Elevi și studenți din Hong Kong protestează în prima zi de școală

Foto: Captura Youtube.com
Școlile și universitățile din Hong Kong sunt paralizate în prima zi din noul an școlar de o grevă la nivelul întregului oraș, scrie Agerpres. Greva elevilor vine în contextul în care studenții au participat la cel mai recent protest antiguvernamental din acest centru financiar al Asiei. Numeroase efective de poliție sunt prezente la metrou, după ciocniri care au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute între protestatari şi poliție peste tot în oraș.

Numeroşi elevi şi studenți s-au adunat în curțile şcolilor şi universităților, îmbrăcați în uniforme şcolare şi purtând măşti de gaz, ca parte a acțiunii greviste planificate în prima zi de şcoală, relatează Agerpres.

La Universitatea Sun Yat-sen, care este considerat fondatorul Chinei moderne, mai mulți studenți i-au pus unei statui care îl înfăţişează pe Sun Yat-sen mască de gaz, cască şi ochelari de protecție. Ziua a început cu o manifestație a unor elevi de gimnaziu, urmată de o demonstrație la Universitatea Chineză din Hong Kong, scrie agenția de presă citată.

Un marş de protest şi o grevă generală au fost de asemenea convocate luni de către protestatarii antiguvern, dar este încă neclar câți oameni vor participa la ele, notează Agerpres.

Peste 60 de oameni au fost arestați la sfârşitul săptămânii trecute la protestele antiguvernamentale, printre care un elev de 13 ani, potrivit postului public de radio RTHK citat de Agerpres.

Protestele din Hong Kong au început pe 9 iunie, după adoptarea unei legi care ar fi permis extrădarea pe scară largă către China continentală. Ulterior, actul normativ a fost suspendat. Însă protestele au escaladat în cea mai mare criză politică din Hong Kong de la retrocedarea fostei colonii britanice către China.

LIVE Protestele din Hong Kong:

Citește și:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Profesor de Limba Română, despre testele grilă la BAC și Evaluarea Națională 2019: Grilă pe text liric – nu știu dacă să plâng sau să râd

Noile subiecte cu teste grilă pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională au fost publicate de Ministerul Educației. “La Bacalaureat, mi se pare că alegerile sunt absolut nefericite, pentru că vor să…
Vezi articolul

Istoria unei rute paralele de angajare în învățământ: Eu am scris articolul 253. Noi am gândit autonomia școlii de a-și selecta resursa umană, PSD a transformat-o în șpagă electorală forever – Oana Badea, fost secretar de stat

Soluția găsită de Ecaterina Andronescu la titularizarea pe 253 declarată neconstituțională este și ea neconstituțională, a declarat pentru Edupedu.ro fostul secretar de stat Oana Badea. OUG-ul de miercuri pe educație…
Vezi articolul