Cazuri noi de infectare cu Covid la școli din Constanța, Dolj, Botoșani, Timiș și Sectorul 2 București. Ministrul Educației: Apariția acestor cazuri nu are ca sursă infectarea în cadrul școlii

5.239 de vizualizări
Foto © Dreamstime.com
Informații privind cazuri de coronavirus depistate în rândul elevilor și profesorilor, în primele zile de la începerea școlilor, au continuat să apară punctual, joi, cu date din Constanța, Dolj, Botoșani și o școală din Sectorul 2 din București, potrivit G4Media.ro. Cazurile au fost anunțate de diverse autorități, dintre care doar o parte au precizat că nu este vorba despre situații depistate în urma testărilor din școli. De asemenea, un caz a fost raportat și în județul Timiș, a confirmat pentru Edupedu.ro inspectorul Școlar General Marin Popescu.
 • O situație centralizată urmează să fie publicată în ultima parte a zilei, a menționat, joi, ministrul Sorin Cîmpeanu, care a spus că apariția acestor cazuri nu are ca sursă infectarea in cadrul școlii.

UPDATE: Un caz a fost semanlat și în județul Timiș, este vorba de un elev de la o clasă de a VIII-a, confirmat cu coronavirus, a declarat pentru Edupedu.ro inspectorul Școlar General Marin Popescu.

Ultimele cazuri semnalate de G4Media.ro, care sintetizează situații semnalate de News.ro, botosaninews.ro și alte surse:

 • Opt elevi și șase angajați au fost confirmați în unități de învățământ din Constanța, conform news.ro, potrivit cărora toate cazurile s-au testat în afara școlilor.
 • La Școala 56 din București au fost identificate două cazuri, conform Digi24 – un elev de pregătitoare și unul de clasa a III-a.
 • Un caz a fost înregistrat la Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Botoșani (elevă clasa a XII-a), conform botosaninews.ro.
 • Un elev, un student și un cadru didactic au fost confirmați cu Covid-19 în ultimele 24 de ore, conform Prefecturii Dolj, citate de news.ro.

Citește articolul complet pe G4media.ro

Photo 194658483 © EvgenyatamanenkoDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


4 comments
 1. Ce gargara ieftina face Campeanu asta. “Nu s-au imbolnavit la scoala”, “S-au imbolnavit in vacanta”, “Parintii sa fie atenti”, parinti lipsiti de responsabilitate.
  Asta traieste pe alta lume :)).
  Cat de penibil poti fi sa anunti cu o zi sau doua in urma ca sunt zero cazuri?
  150 de cazuri depistate cu definitia lor de caz e doar varful aisbergului.

  1. Interesele politice si de grup din pacate primeaza fara scrupule.Cui ii pasa de sanatatea familiilor noastre??? Ce graba ati putut avea in a deschide scolile cand toata Europa le inchide???Domnule iresponsabil ministru ,ati vrut sa va aratati “muschii” dar nu va dau o luna si veti inchide din nou!! A meritat acest efort in loc sa pregatiti scolile pt toamna,pt un an scolar impecabil??? Cine invata fizic invata si online si chiar mai bine. Va spune mama a doi copii din ciclul primar. Se descurca minunat si in online si pt cine are interes in a invata nu e un an pierdut dimpotriva. Probabil v-ati consultat cu nescoliti,mediocri si dezaxati in a lua aceste decizii care ne va riuna pe toti. Rusine sa va fie!!!! Nu va interessata sanatatea acestui neam,al copiilor ci doar populismul ce il manifestati .
   Acela e unicul interes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Educația va fi întotdeauna un șantier în lucru. Acești copii au nevoie de oameni care să-i vadă, să treacă dincolo de hainele murdare, de pantofii rupți, de caietele lipsă, a mărturisit Mihaela Bucşa, profesoară de Fizică la două școli din Brașov, premiată la Gala Merito

„Părinții, care aveau cel mult patru clase, mă întrebau la ce le trebuie copiilor atâta școală. Nu au de unde să știe că școala îi ajută, trăiesc cu sentimentul că…
Vezi articolul

Rectorul Remus Pricopie, despre tensiunile dintre partidul AUR și SNSPA: “Așa cum ieri cei de la AUR au intrat în sălile de clasă și încercau să spună că această școală nu e bună, veniți la noi la AUR, același mesaj era în perioada legionarilor, în ’39-’40”

Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), apreciază, într-un interviu acordat Digi24.ro, că atitudinea sa și a profesorilor SNSPA care au luat poziție publică față de…
Vezi articolul

OFICIAL România are 302.173 copii și elevi defavorizați, dar Guvernul oferă câte 500 de lei doar pentru 260.000 dintre ei. Banii vin sub formă de “tichete educaționale” pentru haine și materiale școlare. Ordonanța de urgență a fost publicată în Monitorul Oficial

România are 302.173 copii și elevi defavorizați, potrivit Ministerului Educației, dar Guvernul a decis să ofere câte 500 de lei doar pentru 260.000 dintre ei, potrivit Ordonanței de Urgență a…
Vezi articolul