Cei șapte „profesori ai anului” din mediul rural, premiați de Asociația Teach for Romania

8.617 vizualizări
Foto: captura Teach for Romania
Șapte cadre didactice din școli aflate în comunități rurale au câștigat titlul de „profesorul anului” din partea Asociației Teach for Romania. Premiile au fost anunțate joi, 15 februarie, la Gala Profesorul Anului din mediul rural 2024. Au fost peste 500 de propuneri pentru aceste premii, iar dintre aceștia 22 au fost finaliști.

Lista profesorilor premiați:

Categoria: Dezvoltarea leadership-ului la elevi

Marinela Culea – Director, Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” Brănești, Ilfov;

Categoria: Educatori

Elena Irina Șalău – Educator, Grădinița cu Program Normal Nedeia, comuna Gighera, Dolj;

Categoria: Dezvoltarea literației

Loredana Biliboc – Învățător, Școala Gimnazială Pustiana, Pîrjol, Bacău;

Categoria: Dezvoltarea abilităților socio-emoționale

Lidia Nadasan – Învățător, Scoala Gimnaziala Beica de jos, comuna Beica, Mureș;

Categoria: Profesori debutanți

Cosmina Teodora Chiuoru – Profesor, Liceul Teoretic ,,Comandor Alexandru Cătuneanu” Lunca Cetățuii, comuna Ciurea, Iași;

Categoria: Implicare în comunitate

Lăcrămioara Cule – Profesor, Școala Gimnazială Scărișoara, Olt;

Categoria: Prevenirea abandonului școlar

Camelia Costantea – Director, Școala Gimnazială Viișoara, Cluj.

Nominalizările pentru aceasta gală au putut fi făcute de către elevi, părinți, alte cadre didactice, directori, inspectori școlari, reprezentanți ai entităților cu activitate în domeniul educațional (ONG-uri, entități media, instituții publice etc.).

Teach for Romania este o organizație non-guvernamentală, care recrutează și pregătește oameni să devină profesori și învățători în școlile publice din România, pornind de la cele mai dificile comunități. În anul școlar 2023-2024, 145 de cadre didactice fac parte din acest program și predau în 126 școli, din 22 de județe. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Un cercetător rus care pretinde că dacii se trag din slavi a primit interdicție de intrare în România. El urma să promoveze teza că limba română nu are nici o legătură cu limba latină

Autoritățile române i-au interzis intrarea în România cercetătorului rus A.I.Umnov-Denisov, care venise să țină o conferință despre descendența slavă a dacilor. Acesta a fost trimis înapoi în Rusia de pe…
Vezi articolul

Auxiliarele didactice se cumpără doar cu aprobarea părinților și avizul epidemiologic nu este necesar la începutul fiecărui an școlar, reamintește Federația părinților

Avizul epidemiologic se solicită doar la prima înscriere într-o unitate de învățământ, nu la începutul fiecărui an școlar, reamintește Federația părinților într-un comunicat primit de EduPedu.ro, semnat de președintele organizației,…
Vezi articolul

Andronescu spune că majoritatea tinerilor cu BAC-ul picat din 2011 încoace au plecat “probabil” la lucru în afară. Dă vina pe Legea Educaţiei pentru deficitul de meserii creat de desfiinţarea şcolilor profesionale

Ministrul Educaţiei a pus pe seama Legii Educaţiei nr 1 din 2011 eşecul la Bacalaureat a “6-700 de mii de tineri” şi, potrivit Ecaterinei Andronescu, “majoritatea, fără niciun fel de…
Vezi articolul

Luare de poziție comună a studenților, elevilor și tinerilor, care cer ca românii să poată vota de la 16 ani: “Se observă o implicare civică și o cultură democratică din ce în ce mai pronunțată din partea generației tinere, fiind mult mai implicată în acțiuni civice care au ca scop consolidarea democrației”

Acordarea dreptului de vot tinerilor începând de la 16 ani este cerută unanim de Consiliul Tineretului din România (CTR), de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și de…
Vezi articolul