Ce se întâmplă cu examenele de final de an în școlile din țara europeană cu cel mai bun scor PISA, Estonia

9.596 de vizualizări
Mailis Reps, ministrul educatiei din Estonia FOTO: hm.ee
Estonia, țara care a înregistrat cele mai bune rezultate din Europa la ultimele evaluări PISA, lucrează după două scenarii în privința examenelor și testelor de sfârșit de școală, după cum au spus, joi, pentru EduPedu.ro reprezentanții Ministerului eston al Educației. Pentru moment, săptămâna aceasta s-a decis amânarea tuturor acestor examene și teste de stat, care erau programate în aprilie.

Potrivit oficialilor citați, scenariile luate în calcul vizează diverse evoluții în situația măsurilor de combatere a epidemiei. Astfel:

  • Dacă se va putea reveni la cursurile normale, la începutul lunii mai, este posibil ca elevii din învățământul secundar să-și poată da la timp examenele, adică înainte de încheierea anului școlar.
  • Dacă învățarea la distanță va trebui să continue o perioadă mai lungă de timp, autoritățile vor căuta soluții specifice, în cooperare cu școlile din următorul ciclu, cum sunt universitățile sau postlicealele, în cazul elevilor care termină liceul.

Țările analizează, în prezent, ce se va întâmpla cu examenele de tip Bacalaureat sau evaluări naționale, în condițiile perturbării masive produse de închiderea școlilor și trecerea la învățământul online/la distanță:


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Plagiatorii care vor să scape nepedepsiți, protejați de majoritatea PSD-PNL-UDMR, acuză USR. Un proiect de eliminare a posibilității de renunțare voluntară la titlul de doctor – respins în Comisia de învățământ a Camerei Deputaților

Propunerea legislativă a USR de modificare a Legii educaţiei naţionale prin care să fie interzisă renunţarea voluntară la titlul de doctor a primit, marţi, raport de respingere în Comisia pentru…
Vezi articolul
Contestații BAC

BREAKING Ministerul Educației introduce două declarații pe propria răspundere pentru școala online, una pentru profesori și alta pentru părinți și elevi, în care toți „se obligă” să nu înregistreze sau să distribuie imagini din timpul cursurilor pe net

Ministerul Educației introduce două declarații pe propria răspundere, pe care vor trebui să le semneze părinții, elevii și profesorii, potrivit unui document trimis în toate școlile, obținut de Edupedu.ro. În…
Vezi articolul

UPDATE Curtea Constituțională a respins sesizările de neconstituționalitate pe cele două legi ale Educației Deca-Iohannis / Admiterea la liceu, transportul elevilor sau exmatricularea elevilor în timpul învățământului obligatoriu, printre chestiunile reclamate

Curtea Constituțională a respins sesizările de neconstituţionalitate depuse de USR şi Forţa Dreptei, în legătură cu noile legi ale Educaţiei. Procedura care a stat la baza adoptării proiectelor de lege…
Vezi articolul