Ce spune președinția în cazul copiilor folosiți pentru imaginea lui Klaus Iohannis, la Buzău: Intrarea elevilor a fost un demers spontan, din dorința copiilor și a cadrelor didactice de a interacționa cu Președintele României

855 de vizualizări
Sursa: Captura Youtube – Administratia Prezidentiala
“Nu a existat nicio intenție din partea AP (Administrația Prezidențială – n.red.) de a construi deliberat un cadru în care să se afle și elevii”, spune Președinția într-un răspuns pentru Edupedu.ro, în legătură cu situația produsă în cadrul vizitei efectuate marți de Klaus Iohannis la o școală din Buzău. Atunci, zeci de copii au fost aliniați în spatele președintelui, trebuind să asculte aproape jumătate de oră ce declara acesta în fața presei – și cu spatele la ei – despre inflație, agricultură sau legile securității. La sfârșitul declarațiilor de presă, copiii l-au aplaudat pe șeful statului.

La solicitarea Edupedu.ro, Administrația Prezidențială afirmă că acela a fost “un demers spontan (…) generat de dorința copiilor și a cadrelor didactice de a interacționa cu Președintele României.”

Întrebată dacă a existat un acord al părinților pentru ca elevii să apară în imaginile media din timpul conferinței de presă a președintelui, președinția, citând date oferite de școala respectivă, spune că “unitatea de învățământ are un acord general încheiat încă de la începutul anului școlar cu părinții elevilor (…)”.

  • La conferința de marți, desfășurată la Școala Gimnazială nr. 11 din Buzău, copiii nu au fost prezenți când președintele vorbea despre această unitate de învățământ, dar au apărut în momentul când el a început să răspundă la întrebări, începând cu tema drogurilor de la festivalul Saga. Ei au stat aliniați în spatele președintelui până la final, când au aplaudat.
Declarația completă a Administrației Prezidențiale:

“Imaginile pe care le aveți la dispoziție pe site-ul Administrației Prezidențiale (AP) de la începutul declarațiilor de presă arată că nu a existat nicio intenție din partea AP de a construi deliberat un cadru în care să se afle și elevii. La începutul declarațiilor, în imagini se află doar Președintele României. 

Intrarea elevilor pe terenul de sport a fost un demers spontan, care nu a afectat programul școlar și a fost generat de dorința copiilor și a cadrelor didactice de a interacționa cu Președintele României. 

Potrivit informațiilor puse la dispoziție de Școala Gimnazială nr. 11 din Municipiul Buzău, unitatea de învățământ are un acord general încheiat încă de la începutul anului școlar cu părinții elevilor în ceea ce privește apariția acestora în imaginile foto-video care sunt făcute publice în cadrul evenimentelor derulate în comunitatea școlară.”

Citește și: Zeci de elevi din școala vizitată de Klaus Iohannis la Buzău, folosiți pentru imaginea președintelui: au fost puși să stea în soare ca să-l asculte cum vorbește despre drogurile de la festivalul Saga, pensii, inflație și legile securității. La final, aplauze

2 comments
    1. Pot confirma din propria experiență că și atunci dorința pionierilor de a-l întâlni pe conducătorul statului era la fel de spontană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Daniel Funeriu / Foto: Facebook.com/Daniel Funeriu

Daniel Funeriu, către președintele Iohannis: Schimbați urgent modul de admitere la liceu. Vom produce generații întregi de infirmi intelectual, pentru că nimeni nu va mai dori să fie profesor de fizică, chimie, biologie, istorie, geografie

„Din cauză că doar româna și matematica vor fi importante pentru intrarea la liceu, ne îndreptăm către un cataclism educațional. Nimeni nu va mai dori să fie profesor de fizica,…
Vezi articolul