Cazurile Covid-19 cauzate de o variantă indiană – în creștere în școlile din Anglia, pe fondul renunțării la obligația elevilor de a purta mască / Numărul de focare e în continuare redus

189 de vizualizări
Foto: © Justoomm | Dreamstime.com
Varianta Delta a noului coronavirus, descoperită în India, a început să se răspândească în școlile și colegiile din Anglia, în condițiile în care în această țară s-a renunțat la purtarea obligatorie a măștilor de către elevi, la liceu, scrie The Guardian.

Publicația citează date culese între 26 aprilie și 30 mai de către agenția Public Health England (PHE), cu privire la focarele identificate în asociere cu această variantă a virusului. Datele, solicitate de către sindicate, arată că numărul de infecții cu această variantă a virusului a crescut în această perioadă, ajungând la 140 de incidente.

The Guardian o citează pe Christina Pagel, director al unității de cercetări operaționale clinice a University College London, potrivit căreia datele indică faptul că școlile sunt o “sursă majoră” de transmisie, după ce guvernul a renunțat la folosirea măștilor de către elevi, în învățământul secundar.

Un reprezentant al agenției PHE a indicat faptul că numărul de focare în școli este în continuare redus, dar “există o ușoară creștere în săptămânile recente”, în linie cu o creștere a infectărilor cu noile variante detectate în comunitate.

Foto: © Justoomm | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Orban: Școala va începe pe 14 septembrie / Au fost niște opinii exprimate de niște medici epidemiologi, deocamdată nu s-a discutat oficial la nivel guvernamental chestiunea amânării începerii fizice a cursurilor

Școala va începe pe 14 septembrie, a declarat duminică premierul Ludovic Orban, într-o conferință de presă la Bistrița. Orban a spus că, legat de scenariul amintit săptămâna trecută, în care…
Vezi articolul