Cercetătorii cer Guvernului să crească dramatic numărul de testări rapide pentru a ține epidemia de coronavirus sub control: “Peste 2-3 săptămâni va fi prea târziu”

291 de vizualizări
dezinfectant eficient împotriva Covid-19
Dezinfectant eficient împotriva Covid-19 SURSA: pixabay.com
Doi cercetători români cer guvernului să înceapă o campanie agresivă de testare a populației cu teste rapide, după modelul din Coreea de Sud, pentru a putea ține sub control răspândirea rapidă a epidemiei de coronavirus. Valentin Pârvu și Mihaela Pârvu arată că România mai are o fereastră de oportunitate extrem de mică, de doar 2-3 săptămâni, înainte ca situația să scape de sub control, ca în Italia și Spania. Cei doi arată că sunt gata să facă un proiect pilot în Sibiu cu teste rapide și explică modul în care poate fi folosită această tehnologe.

Articolul integral remis redacției G4Media.ro de Valentin Pârvu și Mihaela Pârvu:

”Guvernul taraganeaza folosirea unor teste deja existente (pe langa PCR) din cauza neintelegerii statistice a problemelor. Incercam sa ajungem la urechile decidentilor. Ne ajutati? Sunati oricand.”

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Marian Preda, rectorul Universității din București, despre prezența sa în comisiile care aleg membrii CNADTCU: Eu sunt acolo tocmai pentru a preveni formarea unei comisii în care să nu fie reprezentate cele mai bune universități

  Marian Preda, rectorul Universității din București și unul dintre cei 12 rectori care vor să numească membrii CNATDCU, a declarat pentru Edupedu.ro că dacă Ministerul Educației vrea să le…
Vezi articolul