Ce facem cu copiii în vacanța mare, prima fără nicio restricție de la începutul pandemiei? Bunicii, after-school-urile și taberele rămân soluțiile cele mai la îndemână / Cum își petrec adolescenții timpul liber

699 de vizualizări
Tabere scolare, elevi in excursie in vacanta / Foto: dreamstime.com
Foto: Dreamstime.com
Mai este doar o săptămână din anul școlar în curs și începe vacanța mare. România are una dintre cele mai lungi vacanțe din Europa, de fix 12 săptămâni în această vară, prima fără nicio restricție de la începutul pandemiei. Cu concedii care variază în general între 2 și 4 săptămâni, părinții sunt preocupați să găsească soluții pentru petrecerea timpului copiilor, în cazul celor mai mici având nevoie de supraveghere permanentă.

G4Media.ro a stat de vorbă cu părinți ai copiilor de diferite vârste, de la grădiniță și până la liceu. Ce faceți cu copiii toată vara? Cum își vor petrece copiii voștri vacanța de vară? – sunt întrebările la care ne-au răspuns mai mulți părinți.

O mică parte din vacanță, copiii și-o vor petrece cu părinții, în perioada de concediu a acestora. În general, vor călători fie în țară, fie spre alte destinații.

În rest, bunicii, after-school-urile și taberele rămân soluțiile cele mai la îndemnă.

Copiii de grădiniță și școlarii trebuie să fie supravegheați aproape tot timpul, nu pot rămâne singuri în casă cât părinții sunt la serviciu. Când au bunici la țară sau în alte orașe, își petrec mare parte din vară cu ei. Dacă această variantă nu există, părinții plătesc bone, after-school-uri sau, acolo unde există, își duc copiii la puținele grădinițe de stat care rămân deschise și în cursul verii.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Photo 124859829 © Sergey Novikov | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like