Centru educațional deschis pentru 150 de copii ucraineni ai angajaților unei companii din România

434 de vizualizări
Foto: PepsiCo România
Un Centru educațional pentru copiii ucraineni ai angajaților unei companii din România a fost deschis, în parteneriat cu Asociația Școlilor Particulare, și va oferi acces la servicii educaționale pentru 150 de elevi ucraineni cu vârste cuprinse între 3 și 17 ani, cu un program de luni până vineri între orele 8-16, conform sursei menționate.

„Scopul acestui Centru Educațional este de a oferi elevilor continuitate educațională, sprijin emoțional și oportunitatea de a finaliza anul școlar curent. Pe lângă acest lucru, pentru că mulți părinți ai elevilor doresc să se întoarcă la muncă, școala oferă și o soluție de sprijinire a îngrijirii copiilor”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate centrul este destinat angajaților ucraineni ai companiei PepsiCo și este complet dotat cu tehnologia și rechizitele de care copiii au nevoie pentru a avea un mediu de învățare motivant, inclusiv proiectoare, 73 de laptopuri pentru copii, materiale didactice și mobilier specific. De asemenea, compania acoperă costul salariilor membrilor personalului.

În prezent, la Centrul Educațional sunt 25 de angajați: 13 sunt părinți și/sau parteneri ai angajaților, iar patru dintre aceștia sunt angajați ca profesori. In paralel, compania sprijină și mamele care căută un loc de muncă în țară.

„Ne dorim ca acest Centru Educațional să ofere un sprijin important pentru elevii ucraineni care au nevoie să își continue studiile. În ciuda contextului dificil, am reușit să amenajăm un spațiu prietenos care va permite continuarea procesului educațional în condiții optime, oferind siguranță emoțională și, pe cât posibil, momente de normalitate”, a declarat Adrian Lăcătuș, East Balkans Senior Commercial Director al companiei.

Foto: Centru educațional pentru copiii din Ucraina / PepsiCO România

Ideea creării unui „spațiu de învățare” aparține unui angajat care este și cetățean ucrainean, Sashko Morokhovskyi, potrivit anunțului. De la izbucnirea războiului, toată atenția lui s-a concentrat pe sprijinirea colegilor săi din Ucraina, inclusiv pe înființarea Centrului Educațional. De la ideea sa inițială și până la înființarea acestuia, organizarea a durat mai puțin de două săptămâni.

Compania colaborează cu World Vision, pentru a oferi copiilor din Ucraina care urmează cursurile Centrului Educațional sprijin psihologic prin sesiuni de terapie prin joc, conform comunicatului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii arădeni care au câștigat Campionatul Mondial de Robotică din Houston nu primesc burse din partea statului român / Mentorul echipei: „Fiecare a primit câte o scrisoare de la președintele Iohannis și atât” / Căpitanul echipei: „Am adus un titlu important pentru România. Am sperat că vom fi recunoscuți”

Campionii mondiali la robotică din echipa arădeană Delta Force nu primesc niciun fel de bursă din partea statului român, chiar dacă titlul le-ar fi asigurat accesul nu la una, ci…
Vezi articolul

Reprezentanții elevilor condamnă modul în care vor fi folosiți banii obținuți la rectificarea bugetară din Educație: „Toate aceste fonduri au ca destinație învățământul superior”

Consiliul Național al Elevilor „condamnă modul în care Ministerul Educației și Cercetării a prioritizat destinația fondurilor obținute suplimentar la rectificarea bugetară”, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Reprezentanții elevilor susțin…
Vezi articolul