau să înțeleagă toată lumea este faptul că îmi doresc ca niciun elev sau cadru didactic să nu fie infectat și vom reveni la cursuri atunci când siguranța lor este posibilă.
  • Am publicat împreună cu Centrul Național de Evaluare și Examinare o serie de teste de antrenament tocmai pentru a-i menține pe elevii din clasele terminale în contact cu pregătirea pentru examene.
  • Am luat în considerare propunerile Consiliului Național al Elevilor și îi asigur că vom lua toate măsurile în așa fel încât elevii să nu aibă de suferit.
  • Sfatul meu către elevi este să rezolve aceste teste de antrenament. Pe data de 3 aprilie vom publica baremul, iar elevii se pot autoevalua. Dar în același timp îi rog și pe colegii mei profesori să îi ajute pe elevi în rezolvarea acestor teste de antrenament.
  • Profesorii, elevii și părinții au la dispoziție 2 numere de telefon la care pot apela, prin proiectul Ambasador, pentru susținerea emoțională în această perioadă grea (0771.141.767 și 0771.141.750)“.
Citește și:

 


4 comments
  1. Buna ziua!.Cel mai bine ar fi sa se aplice metoda din Olanda si pentru cei care termina clasa a VIII-a si pentru elevii din clasa a XII-a. Macar o data in viata sa faca Ministerul Educatiei ceva util pentru copiii, deoarece nu este vina lor. Cred ca este cea mai buna solutie in momentul de fata. Multumesc!

  2. Nu, pentru ca notarea elevilor nu este unitara. Atunci cand notarea va fi pe baza unor teste standardizare, inclusiv tezele, atunci vom putea sa comparam prin note calitatea competentelor elevilor.

  3. Modelele nu pot fi descarcate deoarece mult prea multi oameni deja le acceseaza, era de asteptat acest lucru. Nu ar fi mai bine, pentru sanatatea elevilor, sa se aplice metoda din Olanda, care s-a aplicat ( cred ) si in SUA si in UK? Cred ca este cea mai buna solutie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Noua lege a minorităților naționale din Ucraina – prevederile privind educația: Este declarat dreptul la studiu în limba minorităților, dar articolele detaliate fac trimitere la Legea ucraineană a educației și produc nemulțumiri

Noua lege ucraineană a minorităților naționale, adoptată cu câteva zile în urmă și primită pe un ton critic la București, abordează chestiunile legate de educație, în contextul drepturilor minorităților, însă…
Vezi articolul

Concurs pentru școli, lansat de Asociația de Literație: formare gratuită a profesorilor, cu strategii de predare astfel încât elevii să înțeleagă ce citesc și sarcinile pe care le primesc

Asociația Română de Literație a lansat competiția “Citesc pentru a învăța”, prin care 10 școli gimnaziale care se înscriu în concurs pot să câștige formarea gratuită a profesorilor de toate…
Vezi articolul

Elevă a Colegiului Gheorghe Lazăr din Sibiu, admisă la unele dintre cele mai bune universități din lume / Directorul liceului: „Este printre cei mai buni elevi pe care școala i-a avut vreodată” / University College London i-a propus specializarea inginerie robotică și inteligență artificială

Beatrice Cristea, olimpică și elevă în clasa a XII-a la Colegiul Lazăr, a aplicat la cele mai bune universități din Anglia, Franța și SUA. Până acum a fost admisă în…
Vezi articolul

GHID Înscrierea în clasa pregătitoare 2023. Părinții care își înscriu copiii la altă școală decât cea de circumscripție pot bifa să le fie locul păstrat la școala de care aparțin / Răspunsuri de la Ministerul Educației la cele mai frecvente întrebări

Cele mai frecvente întrebări privind înscrierea copiilor în clasa pregătitoare 2023 au primit răspunsuri de la Ministerul Educației într-un ghid publicat miercuri pe site-ul instituției. Astfel, pot fi înscriși la…
Vezi articolul

Die Welt: Guvernul Germaniei vrea să blocheze încercarea lui Donald Trump de a cumpăra cu un miliard de dolari patentul pentru vaccinul anti-coronavirus dezvoltat de o companie germană

Președintele SUA, Donald Trump, încearcă să cumpere patentul unui vaccin anti-coronavirus dezvoltat în Germania pentru a-l utiliza exclusiv în SUA, transmite cotidianul german Die Welt. Ziariștii germani scriu că guvernul…
Vezi articolul