Cel puțin un copil din șapte, direct afectat de restricțiile de tip lockdown. Educația a peste 1,6 miliarde de copii a fost influențată negativ – Raport UNICEF

531 de vizualizări
Foto: Pexels.com
„Cel puţin un copil din şapte pe plan global a fost în mod direct afectat de restricţiile de tip lockdown, iar educaţia a peste 1,6 miliarde de copii a fost influenţată negativ”, potrivit unui raport UNICEF, după cum informează Agerpres. Pandemia de COVID-19 a agravat şi mai mult problemele de sănătate mintală ale copiilor şi adolescenţilor pe plan global, domeniu care necesită o alocare de fonduri suplimentare, conform organizației UNICEF.

La nivel mondial, „mai mult de un adolescent din şapte cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani trăieşte cu o tulburare mintală diagnosticată” şi „aproape 46.000 de adolescenţi se sinucid în fiecare an, ceea ce constituie una dintre principalele cinci cauze de deces pentru această categorie de vârstă”, potrivit raportului menționat anterior.

Foto: captură Raport UNICEF

„Consecinţele pandemiei sunt considerabile şi este vorba doar despre partea vizibilă a aisbergului. Şi înainte de apariţia acesteia, mult prea mulţi copii care sufereau de probleme de sănătate mintală nu primeau îngrijiri de specialitate”, a spus directorul general al UNICEF, Henrietta Fiore, într-un comunicat.

Potrivit raportului însă, „doar circa 2% din bugetele publice alocate sănătăţii sunt destinate domeniului sănătăţii mintale pe plan global”. UNICEF a făcut apel la „alocarea de urgenţă a unor fonduri pentru sănătatea mintală a copiilor şi adolescenţilor”.

UNICEF, agenţia ONU specializată în domeniul drepturilor copiilor, a publicat marţi un raport despre sănătatea mintală a copiilor pe plan global, cu prilejul unei conferinţe internaţionale despre sănătate mintală organizată la Paris şi intitulată „Mind Our Rights, Now!”.


4 comments
 1. Doi elevi au scăpat o cutie goală de RedBull sub bănci.
  Evident că nimeni nu s-a aplecat s-o ridice. S-a aplecat profesorul, ei au zâmbit şi, înainte de-a o arunca la coş, i-a provocat la o discutie.
  Avem două cutii de RedBull. Una e plină şi alta e goală.
  -Dacă bat cu degetul în ele care sună mai tare ?
  -Cea goală, au răspuns corect elevii după ce au auzit zgomotul ciudat al acesteia.
  -Dacă le dau câte un bobârnac uşor, dacă suflu cât pot înspre ele, care cutie pică ?
  -Tot cea goală, spun ei în timp ce văd experimentul.
  Apoi a luat cutia goală în mână şi a strâns-o.
  -Care se turteşte ?
  -Cutia goală, au răspuns la unison.
  Le-a spus de ce majoritatea tinerilor României sunt gălăgioşi. De ce ţipă în tramvaie, în autobuze, în parcuri şi pe holurile şcolii. De ce ţipă la profesorii, la părinţi sau pe… facebook.
  Le-a spus şi de ce unii adulţi urlă la neveste deşi sunt la un pas de ele, se răţoiesc la bătrâna ce intră-n faţă la rând la pâine, ameninţă şoferiţa ce-a intrat aiurea-n intersecţie, blesteamă copiii… Pentru că sunt goi !
  Butoaiele goale fac mare gălăgie. Zornăie. Hodorogesc. Imediat cum le atingi se duc de colo-colo. Pierd echilibrul. Se clatină ca Hopa-Mitică. Şi când cad, se fac zob. Cele pline nu se clintesc din loc. Şi rămân mute, chiar dacă le loveşti.
  În viaţa de “butoi gol” orice vântuleţ ne dărâmă. Cum vine puţin încercarea ajungem jos. Tăvăliţi. Stresaţi. Bulversaţi. Făcuţi grămadă. Iar dacă cumva ne strânge menghina vieţii ne mototolim. Ne turtim. Dacă suntem plini însă, rămânem în picioare.

  1. Fiecare e normal sa fie lăsat sa aleagă. Nu va înțeleg pe ăștia cu preferință ptr formatul fizic de ce vreți voi cu tot dinadinsul sa impuneți altora varianta voastră. Ce va f… grija de copilul altuia ca ce face și în ce forma vrea sa învețe? Uite eu vreau online, dar nu zic ca toți ar trebui sa facă online. Zic sa facă doar cei care vor. Voi de ce nu puteți fi la fel și sa lăsați pe fiecare sa facă cum vrea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like