Elevi și studenți din Hong Kong protestează în prima zi de școală

588 de vizualizări
Foto: Captura Youtube.com
Școlile și universitățile din Hong Kong sunt paralizate în prima zi din noul an școlar de o grevă la nivelul întregului oraș, scrie Agerpres. Greva elevilor vine în contextul în care studenții au participat la cel mai recent protest antiguvernamental din acest centru financiar al Asiei. Numeroase efective de poliție sunt prezente la metrou, după ciocniri care au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute între protestatari şi poliție peste tot în oraș.

Numeroşi elevi şi studenți s-au adunat în curțile şcolilor şi universităților, îmbrăcați în uniforme şcolare şi purtând măşti de gaz, ca parte a acțiunii greviste planificate în prima zi de şcoală, relatează Agerpres.

La Universitatea Sun Yat-sen, care este considerat fondatorul Chinei moderne, mai mulți studenți i-au pus unei statui care îl înfăţişează pe Sun Yat-sen mască de gaz, cască şi ochelari de protecție. Ziua a început cu o manifestație a unor elevi de gimnaziu, urmată de o demonstrație la Universitatea Chineză din Hong Kong, scrie agenția de presă citată.

Un marş de protest şi o grevă generală au fost de asemenea convocate luni de către protestatarii antiguvern, dar este încă neclar câți oameni vor participa la ele, notează Agerpres.

Peste 60 de oameni au fost arestați la sfârşitul săptămânii trecute la protestele antiguvernamentale, printre care un elev de 13 ani, potrivit postului public de radio RTHK citat de Agerpres.

Protestele din Hong Kong au început pe 9 iunie, după adoptarea unei legi care ar fi permis extrădarea pe scară largă către China continentală. Ulterior, actul normativ a fost suspendat. Însă protestele au escaladat în cea mai mare criză politică din Hong Kong de la retrocedarea fostei colonii britanice către China.

LIVE Protestele din Hong Kong:

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Silviu Iordache si Sorin Cimpeanu in iunie 2021 / Foto: Facebook.com/Iordache Silviu

VIDEO Silviu Iordache, noul președinte ARACIP: În ultimul an Agenția a devenit mai mult decât independentă și cumva a fost scăpată de sub ochiul celor care conduc în realitate învățământul preuniversitar / Nu mi se pare normal ca prin niște hârtii, școlile private să nu primească acreditare. Miza din spatele acreditărilor – 36 miliarde de euro pe an

Principalele probleme manageriale erau legate de gradul foarte mare de independență pe care această instituție și l-a luat față de Ministerul Educației, a declarat președintele interimar al Agenției Române pentru…
Vezi articolul

VIDEO Avem o urgență de tip demografic, susține Ligia Deca: Dacă trendul actual se păstrează, populația României ar putea scădea sub 16 milioane de locuitori în anul 2050. Nu ne putem permite să pierdem niciun copil

Nu ne putem permite să pierdem niciun copil, ne dorim ca fiecare dintre ei să devină cetățeni activi, a declarat Ligia Deca, consilierul președintelui Iohannis pe Educație, la prima ședință…
Vezi articolul