Cercetătorul postdoctoral George Gunnesch-Luca se alătură Facultății de Psihologie și Științele Educației de la Universitatea din București, în cadrul unei burse acordate de Romanian-American Foundation

278 de vizualizări
Foto: Unibuc.ro
Cercetătorul postdoctoral George Gunnesch-Luca se alătură, pentru o perioadă de 2 ani, echipei Facultății de Psihologie și Științele Educației a Universității din București. Gunnesch-Luca a câștigat bursa acordată de Romanian-American Foundation (RAF), dedicată educației pentru științe, anunță Facultatea de Psihologie și Științele Educației.

Bursa acordată de RAF susține proiectele FPSE în domeniul testărilor comparative internaționale, cu precădere în proiecte precum TIMSS (Trends in International Mathematics and Science Study), ICCS (International Civic and Citizenship Education Study) și ICILS (International Computer and Information Literacy Study), dar și în proiecte mai vechi dedicate educației pentru științe, anunță Universitatea din București.

Lucian Ciolan, prorector pentru Proiecte de dezvoltare, învățare continuă și infrastructură educațională în cadrul Universității din București, a declarat că „atragerea de burse doctorale sau post-doctorale de cercetare în parteneriat cu finanțatori prestigioși din mediul de business sau cel al organizațiilor non-profit este o prioritate la nivelul UB. Urmărim atât creșterea capacităților noastre de cercetare, prin afilierea unor cercetători performanți din țară sau din străinătate, cât și promovarea unor proiecte comune de interes reciproc cu diverse industrii sau finanțatori”. 

Gunnesch-Luca a început activitatea de cercetare la 1 octombrie 2020, pentru o perioadă de 2 ani, în cadrul Laboratorului Large Scale Testing și a Școlii Doctorale de Psihologie și Științele Educației, conduse de Dragoș Iliescu. 

George Gunnesch-Luca a studiat psihologia la Timișoara și a primit titlul de doctor în anul 2016 din partea Universității Friedrich-Alexander Erlangen-Nuremberg. În prezent, lucrează ca cercetător științific post-doctoral la departamentul de psihologie organizațională și socială din cadrul aceleiași universități.

Interesele sale de cercetare sunt centrate în special pe relațiile inter-individuale și fenomenele de grup ce includ procesele și dinamica lui, precum și performanța grupului. A condus cercetări ce vizează consecințele la nivel de echipă ale comportamentului altruist și extra-rol, precum și efectele diversității asupra performanței. Alte interese vizează inteligența sau consecințele narcisismului membrilor unui grup asupra funcționării lui eficiente. Este un data scientist cu o pasiune pentru numere și pentru modelări statistice sofisticate, se arată în comunicatul Universității din București.

„Sunt onorat că am fost ales pentru a primi bursa postdoctorală in educație pentru știință oferită de Universitatea din București în parteneriat cu Fundația Româno-Americană. Este un privilegiu și reprezintă o recunoaștere a efortului investit în carierea mea de cercetare, precum și o motivație puternică de a excela în activitatea mea. Prin aceasta bursă, UB și RAF mi-au dat oportunitatea de a dovedi ceea ce pot și de a contribui la dezvoltarea comunității printr-un proiect atât de important”, a declarat George Gunnesch-Luca.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Scrisoare a ministrului Anisie, către cercetătorii care propun viitorii membri CNATDCU: România nu poate progresa fără universități în care un doctorat să însemne consacrarea unei munci asidue de cercetare, nu un copy-paste. Identificați personalități care să susțină integritatea morală

Ministrul Educației le-a trimis o scrisoare cercetătorilor care trebuie să-i propună noii membri ai CNATDCU. Acesta este forul cu rol decisiv în stabilirea standardelor științifice pe care trebuie să le…
Vezi articolul