ChatGPT, investigat în Statele Unite pentru răspândirea de informaţii false şi gestionarea defectuoasă a datelor

227 de vizualizări
Foto: Unsplash.com
Comisia Federală pentru Comerţ (FTC) a Statelor Unite a deschis o investigaţie care vizează ChatGPT, chatbot-ul dezvoltat de OpenAI şi cel care a dat startul avalanşei de investiţii şi produse de inteligenţa artificială, relatează News.ro, preluat de G4Media.ro.

FTC are în vedere două chestiuni distincte în cadrul investigaţiei. Prima urmăreşte să vadă în ce mod au fost afectaţi oamenii de informaţiile false furnizate de ChatGPT.

Este deja un lucru de notorietate faptul că chatboţii în general, nu doar ChatGPT, „halucinează”, preferând să inventeze informaţii pentru a răspunde la o întrebare în loc să spună că nu cunosc răspunsul.

Există deja cel puţin un proces pe această temă, în care un DJ american a dat OpenAI în judecată după ce ChatGPT a spus că ar fi deturnat fondurile unei organizaţii non-profit.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mircea Miclea: Proiectele legilor Educației au ieșit așa de prost pentru că în spatele lor este un proiect, România Educată, al președinției, care din păcate este complet dezamăgitor, aș spune foarte clar – incompetent

Proiectele legilor educației lansate de Ministerul Educației în vara acestui an “au ieșit prost”, iar asta deoarece proiectul prezidențial din spatele lor, România Educată, “este complet dezamăgitor, aș spune foarte…
Vezi articolul
elevi, întrerupere a școlii

Sesizarea președintelui Iohannis privind legea care condiționează educația sexuală în școală de acordul părinților va fi discutată de Curtea Constituțională în 16 septembrie, după începutul anului școlar

Sesizarea președintelui Iohannis privind legea care condiționează educația sexuală în școală de acordul părinților va fi discutată de Curtea Constituțională în 16 septembrie, la două zile după începerea anului școlar.…
Vezi articolul

Anca Petrache, director de formare în Ministerul Educației: OCDE ne-a sugerat să dezvoltăm foarte mult procesul mentoral. Formarea continuă trebuie să se bazeze pe încredere între cel care formează și cel care este format. Este altceva decât formarea inițială

Procesul de mentorat pentru formarea continuă a profesorilor este încurajat și chiar a fost recomandat Ministerului Educației de către Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), spune Anca Petrache, directorul…
Vezi articolul