Cazuri noi de infectare cu Covid la școli din Constanța, Dolj, Botoșani, Timiș și Sectorul 2 București. Ministrul Educației: Apariția acestor cazuri nu are ca sursă infectarea în cadrul școlii

5.224 de vizualizări
Foto © Dreamstime.com
Informații privind cazuri de coronavirus depistate în rândul elevilor și profesorilor, în primele zile de la începerea școlilor, au continuat să apară punctual, joi, cu date din Constanța, Dolj, Botoșani și o școală din Sectorul 2 din București, potrivit G4Media.ro. Cazurile au fost anunțate de diverse autorități, dintre care doar o parte au precizat că nu este vorba despre situații depistate în urma testărilor din școli. De asemenea, un caz a fost raportat și în județul Timiș, a confirmat pentru Edupedu.ro inspectorul Școlar General Marin Popescu.
 • O situație centralizată urmează să fie publicată în ultima parte a zilei, a menționat, joi, ministrul Sorin Cîmpeanu, care a spus că apariția acestor cazuri nu are ca sursă infectarea in cadrul școlii.

UPDATE: Un caz a fost semanlat și în județul Timiș, este vorba de un elev de la o clasă de a VIII-a, confirmat cu coronavirus, a declarat pentru Edupedu.ro inspectorul Școlar General Marin Popescu.

Ultimele cazuri semnalate de G4Media.ro, care sintetizează situații semnalate de News.ro, botosaninews.ro și alte surse:

 • Opt elevi și șase angajați au fost confirmați în unități de învățământ din Constanța, conform news.ro, potrivit cărora toate cazurile s-au testat în afara școlilor.
 • La Școala 56 din București au fost identificate două cazuri, conform Digi24 – un elev de pregătitoare și unul de clasa a III-a.
 • Un caz a fost înregistrat la Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Botoșani (elevă clasa a XII-a), conform botosaninews.ro.
 • Un elev, un student și un cadru didactic au fost confirmați cu Covid-19 în ultimele 24 de ore, conform Prefecturii Dolj, citate de news.ro.

Citește articolul complet pe G4media.ro

Photo 194658483 © EvgenyatamanenkoDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


4 comentarii
 1. Ce gargara ieftina face Campeanu asta. “Nu s-au imbolnavit la scoala”, “S-au imbolnavit in vacanta”, “Parintii sa fie atenti”, parinti lipsiti de responsabilitate.
  Asta traieste pe alta lume :)).
  Cat de penibil poti fi sa anunti cu o zi sau doua in urma ca sunt zero cazuri?
  150 de cazuri depistate cu definitia lor de caz e doar varful aisbergului.

  1. Interesele politice si de grup din pacate primeaza fara scrupule.Cui ii pasa de sanatatea familiilor noastre??? Ce graba ati putut avea in a deschide scolile cand toata Europa le inchide???Domnule iresponsabil ministru ,ati vrut sa va aratati “muschii” dar nu va dau o luna si veti inchide din nou!! A meritat acest efort in loc sa pregatiti scolile pt toamna,pt un an scolar impecabil??? Cine invata fizic invata si online si chiar mai bine. Va spune mama a doi copii din ciclul primar. Se descurca minunat si in online si pt cine are interes in a invata nu e un an pierdut dimpotriva. Probabil v-ati consultat cu nescoliti,mediocri si dezaxati in a lua aceste decizii care ne va riuna pe toti. Rusine sa va fie!!!! Nu va interessata sanatatea acestui neam,al copiilor ci doar populismul ce il manifestati .
   Acela e unicul interes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Facultățile vor primi o instrucțiune de la Ministerul Educației să treacă activitatea în online, din 25 octombrie până pe 5 noiembrie – decizia Comitetului pentru Situații de Urgență

Ministerul Educației urmează să trimită instituțiilor de învățământ superior o instrucțiune prin care se va recomanda trecerea în sistem online a tuturor activităților în perioada 25.10.2021 – 05.11.2021, potrivit deciziei…
Vezi articolul

Ministrul Educației anunță că inventariază toate aparatele de testare pentru coronavirus, “din cadrul universităților și institutelor de cercetare, pentru a le pune la dispoziția Ministerului Sănătății”

“Vreau să vă anunț că am luat măsura să inventariez toate PCR-urile [aparate cu care se fac testele pentru COVID-19] din cadrul universităților și institutelor de cercetare, pentru a le…
Vezi articolul

BREAKING Luni, elevii din București se duc la școală și grădiniță. Monica Anisie, după depășirea ratei de infectări de 3 la mie: Mâine la 8:00 am convocat inspectorii școlari pentru a realiza planul de măsuri privind desfășurarea activităților didactice online

Copiii din Capitală merg luni la școală și la grădiniță, chiar dacă astăzi Guvernul a anunțat că Bucureștiul are o rată de infectare oficială de 3,02 la mia de locuitori.…
Vezi articolul