Câte două teste de antrenament pe săptămână pentru Evaluarea Națională 2021 vor fi publicate la fiecare materie de examen, din 17 mai – Surse

10.739 de vizualizări
Examen studiu pregatire test scoala clasa / Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Elevii de clasa a VIII-a vor avea câte 2 seturi de antrenament pe săptămână pentru a se pregăti pentru Evaluarea Națională 2021, potrivit surselor Edupedu.ro. Concret, Ministerul va publica începând din 17 mai două teste la Limba și literatura română, două teste la Matematică și două teste la Limba și literatura maternă. Până acum, Ministerul publica un singur set de teste, săptămânal.

Amintim că elevii de clasa a VIII-a au învățat după noi programe școlare, iar examenul de Evaluare Națională urmează să fie mai apropiat de testările internaționale de tip PISA. Evaluarea Națională 2021 se susține pentru prima dată de către elevii care au învățat după un nou curriculum fundamentat pe competențe, nu pe conținuturi, iar legea educației vorbește despre centrarea predării pe elev, cu adaptarea predării la nivelul copilului.

“În condițiile în care se dau câte 2 teste de antrenament de la Minister pe materie, care acoperă cele 4 ore de predare săptămânală de la clasa a VIII-a, ori nu ne putem face orele normale de pregătire pentru examen, adaptate capacității de înțelegere a elevilor de la clasă, ori nu facem testele la școală și atunci ele ajung să susțină industria meditațiilor”, au declarat pentru Edupedu.ro profesori care vor să-și păstreze anonimatul.

“Sunt ‘rețete’ prin care din nou ‘dresăm’ gândirea elevilor, în loc să-i lăsăm să gândească”, susțin profesorii contactați de Edupedu.ro, care acuză Ministerul că îi împiedică astfel să adapteze predarea și recapitulările, în timpul rămas până la examenele care încep pe 22 iunie.

Testele de antrenament publicate până acum pentru Evaluarea Națională 2021, precum și baremele:
Testele de antrenament publicate până acum pentru Bacalaureat 2021, precum și baremele:

Instituția a lansat până acum 9 seturi de teste de antrenament pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, începând cu data de 22 februarie 2021. A oprit publicarea de noi teste la clasa a VIII-a în săptămâna în care elevii au susținut simularea Evaluării Naționale și, de asemenea, nu a publicat teste noi la clasa a XII-a în săptămâna simulărilor Bacalaureatului.

Calendar Evaluarea Națională 2021
 • 07 – 11 iunie 2021           Înscrierea la evaluarea națională
 • 11 iunie 2021                   Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
 • 22 iunie 2021                  Limba și literatura română – probă scrisă
 • 24 iunie 2021                  Matematica – probă scrisă
 • 25 iunie 2021                  Limba și literatura maternă – probă scrisă
 • 29 iunie 2021                  Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
 • 29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) Depunerea contestațiilor
 • 30 iunie – 4 iulie 2021    Soluționarea contestațiilor
 • 4 iulie 2021                      Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
Citește și:
DOCUMENT Evaluarea Națională 2021, clasa a VIII-a. Calendarul oficial al etapei speciale 28 iunie – 12 iulie la care pot participa doar cei care au lipsit din motive medicale / În sălile de examen va fi cel puțin un profesor supraveghetor


3 comments
 1. Inteleg ca postam mai multe teste de antrenament pentru Evaluare Nationala, dar pentru Bacalaureat cand? Nu considerati ca si noi avem nevoie de putin ajutor si de mai multa munca? Sau nu aveti timpul si cheful necesar sa compuneti atatea subiecte si pentru noi? Chiar nu va pasa de adolescentii care anul acesta dau examenul vietii?

 2. Ce să-i mai învețe? Până acum ce au făcut domnii profesori? Testele de antrenament sunt puține comparativ cu anul trecut. Până la examen timpul este scurt, mai ales intre ultima zi de cursuri și prima zi de examen.
  Programa școlară și ce se preda la clasă, diferă de testele propuse pentru examen.
  Anul trecut nu au fost deranjați domnii profesori de la clasă, că ministerul a propus 50 de teste de antrenament.

 3. “Sunt ‘rețete’ prin care din nou ‘dresăm’ gândirea elevilor, în loc să-i lăsăm să gândească”, susțin profesorii..
  Cum îi lasați să gândescă dacă au invatat cum se scrie un e-mail atat la orele de TIC cat si cele de romana iar profesorii (si sunt multi) le spun ca este gresit daca incep cu „Salut, Vlad”, „Bună, Maria”?
  Citez din manuale:
  – Manual TIC “E-mailul, ca orice scrisoare, începe cu o formulă de adresare. Aceasta trebuie să fie aleasă în funcție de destinatar (de exemplu „Dragă mamă”, „Stimate Domn Popescu”, „Salut, Vlad”, „Bună, Maria” etc.)”
  – Manual romana “o formulă de salut; Atenție! După formula de salut se pune virgulă.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Bugetarii care au salariul brut peste 10.000 de lei nu vor mai primi vouchere de vacanță, indemnizație pentru vacanță sau pentru hrană, spune Ministrul Finanțelor, care invocă nevoia de “asigurare a unui salariu decent pentru profesori”

Ministrul de finanțe, Marcel Boloș, a anunțat că o măsură de reducere a cheltuielilor la buget este tăierea voucherelor de vacanță pentru salariații de la buget care au peste 10.000…
Vezi articolul

EXCLUSIV Cine sunt câștigătorii licitației pentru manualele de anul viitor cu care Ministerul Educației a încheiat acorduri-cadru. Majoritatea rezultatelor licitației de manuale de clasa a VII-a sunt contestate

Ministerul Educației a stabilit primii câștigători ai licitației pentru manualele de clasele I – a VII-a, care din septembrie ar urma să intre în școli. Aproape toate editurile participante la…
Vezi articolul